Пребиха до смърт инвалиди за 3000 лева

Възрастното семейство е от врачанското село Малорад
Обновена: 3 фев 2014 14:03 | 3 фев 2014 10:50, Камелия Цветанова
64
Пребиха до смърт инвалиди за 3000 лева
Снимка: Булфото, архив

Неизвестни крадци пребиха възрастно семейство в нощта срещу петък във врачанското село Малорад и отнеха и всичките им спестявания.

В белослатинската болница лежи 74-годишната Венета Лисичкова от село Малорад. Освен че е обезобразена след побоя, почти не може да говори, съобщи bTV.

След полунощ през прозорец на мазе в дома на семейство Лисичкови влизат непознати, прекъсват тока и телефона, преобръщат покъщнината с главата надолу и след като не откриват нищо ценно, влизат в стаята, където спят двамата възрастни и болната им дъщеря. На нея не посегнали, но старците пребили жестоко.

Освен по главата възрастната жена е налагана с дърво за огрев по цялото тяло, докато не казала къде са парите. Биячите си тръгват с 3000 лева и оставят възрастните в безпомощно състояние и без стотинка.

Първа на страшната гледка сутринта се натъква социалната асистентка Снежана Иванова. „Леля Вена едва се вдигна да се изправи. Тя беше в ужасно състояние", разказа жената.

След като бабата е настанена в болница, съседи се грижат за съпруга, който е почти сляп, както и за дъщерята, която е неподвижна и не може да говори.

Къщата на семейство Лисичкови е обирана досега поне 20 пъти, въпреки че всяка врата освен с ключ се заключва и с катинар.

Полицията работи по горещи следи, но хората не вярват, че грабежите ще спрат. След подобни посегателства вече има и смъртни случаи. Освен за най-тежкото наказание на виновниците местните настояват за спешна намеса на социалните в конкретния случай и на държавата като цяло, защото пострадалите едва ли ще оцелеят след последния набег без чужда помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
20
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Как е възможно в европейска държава 21 век и да се случват подобни неща, може на власт са безхаберници и обирджии,които не се интересуват от живота и съдбата на БЪЛГАРИНА.С политическите си боричкания и отклоняване на вниманието от истинските проблеми,тези мизерници обричат българския род на изчезване.Престъпността се е повишила с 60% за една година,автокражбите с 70% - това нормално ли е? Къде е защитата от престъпника,другари управляващи или това не ви е в приоритета.Оставка, гласувай за БГ
13
1
 
32
 
! Отговори
геноцид преди 10 години
Най-големите душмани на българите са..1)БСП/ДПС2)циганите3)погнилата от корупция съдебна система4)анти-български НПО като БХК например...Всички горе изброени са в симбиоза и живеят един от друг.....
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми то сега тройната краде с милиярди,за хоръта какво да кажем естествено че и те по този път ще вървят.ОСТАВКА И В ЗАТВОРА.
11
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При Цветанов имаше ред и дисциплина
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От както е на власт това правителство СТРАХ няма нали така каза Станишев хората живеели по-спокойно
9
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма изход от обречената ситуация с ***! Те си живеят по техен си начин и няма оправия.Продължават да си раждат с пълна сила и повечето ги дават за държавата, и продължават до следващото раждане! Превземат държавата като биологично оръжие! Вече до такава степен са заразни със всякакви венерически болести, че и туберколозата се разпространява с пълна сила.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството, че из страната се разхождат тайфа престъпници, особено откакто на власт това правителство престъпността разцъфтява!! Трябва да се направи нещо и то по спешност!! Защо не ги залавят???? Ами лятото на морето какво , нямам думи...
7
0
 
29
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
На мен пък не ми пука за възпитанието , държавните управници са едни мъжки п*тки , дето ще продадат и роднините си за пари .... Това е прекалено жалко за да бъде коментирано . Хуманна ли е постъпката на престъпниците ? И за това престъпление дори и да бъдат хванати ще получат ли поне 10 години ? Едва ли ..... Всичките *** дето се показват по телевизията да се плюят един друг докато държавата загива в ръцете им , трябва да им се търси отговорност ... Не знам до кога ще я караме така ...
6
0
 
35
 
! Отговори
Сън преди 10 години
Ехее драги ми братя Българи.Със свещ ще ги търсиме Златко Баретата,Галеви,Йоско и много други.Като сладък сън ще са ни в сравнение с *** мафия,която нараства и се замогва в момента необезпокоявана.
5
0
 
40
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Да хванат тези *** (това са или техни близки, или местни роми). После адвокат Марковски ще ти защитава и ще ги освободи, защото плащат добре. После хората ще умрат без пари и нещастни. Това е правосъдието в България. Така е направено че да защитава престъпниците
4
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сутринта гледах по ТВ репортажът за случката. Направо се дивях в каква СКАПАНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ! На фона на такива престъпления тъпите комунисти гласуваха да се махне доживотният затвор без право на замяна, защото не бил хуманен! Не искам да ви кажа мнението си за вас, защото ще си плуя на възпитанието!
3
0
 
50
 
! Отговори
Мари преди 10 години
Това нормален човек няма да го направи,ама мръсните *** и за по-малко ще убият човек!Така е като няма закони в тази държава,съсипват и рушат,крадат и убиват,а държавата им дава помощи!
2
0
 
48
 
! Отговори
бачкам в скапан офис преди 10 години
Положението е страшно, до кога ще търпим, щом ще е такова беззаконие поне всеки да се въоръжава и да се отбранява както може, не искам да живея в страх, че ще дойдат *** да ме обират, да ме пребият, да ми изнасилят жената и дъщерята, а аз да седя на слушалката докато чакам полицията да дойде, за да ги прибере за 1 вечер в районното и да ги пуснат после, за да не се нарушава ,,етническия мир'', докато ние сме на ръба на гражданска война на практика.
1
1
 
77
 
! Отговори
Животни мръсни преди 10 години
Познайте кой ще пребие безпомощни стари хора в село, познайте де, не е много трудно нали - започва с Ц, или с М, или с Р както ги наричат по толерантните и проевропейски соросиВ крайна сметка - *** черна