Пребиха до смърт инвалиди за 3000 лева

Възрастното семейство е от врачанското село Малорад
Обновена: 3 фев 2014 14:03 | 3 фев 2014 10:50, Камелия Цветанова
64
Пребиха до смърт инвалиди за 3000 лева
Снимка: Булфото, архив

Неизвестни крадци пребиха възрастно семейство в нощта срещу петък във врачанското село Малорад и отнеха и всичките им спестявания.

В белослатинската болница лежи 74-годишната Венета Лисичкова от село Малорад. Освен че е обезобразена след побоя, почти не може да говори, съобщи bTV.

След полунощ през прозорец на мазе в дома на семейство Лисичкови влизат непознати, прекъсват тока и телефона, преобръщат покъщнината с главата надолу и след като не откриват нищо ценно, влизат в стаята, където спят двамата възрастни и болната им дъщеря. На нея не посегнали, но старците пребили жестоко.

Освен по главата възрастната жена е налагана с дърво за огрев по цялото тяло, докато не казала къде са парите. Биячите си тръгват с 3000 лева и оставят възрастните в безпомощно състояние и без стотинка.

Първа на страшната гледка сутринта се натъква социалната асистентка Снежана Иванова. „Леля Вена едва се вдигна да се изправи. Тя беше в ужасно състояние", разказа жената.

След като бабата е настанена в болница, съседи се грижат за съпруга, който е почти сляп, както и за дъщерята, която е неподвижна и не може да говори.

Къщата на семейство Лисичкови е обирана досега поне 20 пъти, въпреки че всяка врата освен с ключ се заключва и с катинар.

Полицията работи по горещи следи, но хората не вярват, че грабежите ще спрат. След подобни посегателства вече има и смъртни случаи. Освен за най-тежкото наказание на виновниците местните настояват за спешна намеса на социалните в конкретния случай и на държавата като цяло, защото пострадалите едва ли ще оцелеят след последния набег без чужда помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
zashto ne kazvate 4e sa pak ***? zashto se kriat vinagi turskite iciganskite imena ??? dokoga jurnalistite shte sluguvate na dps i bsp?
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 1989 г. ЕС натисна България да отмени смъртната присъда и като резултат се увеличи смъртността сред населението.
32
0
 
17
 
! Отговори
Чичо Сам преди 10 години
Има много още да се учат българите от американците...
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога, ще го приемат този закон за защита от посегателства на домовете ни?Защо?Какво чакат?Да има още избити ли?
30
1
 
26
 
! Отговори
До 30 преди 10 години
Пич тая престъпност почна от 1989 насам! Тогава ГЕРБ немаше момче! Също така нека ти спомена, че най най най-големите мутрафони беха именно при управлението на любимото ти БСП! :) Ама те си бяха и създадени от ДС де! Та от там решиха и *** и друга ***, че и те могат да крадът и трепят наред и така тръгнаха нещата, надоле! И пак да спомена това стана мноого преди ГРЕБ! :)
29
0
 
11
 
! Отговори
R9 преди 10 години
Какво може да се каже или напише ?!? Други са методите със сигурност! Жалко за хората...
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров да ги пази хората ,нали е ултра патриот.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт за тези гадове!!!
26
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да сега има престъпност.Но ГЕРБерасти при вас също всеки ден *** колеха и изнасилваха!Вие за *** ли ни имате?!?!Всеки ден *** биеха полицаи и лекари!!Всички *** от ГЕРБ и БСП имате директива тия да не ги закачате и да не ги съдите за да ни ликвидирате по-скоро!!!Сидера ше ви опраи всичките!!
25
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като липсва полиция и държава, парламента отказва да приеме и закон за самозащита при който да имаш право да убиеш крадец ако стъпи в имота както е в САЩ.
24
1
 
26
 
! Отговори
Въоражен преди 10 години
Аз затова си купих глок - незаконен с изтрити номера, но някой влзене ли в къщи ще му отнеса главата ако ще и да трябва да го лежа после. Призовавам всички да се въоражават, само така можете да гарантирате сигурност за семействата си.
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полиция има само в София и големите градове. В селата просто няма, защото все няма пари.
22
0
 
19
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Изходът в селата е един - сериозна военна подготовка. Пускане на ток 120 волта по мрежи и огради през нощта. Пистолет с бронебойни патрони или ловна пушка. Аларми за движение в целия двор, работещи и на батерии, придружени с мощна сирена. И за да е още по-сигурно - поставяне на мечи капани през нощта по пътеки и около прозорци. Преди години един бивш военен дори си беше минирал двора. Нека след такава подготовка някой смее да влезе... Жалко за тези старци, недостоен завършек на земните им дни.
21
0
 
18
 
! Отговори
Бл.Благов преди 10 години
Референдуми и оставки трябва да се искат най-вече за битовата престъпност ,защото тя касае всички нас ,а не политиците и олигарсите. Трябва да се въведе избор на шериф заедно с кмета. Шерифът да си избира екипа и пряко да отговаря за състоянието на района пред своите избиратели! Да се въведе наказанието БОЙ било с пръчки или камшик за престъпниците ПУБЛИЧНО!В примитивните държави това най-много помага.Трябва обществото да се защитава ,а не престъпниците.
20
1
 
11
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До геноцидДа прав си,много си прав дори,но трябва да се започне от великите приватизатори,които ограбиха държавата.От тези които взеха,не купиха,а откраднаха заводи и предприятия без да си платят за това -олигарсите.Тези бели якички с червени връзки изнесли парите и пенсиите на нас и нашите родители.За другите в списъка,*** как да се интегрират като това им изнася, за тези 24 години къде са милионите дадени от цял свят,в бароните им и царете.Където са и нашите от БТК и другите дружества.
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така обирана над 20 пъти? Няма ли институции, къде е полицията? Да позволят това да се случи 20 пъти! Ми то веднъж в седмицата да минава патрулка оттам сигурно щеше да засече шибаняците!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Човек Със 5000 0000 000% са се повишили кражбите. Или просто след изборите като идеш да се оплачеш в РПУ-то не ти казват "Не пиши, няма смисъл" - каквато беше практиката 2009-2013та и Цуцо Гуменката биеше дирника в тавана че "счупил гръбнака"... Истината е друга - на никой не му стиска да играе "твърдо" - има сума безработни на помощи - я да ги мобилизират в запас и да ходят да охраняват такива рискови села..
17
0
 
17
 
! Отговори
asd преди 10 години
Съжалявам за хорицата. Лошото е, че трябва да достигнем абсолютното дъно за да осъзнаем необходимостта от морал в обществото. Надявам се съвесем скоро *** да станат по организирани и да започнат да атакуват домовете на незаконно забогателите. За да разберът богаташите, че без средна класа, без млади хора, образовани и предприемчиви, тук ще стане пустиня. И ще трябва сами да се оправят с *** ***.
16
2
 
19
 
! Отговори
Йовчев преди 10 години
Откакто дойде БСП на власт и аз станах министър вътрешен, битовата престъпност осезаемо намаля...
15
2
 
25
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 10 години
Изпълнихме над 90% от предизборните си обещания, сега хората живеят много по-добре..И най-важното, че страха изчезна както казва нашият лидер...