Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!

Заради безпаричие Христо Марков дори мисли за самоубийство
Обновена: 7 фев 2014 08:20 | 7 фев 2014 07:23,
131
Ексдепутат на ръба на мизерията: Разочарован съм от държавата!
Снимка: архив, БТА

“Разочарован съм от всичко в държавата. Нямам пари за лекарства и храна. Не мога да си намеря работа. Навсякъде ми затръшват вратата, защото съм си отварял устата.” Тази изповед направи пред “24 часа” бившият депутат от СДС в 7-ото велико и 36-ото народно събрание Христо Марков.

Пловдивчанинът е на ръба на самоубийство заради безпаричие. Страда от диабет и от октомври е на инсулин. Трябват му по 200 лв. месечно за лечение.

“Имам и високо кръвно, но спрях хапчетата, не мога да си ги купя. Разпродадох всичко ценно - картини, злато, имоти. За капак и съпругата ми се обърна срещу мен”, каза той. Семейството има две големи деца, които се издържат сами.

Бившият депутат от години няма постоянно препитание, живее от дребни хонорари от авторски материали в пловдивски медии. “Завършил съм българска филология и куп квалификации, но никой не се интересува от хартии, след като не си политически правилният човек”, смята Христо.

Приятели му предлагат помощ, но той отказва, като казва, че е прекалено горд, за да приема подаяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
12
 
49
 
! Отговори
Червеният Дявол преди 10 години
Самоубий се бре!........... Огъня гори....... казана е сложен от много отдавна.... водата вече е завряла......... място ще има и за теб! Дори и АЗ нЕмам вяра на БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ...... па макар и "ЕКС" !..............
48
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да мре гадината! Добра политическа *** е само умрялата! Дай боже това за цялата партийна ***, децата, внуците и целия им род!
47
9
 
68
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Дай, Боже, на всички депутати!"Приземяване" называеться ;-)
46
10
 
86
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Сега ли разбрахте? Ние сме разочаровани вече 24 години. Вие ни докарахте до това положение.
45
11
 
78
 
! Отговори
№13 преди 10 години
Когато правитизирахте с ОНЯ ***,ви беше добре. Когато народа остана без работа ,колко хора потънаха в мизерия с някакви пижави пенсии и заплати. мислеше че ще бъдете вечни,но ЯДЕЦ ! Още тогава трябваше да ви пребият по барикадите . Продадохте идеята за промяна на милиони българи.Оказахте се КРАДЦИ ОТ КЛАСА. Как да ти пратя 100 лева,как да те съжаля,като толкова си бил заблуден ,едва ли не си господ ? АДА те чака.
44
11
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИЛИЯ ТОЙ........А КАТО Е БИЛ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕ Е БИЛ РАЗОЧАРОВАН ОТ ДЪРЖАВАТА................НЯМАМ ЖАЛ ЗА ТЕЗИ ***............ТЕ СЪСИПАХА СТРАНАТА НИ..............
43
10
 
98
 
! Отговори
разочарован преди 10 години
И ние сме разочаровани. Направо сме отчаяни и отвратени, господа! Ние работим, деца гледаме и пак сме на същия хал. Не очаквайте състрадание, вие ни направихте безчувствени, иначе до сега да сме напуснали тази *** която създадохте или да сме си сложили въжето.
42
13
 
38
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До Dedo IvanКакто намекнах, Иване, дрънкаш глупост-Марков е всичко друго но морален човек-това е един тип, заслепен от ярост и живееш в миналото шизофреник, разглеждаш крайно едностранчиво събитията и имащ навика да пропуска неудобните за него.
41
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до ибрикчията 42 Не гласувам за *** и комунистически ***-милиционери...
40
10
 
70
 
! Отговори
средностатистически преди 10 години
българин. Сам си е виновен. Да се сърди на себе си! И защо изобщо трябва да четем и слушаме воплите на този човек!? По този начин живеят 95% от българите! Те на кого да се оплачат и от кого да искат пари и работа!? Той като депутат в две НС, какво е направил за тази държава, та народът й да не живее по този начин!? Той поне е имал някаква възможност да го стори, за разлика от милионите други, на които само им остава да сърбат попарата, която са надробили управниците ни!
39
8
 
65
 
! Отговори
жертва преди 10 години
Този е жертва на собствената си глупост!
38
10
 
77
 
! Отговори
художника преди 10 години
Изводът е, че във властта влизат некадърниците, дето не ги искат никъде в реалния живот.Осем год. сме го хранили от данъците си, после к`вото забърсал/ злато, картинии всичко ценно/ взел че го пропилял. Открий си фирма бе пич, макар и микро бизнес би ти помогнал да оцелееш, ама кат` си свикнал наготово цял живот, та дори и децата ти са дигнали ръце от тебе.
37
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименMRASKI, GADNI, DOLNI, PRODAJNI KOMUNISTITCHESKI KOPELDAZI. NIAMA PO DOLNI HORA OT KOMUNISTITE. PRODADOHTE I UNISHTOJIHTE BALGARIA, A SEGA SHTE GLASUVATE I RUSKIAT *** STANISHEV DA OTIDE V BRUKSEL. PREDATELI STE, MIZERNIZI STE, IZEDNIZI STE MAMA VI MRASNA KURVENSKA. PRAVILI SA VI NA BUJLUDJA S KOMUNISTITCHESKA SPERMA PO PARTIINO PORATCHENIE.
36
9
 
68
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Що така бе, Ице? Не се ли накрадна, когато беше на власт СДС-то? И отделно - СДС не защитаваше ли идеята за минимална намеса от страна на държавата в икономиката и в живота на гражданите, щото обратното било комунистическо? Що сега изведнъж ти се прииска държавата да се грижи за тебе? Предаваш "синята идея" :D
35
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хех:) Дърева е на заплата във вестник Дума.
34
16
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЧЕРВЕНА *** ***, за да станеш "мильо" до 1990 се искаше първо да те приемат в БКП.... А сети се какво работят по това време Бибитко, ЦвъЦони, Тотьо Младенов, поразпитай кой е бащата на Ники Младенов, кой е чичо му, на кого е внучка дебелата Лили, къде е работила Цецка Цачева до 1992, какво е работил Расим (по известен като Росен) Плевнелиев до 1990.... И после говори за комунисти, че се оказа че ГЕРБ са по червени и от коминтерна..
33
18
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИМА ЛИ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ,БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА СКОРО.ПОСЛЕДНИЯТ ДА ЗАТВОРИ ВРАТАТА :(
32
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Христо, христо - ела да видиш "матряла" - всичко си заслужават - и 45те години шибане, и 25те години доене след това... А ти си тръгнал да се бориш, остави стадото - то си иска коча да го мърли и да рупа на воля. свобода, демокрация, справедливост - не му трябват. Просто защото стадото не познава същността на тези думи, не знае какво значат. За него свободата значеше да краде и *** безнаказано, демокрацията - да хвърля гомна по всеки, а справедливостта - да раздава правосъдие по мутренски..
31
16
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 36 Пфуууу...Тъпий,още лидера на ГЕРБ е с партийната книжка на БКП в джоба,а ти ми ги приказваш,за някаква червена ***!!!Тази *** ГЕРБ я обра от цялото политическо пространство в България!!
30
16
 
51
 
! Отговори
ДОГАНЯ преди 10 години
КАТО НЕ СЕ Е СВЕТНАЛ ДА Е ХИДРОИНЖЕНЕР НЕКА СЕГА ДА ГЛАДУВА