Като "чудо" приеха хората жандармерията в селата

Но населението се пита какво ще стане като полицаите си заминат
11 фев 2014 07:24, Петя Славова
85
Като "чудо" приеха хората жандармерията в селата
Снимка: Булфото

 "Това е чудо! От 40 години за първи път виждам тук да стъпи полицай!" Така 82-годишният дядо Христо, постоянен обитател на вилна зона "Търни дол" край софийското село Долно Камарци, посрещна камионетката на жандармерията, отбелязва първия ден от акцията на жандармерията в селата и реакцията на жителите там в. "Труд".

На първа страница в текст под снимка "Телеграф" отразява пристигането на екипите на жандармерията по селата, натоварени със задачата да предпазят хората там от ширещата се битова престъпност. Точно в 8 часа вчера сутринта Главна дирекция "Специализирани полицейски сили" по този начин започна една от най-мащабните си операции, правена досега у нас.

"Сега" обяснява, че акцията на МВР ще обхване 12 области - София, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Бургас и Силистра и др. В нея вземат участие 54 екипа с общо 146 служители и 45 автомобила. Жандармеристите ще работят на 12-часови смени. Те обаче няма да се задържат на едно място.

Силите ще бъдат пренасочвани спрямо "оперативната обстановка", т.е. те ще бъдат местени от село в село. Ето защо жителите на малките населени места се опасяват, че когато МВР се оттегли, престъпниците ще се върнат.

На обвиненията, че си прави пиар заради вота на недоверие, главният секретар на МВР обясни, че излизането на жандармерията всъщност било планирано много отдавна.

"Това е само една от мерките. Работим и по местата, където се продават крадени вещи. Работим и от гледна точка профилактика на криминалния контингент, прилагаме модела на интерактивната карта. Именно затова предприемаме тези конкретни мерки. Поемаме си кръста и не бягаме от отговорност", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
16
 
! Отговори
здрава ръка преди 10 години
Скъпо и ненужно "чудо"! Ефектът - излишен разход на държавни пари. С престъпността смислено може да се бори палицията, не жандармерията. Трябва да има повече полицаи по селата и малките градове, а също така и бързи съдилища за кражби, сбивания, унищажаване на имущество и т.н. Присъдата се произнася веднага и се изпълнява веднага.
44
0
 
3
 
! Отговори
az преди 10 години
До АнонименЖандармерията спипа крадец на картофи и ракияdnes.bg/stranata/2014/02/11/jandarmeriiata-spipa-kradec-na-kartofi-i-rakiia.215454
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина чудо е!Милиционерите да си вършат работата!Това, за което получават много пари и привилегии, пенсиониране под 50 год. и по 30000 лева премии!А имитацията, че нещо се върши е измишльотина на властоугодните журналисти /да не използувам по-силна дума/.
42
3
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Чист ПР. Жандармерията по закон няма функции, свързани с установяване, разследване и задържане на престъпници. Какво като хванат някой? Просто ще им се наложи да го пуснат.А какви доказателства биха събрали просто не ми се мисли.Дано поне понабият някой и друг крадлив ***, че те само с бой се превъзпитават
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И може ли другари да обясните защо предварително беше известено провеждането на акцията !Трябваше да има елемент на изненада иначе се губи ефекта Да могат крадците да се покрият ли! така се компрометира акцията а всичко това е една парлама !
40
3
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Ами ако населението гласува за съсела полицаите ще се върнат пак след като си заминат, иначе няма толкова просто е.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудо ли?Всяко чудо за 3 дни. Малко ихо заради вота на недоверие по сигурността и после пак тихо.Тая полиция да не е създадена да пази хората от криминални елементи? Тя е създадена само за да пази миризливите *** на управляващите и богаташите. А нормалите хора да се оправят сами.
38
2
 
2
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
za sajalenie cvetanov mnogo tochno lepna imeto na akciyata ,,bezpomoshtnost".taka e zashtoto komunetata taka iskat-da unishtojat balgarskiyat narod.tazi partiya tryabva da se unishtoji.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Щвейцария всички нормални и годни да носят оръжие са въоръжени и България трябва да е така! Когато се въоръжим крадците и управниците ще имат страх от народа и едва тогава България ще си оправи икономиката и в други отношения ще станем като добро място за живеене Наистина ще станем втора Швейцария
36
3
 
13
 
! Отговори
Samo Levski преди 10 години
Не харесвам правителството. По принцип не съм срещу БСП но Станишев ме дразни затова гласувам и ще гласувам за ГЕРБ. Но смятам че тази акция е стъпка в правилна посока. Дано само не остане еденична акция а нещо постоянно
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко крадливи *** хванахте при акцията ? Не се чу? Или само маркирате присъстие!
34
19
 
18
 
! Отговори
Слънцето преди 10 години
Герберастите се тресат от страх - Правителството набра инерция, икономиката се възстановява, няма протести. А как само чакаха януарски-февруарски протести..."ще видят те, като почнат да изнемогват хората зимата от сметките, ще ги пометат и тях"...да, ама не! Няма протести, и времето сякаш се радва, че *** не е на власт и Слънцето грее ли, грее...а герберастите се пукат от яд...
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правите като ги хванете пускате ги! Крумови закони трябват ! И промяна закона за неизбежната отбрана когато ти влезе крадец в дома да си в правото да употребиш и оръжие...а по сегашния закон трябва да го черпиш кафе и да му кажеш взеамай какво ти трябва и ме остави жив! И не се ли чудите как една 80 годишна бабичка може да отгледа домашни животни и зимнина да приготви А един 25 годишен *** не може и казва че е гладен и ходи да и краде животинките и зимнината която е направила бабата!
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяко чудо за три дни е казал народа!!! Само Господ и Комунистите са способни на чудеса!!!
31
15
 
10
 
! Отговори
капо преди 10 години
Браво на Правителството! 6 % ръст на доверието за 2 месеца - не е лошо!
30
12
 
25
 
! Отговори
Пич преди 10 години
:)) Смешно правителство, смешни акции, популистки напъни. *** предизборна акция, с цел набиране на гласове. От БСП използват държавни ресурси, че да си правят реклама. Какъв може да бъде ефекта от преминаващи полицаи за по 2,3 дни от разни забравени селца?! 2 дни дядовците и бабите ще спят спокойно ли? А после? Къде е дългосрочната политика за справяне с този проблем? Защо в големите градове има цяла армия от ченгета, които се използват само за бобой над протестиращи, а по селата няма и един полицай? Кой има ползва да поддържа тази армия от биячи, която се вади само покрай протестите? Вие
29
0
 
9
 
! Отговори
Мунч0 преди 10 години
До CIGO ASPARUHOVШизофреник ... друго няма какво да кажа
28
0
 
21
 
! Отговори
крадец преди 10 години
А ние, ***, от своя страна обявяваме едноседмична почивка. Ше крадем само на нечетни дати, считано от 24 февруари тази година.
27
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До CIGO ASPARUHOVМного писъци на ужас те чакат тебе! Аз казах!
26
0
 
4
 
! Отговори
ASI преди 10 години
hahamnogo si zle bratleti znaeshli rekata CHANGAN kade se namita ? :))))