Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен

Едно от животните е заловено и е откарано в приют
Обновена: 13 мар 2014 15:59 | 13 мар 2014 15:58, Анисия Иванова
113
Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен
Архив: Булфото

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът е станал в Плевен. Момиченцето е нахапано по крака и е в стрес от преживяването, сложена му е ваксина срещу бяс, има превръзка, която се сменя всеки ден. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
 
Детето учи в трети клас в училище „Пейо Яворов”, всеки ден около 10.00 часа излиза от училище, за да отиде да се храни при майка си, която работи в магазин на няколко метра от учебното заведение, съобщава Нова телевизия. Момиченцето трябвало да пресече пътното платно, за да стигне до майка си, но до оградата на училището обаче е нападната от няколко кучета.
 
Майката разказва, че сутрин и вечер водят и прибират детето. Тя е подписала декларация за това, че детето на обяд ще се прибира само. 
 
"Захапа ме едно куче. Не ме болеше чак толкова много, но много се уплаших. Една жена дойде, хвана ме и ме успокои някак си, а аз крещях "помощ”, обяснява детето.
 
Майка му допълва, че малко, след като жената довела детето при нея в магазина, то колабирало.
 
След сигнал за случая следва акция на общината. Заловено е едно от кучетата нападатели. Животното е закарано в приют, където ще бъде обезпаразитено и маркирано.
 
„Тъй като приютът не е постоянен, ние сме длъжни да ги върнем на местата, откъдето сме ги взели, но кучетата не се връщат пред училища, детски градини болници и обществени заведения”, обясни началникът на отдел „Екология” към общината – Павлина Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
3
 
! Отговори
доктор преди 9 години
Понеже кучкарите много обичат да слагат диагнози на хора, които не са съгласни с тях, ще направя и аз същото. Прекалената привързаност към животни и особено кучета е признак за тежка социопатия, понякога граничеща с шизофрения. Подобни хора често са изключително антисоциални и изпитват нескрита омраза към себеподобните си, като запълват липсващите човешки контакти в живота си с кучешки. На много от тях поведението и манталитета граничи с тези на религиозните фанатици.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То, обезпаразитено и маркирано, пак ще хапе..
84
0
 
1
 
! Отговори
МайкаВИ преди 10 години
Добре дошли в България, страна в която се взимат мерки само и единствено след катаклизъм! Нека сами се задушим пред телевизора, обляни в помия и бездействие.
83
7
 
7
 
! Отговори
kremenastanboteva преди 10 години
За това е виновна общината, не кучето!!!! А детето един Господ знае дали не е предизвикало кучето! Хайде стига сте нападали горкото животно! Защо не нападате така ***, които ви крадат? Скапан и *** *** народ е българския!
82
5
 
6
 
! Отговори
АВАТАР преди 10 години
НЕ ПИПАЙТЕ КУЧЕТАТА, ТЕ СА СВЕЩННАТА КРАВА НА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ!
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 100 и какво му е беззащитно на кучето *** мърло
80
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета повечето коментари и ми става ясно, че българите сами са си виновни, че скоро ще изчезнат като етнос! Всякаква *** извършва геноцид на българите, ама на тях не им пука! Обаче щом е беззащитно куче - всички са готови да го заколят! Приятно изчезване злобни ***!
79
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако на мое дете се случи, подпалвам приюта барабар с персонала в него.
78
3
 
9
 
! Отговори
ДоДоДобро утро преди 10 години
На запад няма улични кучета защото никой не изхвърля под път и над път потомството на своето.Всичко е до възпитание и култура.Там домашните кучета се кастрират ако ли не собственика носи отговорност да намери стопани.Дълга и широка е как са устроени законите и условията за отглеждане осиновяване на куче или коте .
77
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Заловено е едно от кучетата нападатели. Животното е закарано в приют, където ще бъде обезпаразитено и маркирано. "Няма по-голяма тъпотия от това! Щом са заловили едно от агресивните кучета - смърт, смърт и само смърт! Що за простотия - да се обезпаразити и маркира. И най-вероятно пак да се върне там, откъдето е взето.
76
1
 
3
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Как така ще ме запитваш какво бих направил след като аз нямам дете. Кучетата разнасят болести разхвърлят *** и хапят но мама и татко ги пъдят от нашия двор така че не ми досаждай. Махни се от мен ***
75
3
 
5
 
! Отговори
Въпроси преди 10 години
Нека всеки се запита, какво би направил и как ще се чувства ако това е собственото му дете ? И да се замислим още повече ами ако това куче е болно, да пази Господ! А ако не успеят да хванат кучето? До кога ще е така, до кога ще чакаме някой да реши проблемите който сами трябва да се научим да решаваме, в развитите страни такава популация на кучета по улиците няма, никъде в Европа не е така... Разнасят болести, разхвърлят ***, хапят! Не трябва да стоим безучастни пред случващото се...
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дионисии, твойта майка проста!
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако човек нападне 9 годишно момиче, ще лежи до края на живота си в затвора. Но куче ще получава топла храна в *** приют.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е отвратително, но поне се знае от къде трябва да се започне, ако някой пожелае да възстанови целостта на човечеството като вид. Не са пръв приятел на човека, а пръв предател! Това, което е в момента е кучкарник, а шефа/шефката, контрола е на КРЪВ!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На психото не му пука дали човек е жив, на кучкаря също, на ченгета, доктори, слуги, съдии, к#рви, на цяла огромна система. Те, понеже могат да носят любов(никой не го интересува как и откъде я взимат) са внедрени дълбоко в обществата. Те са интегрирани със цел. Целта е контрол със правила - на кръв, любов, героизъм, фашизъм, стражарство, и главното - на ЗАТВОР. Те, кучетата са навсякъде, песоглавците са хем престъпници, хем пъдари. Всички явления в обществото могат да се обяснят с тях. Това е отвратително, но поне се знае от къде трябва да се започне, ако някой пожелае да възстанови целостта
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета повечето коментари на моите *** сънародници се сещам за един лаф на Радичков: *** НАРОД - ДОЛНА ДЪРЖАВА!
69
2
 
5
 
! Отговори
путкомафани преди 10 години
не са виновни кучетата, а *** български политици, и малоумното българско общество като цяло! Превърнахме България в *** махала, в която всякакви простотии са възможни и всичко остава безнаказано! Какво ще кажат за проблема с бездомните кучета Станишев, Доган/Местан, Орешарски, Борисов и прочее некадърна политическа ***? Защо не се заемат с този проблем, а мълчат като шутки?!
68
5
 
10
 
! Отговори
не син преди 10 години
Горките кученца,душички пак са ги стресирали ! Да им построим още няколко и по луксозни палати-кучкарници !
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно бе. Защо не ги изнасяме за ВИЕТНАМ.