Парадоксално: Готвачката знаела за частиците в млякото

Директорката на забавачката в Асеновград подаде оставка
Обновена: 14 мар 2014 18:30 | 14 мар 2014 18:29,
26
Парадоксално: Готвачката знаела за частиците в млякото
Детската градина. Снимка: БТА

Директорката на детска градина „Слънце“ в Асеновград подаде оставка. Това се случи, след като преди два дни 127 деца от градината пиха прясно мляко, съдържащо отрова за мишки.

Дисциплинарни наказания ще има и за персонала в детското заведение, защото са били наясно, че сервират закуска със сини частици.

Още по темата
„Това, което ме обезкои, е, че готвачката е знаела, че има проблем с млякото, в него са плавали частици, имало е променен цвят и освен това е направила всичко възможно да заличи следите, като е изхвърлила млякото”, заяви пред Dnes.bg кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Проверката на общината в детската градина е приключила и този следобед той е приел оставката на директорката.

„Има противоречия и при показанията на медицинската сестра, но се вижда, че тя не е проверила млякото, преди да бъде сервирано на децата”, каза още Караиванов. 

Резултатите показват, че има технологични нарушения при постъпването, съхраняването и раздаването на храната, както и занижен контрол от страна на ръководството.

„Завеждащата административна служба не си е изпълнявала задълженията и ги е предоставяла на други лица от персонала”, става ясно още от общинската проверка.

Директорът на градината Лидия Захариева ще бъде освободена от поста си официално на 19 март, когато е заседанието на местния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простотия, невероятна простотия, видяла и им го сервира. В България всеки си прави, каквото си поиска, правила няма, норми също. Контрол само на хартия, всеки на някой човек, в малките градове още по-страшно. А простотията е като епидемия. Вече е с такива размери, че е достатъчно хората, които срещаш по улицата да не си отварят и устата, личи им по физиономията, а като заговорят се чудиш как можахме да стигнем до тук. Една очевидна елементарна ситуация. Правиш на децата чай, толкова ли е сложно?
23
2
 
7
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
До ДеяДея не знаеш какво приказваш!В АСАНовГрад а и не само там гьочменките са навсякъде-назначават ги масово по държавните и общинските службици-все лелки с турски имена и понеже ДПС-то е зад тях никой не може да пипне с пръст.За тях тези българчета са просто едни малки гяурчета и ако можеха биха ги удавили в чаша вода.
22
4
 
3
 
! Отговори
Айдън преди 10 години
Как ще се отровят гаурчета от миша отрова като са мишоци?
21
0
 
4
 
! Отговори
мутант преди 10 години
кой знае какво са яли и ядът години наред децата в България
20
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
До Баш ГурбетчияКато ти гледам правописа не се учудвам, че се наричаш Баш Гурбетчия - хайде, бягай, почивката свърши, хващай парцала и продълявай да чистиш.
19
2
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
вижте, това е много ***, но 90% от вас дето се възмущавате ще направите същото. жена ми веднъж купи някакво гадно кафе, и вместо да го изхвърли, смесваше го с хубаво кафе за да не отиде зян. това "пари са се чели, ще го ползваме" е по-лошо от корупцията.
18
5
 
9
 
! Отговори
учител преди 10 години
Завърших в България редовно висше с магистратура за учител в детска градина.Не за даскал,не за лелка,нито за възпитател,както хората погрешно наричат учителите по градините.Работих няколко месеца и съжалих много пъти за избора на професия-неблагодарна,неразбрана,нископлатена и тежка работа.30 деца крещят и реват,родителите с огромни претенции,а обучението с куп изисквания.За радост заминахме в чужбина,където съм учител в университет.Не сте прави за грозните думи.Нещастно стечение на обстоятелств
17
0
 
14
 
! Отговори
Мръсна сган преди 10 години
Браво бе хаймани. Шефката на Детската градина се уволнява, а главните виновници - готвачката и медицинската сестра - само административни наказания. Няма следствие, няма умисъл. Та вие сте ДЕТЕУБИЙЦИ, *** ***, идиотска. Затова Господ Бог ни наказа с повече ***, отколкото Българчита. Защото самата държавност е една гадна гнилоч, унищожител на всичко младо и свястно. Тззи идиотщина започна още през 80-те години на 29-ти век. Главни изпълнители бяха политици, полиция, прокуратура.
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деца в детска градина, днешно време? Това е само за робите.Нормален и отговорен към СЕБЕ СИ, не би оставил дете на произвола, а би жънал по приятна карма ;-) Сори майки, ама после ако се гътне, нема връщане на зад, дори и да сте готови вече за саможертвата и да се покайвате!!! БЕШЕ ВИ КАЗАНО... аааа и никакви ваксини на децата! И ТОВА ВИ БЕ КАЗАНО.
15
2
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Административни наказания?!? Абе да не сте от Марс? Затвор, това е необходимото.
14
1
 
31
 
! Отговори
Чиче преди 10 години
За пояснение никой не е слагал отрова в млякото ,отровата е била сложена в празния съд....размина ни се на косъм национална трагедия,ако това беше станало в Либия щяха да хвърчат глави и то на далече....
13
5
 
18
 
! Отговори
Баш Гурбетчия преди 10 години
Трябва като на запад подобни очреждения да имат договор с лицензирана фирма за борба с вредителите....Не ми се вярва някой да е искал да трови 130 дечица,просто престъпна небрежност.....Разбира се и всеки един родител да подаде съдебен иск.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея ОДЗ-та са такава мафиотска структура и всичко винаги става със знанието на директора,който обикновено е един и същ от както свят светува. То не са измислени разходи, такси,застраховки,допълнителни дейности,от които им се връщат 30 процента и ред други. А обикновено в 6 вечерта са облечени и тропат с торбите в коридорите, и гледат лошо последните родители,а са на работа до 7.
11
11
 
1
 
! Отговори
дд: преди 10 години
а къде ви са перата,катрана ,хора пееш евангелски псалми 21 век сме вече, но мюсулманите още убиват с камъни,а християните разпъват на кръст и лицемерието им е е основна черта ,да маи ще се окажат прави някои казващи че не сме дозрялипросто сме култура на ***
10
2
 
38
 
! Отговори
Дея преди 10 години
Тези хора са за затвор.Каква безотговорност,щяла да прикрива следите.Нали там не е нейното дете.Боже какъв народ сме
9
1
 
48
 
! Отговори
Я преди 10 години
Родителите , идете и ги потрошете от бой тия *** гадни !
8
2
 
45
 
! Отговори
е преди 10 години
тия са за затвор веднага а не да минават по тънката лаисна само с подаване на оставка
7
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А КОЙ СЛОЖИ МИШАТА ОТРОВА В МЛЯКОТО!!!???Ето това е въпроса! Не е кой ще накажат послеТАКОВА МЛЯКО МОЖЕШЕ ДАЯДЕ И ВАШЕТО ДЕТЕ!!!
6
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Макар и да си заплати обещететенията пак не е достатъчно при мисълта,че децата можеше да не са сред живите.Да са живи и здрави и дано като пораснат да не си спомнят за този лош кошмар.
5
1
 
36
 
! Отговори
аа преди 10 години
Хайде обратно заплатите за 2г назад и дисциплинарни уволнения не оставки!