Убит и ранени полицаи при стрелба на психично болен в Лясковец

Спецакцията продължава, стрелецът още не е задържан
Обновена: 14 мар 2014 14:04 | 14 мар 2014 07:56, Екип на Dnes.bg
404

Снимка: Булфото

Психично болен човек се е барикадирал в дома си в Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията.

Един полицай е убит, а двама униформени са ранени, съобщи пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха за трима ранени полицаи. По думите на Лазаров пострадалите униформени са без опасност за живота.

Стрелбата от страна на психично болния мъж e била провокирана от шума, който вдигат децата от съседно до дома му училище.

Лазаров обясни, че има образувано досъдебно производство за закана за убийство и за незаконно съхранение на оръжие.

Барикадиралият се отправял заплахи към директора на училището, което се намира срещу неговото жилище. „Реално колегите отидоха на място, за да предотвратят нападение срещу децата в училището. Открил е огън срещу колегите“, обясни Лазаров.

Спецоперацията продължава и в момента. Районът на инцидента е отцепен, на мястото има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора. Стрелецът още не е задържан. Източници разказаха за БНТ, че името на мъжа е Петко Савов и е на 53 години.

Доскоро е бил известен бизнесмен в региона, а сега е безработен. Барикадирал се е в жилището си от 2010 г. Пишел до директора на училището, че притежава 3 ловни пушки и възнамерява да ги използва срещу децата в училището, защото имал непоносимост към тях. На свой ред директорът е информирал полицията за непрестанните заплахи.

Сигнал срещу мъжа от Лясковец е постъпил в МВР още преди 2010 година. Тогава той отказал да предаде оръжието и спира да излиза, потвърди пред Нова тв главният секрета на МВР Светлозар Лазаров.

Той отказа да коментира какво е свършила полицията през тези четири години по случая. Последната заплаха, че ще убие децата в училището, е била от вчера.

По думите на Лазаров операцията е била планирана, предприети са тактически действия за задържане на лицето, но за съжаление, единият от полицаите е платил с живота си, за да не пострадат мирни хора.

"Големият въпрос е защо му е дадено оръжие, след като има психиатрична експертиза, която дава лош профил на мъжа”, отбеляза главният секретар на МВР.

В телефонен разговор в сутрешния блок “Денят започва” ученичка от града разказа, че децата са били предупредени от ръководството “да не играят на горната площадка”, за да бъде избегнат инцидент. По думите й паниката в града в момента е голяма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още по темата: ЛясковецМВРBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
На местния герберунгел му секнало кранчето и той превъртял и взел да пуца :).А сега сериозно, колко ли сигнала е пратил този за които вероятно е бил прав, но разни там държавни хрантутници са си го преместили от единия крачол в другия?Там където няма държава улицата и всеки индивид рано или късно взимат нещата в свои ръце.А кат Тиквунии оряза парите за психо-диспансерите за да ги окраде ето го и резултата.
62
1
 
10
 
! Отговори
Сер Гей е преди 10 години
Да звъннат на Бойко или поне на Флоров или Калин Георгиев да го приберат или ликвидират човека преди да е избил половината наличен състав на МВР.
61
0
 
10
 
! Отговори
До полицай преди 10 години
Пич, май наистина си полицай. К`ва престъпност, к`ви пет лева? Хората ясно са написали, че става дума за ПСИХИЧНО БОЛЕН човек. А защо психично болен човек има оръжие - това трябва да го обясните точно вие, полицаите.
60
1
 
3
 
! Отговори
осъдих го с: преди 10 години
Евтаназия
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт за убиеца веднага!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналистите няма ли да поразпитат съседи - какъв е тоя, бил ли е женен, има ли деца, самотен ли е живял, как и откога се забелязва, че не е наред с акъла? Малко да ни осведомят за този човек.
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До полицай Нека шефчето на РПУ-то да обясни защо на сигнал за въоръжен,заплашващ да стреля по деца се праща патрулка, а не спец-звеното за задържане? А шефчето на КОС да обяснява как "психично болен" има законно оръжие... Ей това са хората който трябва да дават обяснения!
56
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 10 години
Къв убав Хамерикански сценарии! ТЕ ТВА ИСКАТ ДА НАПРААТ ОТ НАС!!! ДЕМОХРАЦИЯ, ДЕМОХРАЦИЯ!!!
55
0
 
20
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
мнннНННННаааааааааа АААААААА ААААААААА АААХАХАХАХАХАХА И НЕШКА РОБЕВА И ТЯ ИЗПЕРКА ГОРКАТА ТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦ НА ГОСТИ Е НА ОНАЗИ ЛУДАТА ВОДЕЩА , И ВИКА ТАКА : ЛЕЛЯ ВАНГА МИ КАЗА ЧЕ ИМАЛО ИЗВЪНЗЕМНИ В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО , И ТОВА ОБЯСНЯВАЛО КАК СЕ КАРАТ ХОРАТА , КАК СЕ УБИВАТ И Т.Н. ИЗТРЕЩЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ИЗТРЕЩЯ ТОТАЛНО НАРОДА ЕЙ ТЦТЦТЦТЦТЦ ЯКО ГИ БИЕ ТОКА !
54
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастите са верно много просто племе :Д Кво точно има общо случая с чакъра - оня се беше затворил в една колиба насред пущинака без вода и храна и тиквата отишъл и го гръмнал :Д Не всички хора са като вас - неграмотни и едва завършили седми клас да ни управлявят тикви и шлифери.
53
1
 
17
 
! Отговори
// преди 10 години
Много е учудващо как ще застреля четирима полицай. Тези хора не са ли се прикрили, след първия изстрел!?!
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 54 В САЩ всяка седмица има убит полицаий при изпълнение на служебни задължения, но не сме разбрали да си сменят министъра на вътрешните работи всяка седмица... Трябва не остаФка, а много сериозен преподбор на кадрите и контрол върху подготовката на служителите на МВР... Как на сигнал че човек с 3 пушки се кани да стреля по деца отива кварталната патрулка? А до скоро качулатите арестуваха хора за 2 стека цигари... И това не е от министъра, а от униформените под него...
51
12
 
19
 
! Отговори
полицай преди 10 години
Хайде сега *** пак да плюят Б.Борисов защото бил гръмнал Чакъра. Сега да идат да обяснят на децата и родителите на загиналия и ранените полицаи колко са демократични. А на народа малоумния Гл. секретар да обясни как са победили престъпността. МВР загива от такива *** като Министъра и Гл. секретар.
50
9
 
18
 
! Отговори
така е преди 10 години
Спомняте ли си простата мутра Борисов? Случая Чакъров?Убити полицаи - 0Ранени Полицаи -0
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е преди вземане на каквито и да е мерки първо някой трябва да умре за да е ясно, че трябва да се вземат мерки. Така е при нас.И "реално" гладния секретар на МВР явно е некадърник.Как може да се изразиш по този начин ми е абсолютно непонятно."Реално колегите отидоха на място, за да предотвратят нападение"А нереално за какво са отишли ?
48
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В бяла държава министъра сам щеше да си подаде оставката.Изложиха се много този път, много!
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е действителността - градчето умира... Няма работа, освен в общината, училището и данъчната служба...Безработица, обезлюдяване, *** от прииждащи мауглита, опоскващи всичко, до което се доберат. Краденото се продава в Джулюница на пазара... Полицията нищо не прави, защото са местни и им се живее.
46
6
 
16
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
До Анонимен"Ани Цолова е по-психясала и всячески се стреми да създава психоза и паника в зрителите."ДААААА ХАХАХАХАХА АНИ ЦОЛОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА И *** МАНИПУЛАНТКА ! НЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМА ПО-ГОЛЯМА МРЪЗНИЦА И НЕВРОТИЧКА ОТ НЕЯ ! МНОГО АЛЧНА ЕЙ , ЗА РЕЙТИНГ УБИВА БУКВАЛНО !!!
45
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати полицаите, егати чудото.Да вземат да ги потренират малко, че за нищо не стават горките.
44
3
 
13
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Полицаите да го трепят стреля по полицай, заплашва деца, какво трябва да стане, че да се разбере към такива, трябва да се действа безкомпромисно.