За 4 месеца – шест писма със заплахи от стрелеца Савов

В едно от тях: Ловджия съм, сам ще взема нещата в свои ръце!
Обновена: 14 мар 2014 11:02 | 14 мар 2014 10:54,
17
За 4 месеца – шест писма със заплахи от стрелеца Савов
СОУ "Максим Райкович" в Лясковец. Снимка: soumr.hit.bg

Общо шест заплашителни писма е отправил стрелецът от Лясковец Петко Савов към директора на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров заради раздразнението си от шума, който идвал от играещите деца в двора на школото.

Още по темата
В тях стрелецът, който сутринта застреля един спецполицай и рани трима негови колеги, твърдял, че ще се саморазправя лично с директора и с хората, които работят в училището.

Такива писма започнали да се получават отпреди четири месеца. В едно от тях той е написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце". Ученици пък сигнализирали директора, че са виждали Савов да се разхожда с оръжие край училището.

Едва на 6 март тази година директорът на училището е изпратил сигнала заради заплашителните писма до РПУ Горна Оряховица.

По думите на Кожухаров през последните две седмици патрулни полицейски коли обхождали училището.

На въпрос защо се е забавил толкова с подаването на сигнала, Николай Кожухаров отговори: "Защото ми се стори, че първите писма бяха по-безобидни".

Директорът на училището допълни, че е получил сигнала за днешната стрелба в 6.15 тази сутрин от параджията в школото.

Районът около училището продължава да е изолиран. Продължават и преговорите на психолозите със стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 10 години
На мен ми се струва, че човека е бил прав за шума, но никой не му е обърнал внимание и така с години. Пита се в задачата какво ниов на шума е допусимо и дали край това училище шума е бил над допустимите норми?Всеки, който има оръжие би стрелял среу непознати нахлули в дома му през нощта.
16
1
 
3
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
"Предвижда се психиатриите да се финансират по клинични пътеки, което според нас е недопустимо. Тези пациенти, които имат психични заболявания, обикновено са хора с ТЕЛК решения, хронично болни, не са обхванати от социалната система, за тях никой не се грижи", поясни Десислава Атанасова. Народният представител от редиците на ГЕРБ призова "Таня Андреева да влезе във функцията си на здравен министър". А ти къде беше, като се правеше на министърче, а, кифло? Нали вие ни докарахте да психясаме? Пол
15
0
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ СЕГА ЩЕ ИЗКАРАТ ДИРЕКТОРА ВИНОВЕН! ЧУДНО МИ Е КАК ДАВАТ РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ НА ХОРА С ЯВНИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ!?
14
0
 
13
 
! Отговори
tozi преди 10 години
Спрете да говорите глупости! Все пак директорът е сигнализирай, а куките са започнали да "обикалят" вместо да го привикат тоя Савов.
13
0
 
11
 
! Отговори
асдрътгфдс преди 10 години
За всичко ще обвинят директора а стрелеца ще сложат да работи в МВР
12
6
 
4
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Че трагедията е огромна е повече от очевадно!!! Не разбирам само, защо пак се намесва политиката!? А щом се намесва тя, ще се намешам и аз! Колко мандата, включае и към днешна дата е кмета? От коя партия е? Кои са кметовете на съседните градове Велико Търново и Горна Оряховица? Болниците и диспансер и те бяха с ръководства от КОИ калинки? Защо не са си свършили работата? Защото бяха заети с подслушването на граждани? Преди да се търси държавата се пита, какво направиха от общината? Всичко води к
11
4
 
8
 
! Отговори
mishuga преди 10 години
представяте ли си, как човекът си е спял в 6 и 30 сутринта и някакви маскирани са му влзенали в къщата. всеки нормален (а и ненормален) на негово място би посегнал към пушката.тия маскираните дали са се легитимирали или са приложили тактиката "сватбарско влизане"?!реално, ако човекът беше някой заможен господин би могъл съвсем спокойно да се измъкне с оправдание саможащите. сега, обаче, ще му разкажат играта за да си измият ръцете за своята некадърностпълен смях е нашата държава
10
5
 
7
 
! Отговори
ловджия преди 10 години
Всеки 5-ти по селата ловджия , тва означава че във всяка 5-та къща оръжие , тва по страшно от Кербала
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КЪВ ЛИ ЗАКОН ГОТВЯТ СРЕЩУ ЛОВДЖИИТЕ,СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМ А СЕГА ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ И РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА,ТЕЗ НОМЕРА СА ЯСНИ,МНОГО ВЪРВЯТ ВЪВ САЩ И КАНАДА,*** Е ЧЕ НАМЕСВАТ ДЕЦА,ТОВА Е ТОЛКОВА ГНУСНО И ЖАЛКО
8
1
 
16
 
! Отговори
pj преди 10 години
Къде спи полицията - в цялата държава е така, хората се жалват от разни психопати и никой не си мърда пръста, по-лесно е да си пием кафето и да се мотаем с патрулките...това е истината
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицията досега била заета да охранява дупетата на дупетатите !
6
3
 
20
 
! Отговори
ЛОШ преди 10 години
Защото ми се стори че първите писма бяха безобидни!?!-Мъкааааааааааа
5
8
 
21
 
! Отговори
YHGT преди 10 години
Пореден пример как в нашата държава се взимат мерки чак след като стане убийство/смърт.Тоя психар сигурно са го дразнели децата, ама какво е направил директора потози повод? Трябва да бъде наказан директора.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аплодисменти. Директора на училището е трябвало да сигнализира, че въпросното психо кара без фарове и щяха веднага да го приберат. Такива дреболии като заплахи срещу деца с ловна пушка... къде е тръгнал да сигнализира...
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 1Шефа на РПУ Горна Оряховица ....да се уволни! Чу ли бе, кавал Йовчев?!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът, при положение, че е психично нездрав, просто не е издържал на непрестанни - целодневни викове и крясъци под прозорците му. Не го оправдавам, разбира се, че е застрелял полицаите, но явно за него е било някакъв ад този постоянен голям шум. Обикновено като играят деца, винаги някакъв процент от тях крещят и пищят страховито.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев, уволни шефа на РПУ-то в Лясковец! Веднага, кавал скапан!