Полицията задържа майката на убиеца от Лясковец

За психичните проблеми на убиеца се говорело от 2-3 години
Обновена: 15 мар 2014 15:06 | 15 мар 2014 09:35, Камелия Цветанова
146
Полицията задържа майката на убиеца от Лясковец
Вчера транспортираха ранените полицаи от великотърновската болница МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" към София. Снимка: Булфото

Полицията задържа за 24 часа майката на убиеца от Лясковец. В момента прокуратурата води беседи с нея и прецезира какви точно и дали да й повдигне обвинение.

Причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.

Полицейската блокада около жилището на стрелеца Петко Савов Петков в Лясковец, убил служител на реда и ранил трима, е почти вдигната. Нощта е минала спокойно.

Още по темата

Димитър, съсед на Петков, разказа, че за психичните проблеми на 53-годишния мъж се говорело в последните 2-3 години, „защото той беше затворен вкъщи, не се виждаше, много хора мислехме, че е в чужбина”.

„Познаваме се от много години. Беше добър и контактен, често спортуваше на стадиона. Той е завършил техникум за готвач – работил е в Германия и в Англия. Последно го видях преди 2 седмици, разговаряше с кварталния – може би имаше някакво оплакване от училището или съседи. Това ми беше първото виждане, защото не го бях виждал от 3 години. Майка му е тиха скромна жена, баща му беше машинист в жп-то. Всички сме потресени още и в шок. Вчера сутринта след 5.00 часа се чу шум – като от фойерверки. Помислих, че е сватба – после видях, че са изстрели и има полицаи отвън. Поискаха да излезем, целия ден не можах да се прибера вкъщи”, казва още съседът за преживяното преди ден.

Коментар на петъчните събития в града направи и кметът Ивелина Гецова. Тя подчерта, че по-сериозните заплахи от страна на убиеца Петко Петков към съседното училище започнали да се получават едва от началото на тази година, а не както се твърдяло – още от 2010-а. Акцията на МВР била провокирана именно от последното писмо на мъжа до училищния директор от 10 март, в което той казвал, че е „ловец от години и накрая ще вземе нещата в свои ръце”, тъй като притежава оръжие.

Гецова допълни, че в общината многократно Петков подавал жалби срещу съседи и съграждани, породени от „чисти битовизми” – кой къде си вари компотите или къде си е построил ограда. В повечето случаи жалбите били неоснователни.

Ранените при стрелбата в Лясковец полицаи, настанени във ВМА, са в добро състояние. Първоначалните прегледи на тримата мъже обаче показват тежки травми на крайници – по тази причина днес ще се наложат спешни реконструктивни операции. Това обясни пред bTV един от лекуващите ги лекари доц. д-р Николай Младенов.

„Аз ги транспортирах с екипа от Горна Оряховица, заедно с още двама колеги. Днешните операции ще приключат до 16 ч. Има отнемане на меки тъкани и кости. С цел да няма вторично замърсяване и инфекциозни усложнения се налага ранна хирургическа намеса. За щастие защитата, която са носили, не е позволила тежки наранявания в областта на гърдите и корема”, посочи докторът от ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка случка и всяка случица се политизира на N-та степен! Боко и некадърната му крадлива шайка има да ги чакате на бял кон, ама бая ще почакате:(
27
3
 
16
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Волен Сидеров веднага трябва да бъде прибран , защото е по луд от Петко от Лясковец , давам сигнал , после да не се чудят като утрепе някой дипломат или журналист от "вражеска" медия .Местан също е за прибиране в лудница , защото продължава да твърди , че с ПРАЗЕН газов пистолет може да се стреля и убие човек .
26
4
 
3
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Егати и Държавата щом като не се знае кой е премиер и кой командва парада. Сега всеки граби и взима заеми и пак граби. Явно това е цената , която трябва да плати народа за да разбере, че проклятието на България е БСП-ДПС-ДС / тесни социалисти /.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Полицията задържа за 24 часа майката на убиеца от Лясковец. В момента прокуратурата води беседи с нея и прецезира какви точно и дали да й повдигне обвинение. "Първо арестуват, после измислят в какво да я обвинят .... демокрация бе.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно е какви са законовите основания МВР да нахлуе през нощта в къщата на тзои човек? Би трябвало пртеди това да са правени някакви опити за цивилизовано разрешаване на проблемите, а не виждам такива. Нито в училището директора се е опитал да намали прекомерния шум, нито МВР се е опитало да говори с човека.
23
0
 
27
 
! Отговори
художника преди 10 години
За психичните проблеми на убиеца се говорело от 2-3 години...------------А за психичните проблеми на политиците се говори от десетилетия и никой не взима мерки!За да лудне човека е виновна ЛУДАТА политическа и икономическа система в "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ"
22
3
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Промиването на мозъците продължава с пълна сила и дава потресаващи резултати.Всички веднага приеха, че този е луд за връзване и виновен, а по това, което се публикува за него, нещата изглеждат много по-различно. Първо за акцията на МВР - всеки на когото някакви нахлуят посред нощ в къщата би стрелял, за да се защити, ако има оръжие, както съвсем нормално е направил и този.Второ, не виждам реална заплаха за живота и здравето на децата от досегашните му действия.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hahahaha... komunistite sega ste izkarat edna 85 godishna staritza vinovna za nekadarnoto si upravlenie.. POZOR!!!
20
0
 
23
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
Животът е цветен! Отиват като си мислят, че имат работа със селския , той обаче не е за подценяване...и натръшкал четири барети, този случай е за учебниците!!!В милата ни татковина всеки може да лудне или да добие бойни умения! ЛУди хора- Луда държава
19
0
 
19
 
! Отговори
анализ преди 10 години
Такааа, работата започна да се прояснява , макар и да се крие и увърта от МВР шефовете.Та значи преди 20 дни пак са отишли да го арестуват , но той се барикадирал и заплашил ,че ще стреля и местните ченгета се оттеглили . В последствие Гл. Секретар Лазаров , който е от района решил да помогне като пратил подразделение , на което това не му е работа впрочем , да арестува "кукуто" и всичко това замислено като показна акция и съвсем случайно и ТВ7 се оказва на терен . Да ама не и ето ти курбан !!!
18
1
 
33
 
! Отговори
Н.К.Босия преди 10 години
На кривата ракета,космоса е виновен!Арестувайте и братовчедите му,всичко до 9-то коляно солидарно да отговаря,защо 68 хилядна милиция не може да се справи с една ловна пушка
17
1
 
25
 
! Отговори
адвокат преди 10 години
В тази "държава" нормалните НЯМАТ ПРАВА. Права имат само лудите, ***, убийците и всякакава друга ***. Нормалните трудещи се хора имат само ЗАДЪЛЖЕНИЯ.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16Напълно си прав. Но на тоя не му е трябвало гранатомет а просто да му пуснат малко газчица за да изскочи от къщата си по бели *** и да го заловят. Ама и това е против нормите на ония *** за правата на човека. Как ще го душат с газ бе!
15
7
 
9
 
! Отговори
анти конти преди 10 години
бат' Бойко такива ненормалници ги вдигаше във въздуха с гранатомети, ама нали след това толерастите ревяха как били нарушавани правата на ненормалните убийци. Къде сте сега бе толерасти посрани ? При следващия такъв случай вас да изпратят на място. Прогнила държава. Жалко за пострадалите и техните семейства.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя не е луд, а отчаян който е нямал какво да губи и не го е еб.ло за последствията.
13
1
 
35
 
! Отговори
Али Чауш Юруш преди 10 години
Полицията се наака ...и сега задържат НЕВИННАТА жена... комунистката партия..! Некадърници!
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицията задържа майката на убиеца от Лясковец. По непотвърдена информация жената ще отговаря за това, че в дома й има незаконно оръжиеХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАПолицията е била безсилна да отнеме оръжията, а майката трябва да е способна да го стори?А сега де?!Ами да ги уволняват тия полицейски толупи и майките да почнат да им изпълняват задълженията!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петко Петков: Искате да ме унищожите ли? Ок! Искате да си играем игрички? Ок! Ще си поиграя с вас! Ще си играем грубо, така ли? Ок!Кажете "здрасти" на малкият ми приятел!Бууумммм
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя би бил на 100% българският Брайвик, само че да беше отишъл зад НС докато излизат депутатите от ДПС от задния вход и да ги запука с целия си наличен арсенал.
9
1
 
78
 
! Отговори
Орден Стара Планина преди 10 години
Най-добрите от най-добрите барети на България отишли с танкове, гранатомети, шмайзери, базуки, бомби, бронирани средства, БТР, щитове, помпи и пищови калибър 45 и т.н. , за да обезвреждат човек който никога не е стрелял по хора. Човека уж изненадан от бързите и ловки барети, хванал старата си пушка и натръшкал половината барети - антитерористи, обучени да обезвреждат и най-опасните терористи. Тази история щеше да е смешна, ако не беше тъжна.