Иманяри превръщат плажа на Слънчев бряг в "лунен пейзаж"

Мъжете с детектори търсят изгубени ценности
Обновена: 29 апр 2014 12:38 | 29 апр 2014 12:05, Анисия Иванова
9
Иманяри превръщат плажа на Слънчев бряг в "лунен пейзаж"
Плаж. Снимка, архив Булфото

Мъже с металодетектори разорават плажната ивица в курорта "Слънчев бряг", за да търсят изгубени ценности. Разораването на пясъка е проблем, тъй като в момента тече подготовка за предстоящия летен сезон и по-голяма част от ивицата е почистена и заравнена, каза Кирил Спасов, управител на южния плаж в курорта.

По думите му всеки ден машини и работници отстранявали пораженията на хората с металотърсачи, а на следващия ден иманярите идвали отново и продължавали да копаят.

Мъжете с детектори категорично се противопоставят на молбите на наши служители да напуснат района, като заявяват, че не извършват нищо незаконно. Нощно време плажът също се напада от иманяри.

Специализираните машини всеки ден работят по финото заглаждане на пясъка, но на следващата сутрин плажът отново е превърнат в "лунен пейзаж" и на всеки няколко метра зеят грозни "кратери", обясни Спасов. Той призова органите на реда да вземат мерки и да спрат набезите на тези хора, защото имало тенденция иманярите да посягат и на защитените пясъчни дюни, и действията им застрашавали това уникално богатство.

От фирмата концесионер на южния плаж призоваха с писмо до медиите хората с металодетектори, бъгита, джипове и АТВ-та да не използват плажа, а други разрешени за целта терени.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от най - приятните занимания на този сезон е да се разхождаш по плажа. Отпускащо, релаксиращо, без да ти се спича мозъка от лятната жега. А метолътърсача просто добавя тръпка. Едва ли някой ще забогатее от това.
3
2
 
13
 
! Отговори
Висшист преди 7 години
СЕЗОНА?????? Алооооо умните ни началници наложиха санкции и продължавате да лаят срещу Русия...Какъв сезон без руснаците бре кратуни кухи??? Само пияни бедни, снежно бледи англичани, които повръщат и спят по паркингите това ще е тази година!!! Фалити на туроператорски фирми, празни хотели и ресторанти, разорени собственици на малък и среден бизнес, сринат единственият останъл доходоносен сектор в България...Да ви е честито!!! (Поздрави от Вашингтон и Брюксел)
2
2
 
16
 
! Отговори
да да преди 7 години
То там от десетина години си е като лунен пейзаш!!!
1
0
 
30
 
! Отговори
на плаж преди 7 години
Оле, после ще дойдат и малките деца с кофи и лопати.Сами може да си представите какви поражения ще нанесат и те.