Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово

"Нека случаят не става повод за дискусии за етническа толерантност"
30 апр 2014 19:55,
111
Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово
Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разпореди проверка на случая в казанлъшкото село Розово, където 17 бежанци, сред които 6 деца, бяха принудени да напуснат наетата от тях къща заради недоволни местни жители.

Проверката трябва да установи дали е спазена процедурата по даване на бежански статут на лицата, дали те са спазили процедурите и дали местната власт им е издала адресна регистрация, тъй като бежанците твърдят, че са поискали такава, но са получили уверение, че няма да я получат, обясни Лазаров.

Още по темата
Според него този случай не бива да става повод за дискусии на тема "етническа толерантност" и "етнически чисти градове".

Светлозар Лазаров обяви още, че по-голяма част от лицата, които влизат нелегално в страната ни, минават през зелена граница.

От началото на годината България е приютила над 650 лица. 525 от тях са влезли на наша територия през зелена граница. Други 2367 въобще не са били допуснати в България.

По повод информациите, че нелегалните емигранти са били обект на насилие от страна на граничните полицаи, главният секретар на МВР заяви: "Хората не бива да се сърдят на отношението на колегите, защото те с телата си пазят границата, подложени са на обиди, включително ги замерят с камъни за това, че не пускат някого да премине през държавната граница".

Светлозар Лазаров изрази готовност да разпореди проверка по всеки случай на насилие, стига да има конкретни данни за инцидент и ясен източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 9 години
Мисля че с писмото си, кметицата на Розово достигна обучителния си предел.
68
13
 
4
 
! Отговори
Skinar преди 9 години
Ей скинове бедни мирлизливи. Богатите хора и хората от вишата класа мразим вас евтини и проскубани скинари . Мразим ви бе бедняци . Скинарите са най-големите ***. Далу АТАКА. ДОЛУ СИДЕРОФ и *** му от ***
67
3
 
0
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
Не точно. Всъщност жилката на прабългарите идва от Непал-Пакистан-Афганистан.
66
0
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 9 години
Тогава да и пратим действащите политици, министри и президента да ги обучава!
65
1
 
8
 
! Отговори
до 72 анонимен преди 9 години
Да,прародителите ни са маймуните.
64
2
 
1
 
! Отговори
до 79 преди 9 години
Пак не става, за министър е нужно средно образование. Аз предлагам кметицата на Розово за.... кметица на Розово - там си е баш на място.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 77поне за министър тогава
62
2
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Почти. Всъщност е корен на квадрат.
61
2
 
0
 
! Отговори
до 74 преди 9 години
Няма как да стане, за президент се изисква висше образование.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 72 "Знаете ли че със сирийците споделяме едни и същи корени?" Да не би корен квадратен?
59
1
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
Как, как го рече? Трубадурите на холокоста?!?!?!? А стига бе. Това израз на Волен Сидеров ли е? Че и ***? Добре де, защо поне за разнообразие не смените малко клишетата? Много се издавате така.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам кметицата на Розово за президент! Ако така се грижи за интересите на България както и за селото - предсрочни избори! Вън талибаните и любителите на талибани от България!
57
0
 
2
 
! Отговори
до до 64 преди 9 години
Не познахте нямам нищо общо с атака.Просто съм БЪЛГАРИН. Досега не съм гласувал за националистическа партия,но ще се поправя. Със сигурност няма да е Атака /просто те не са българска националистическа партия/. На предишните избори може и да сме гласували с Вас за една и също партия и един и същи президент, но няма отново да направя тази грешка.ПП Адреса ще го получите или от "Дневник" или от координатора на РБ
56
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересен факт: Знаете ли че със сирийците споделяме едни и същи корени?
55
4
 
1
 
! Отговори
до гневен бугарин преди 9 години
Туй излияние ми мяза на предизборно изявление на партия Атака - същите клишета, същия порой от безмислие, същия гневен патологизъм. Sancta simplicitas
54
3
 
1
 
! Отговори
до гневен бугарин преди 9 години
Е, поне ни остава успокоението че там нейде, сред зелените поля скиторят и истинските българи като вас. Та значи който не е на вашето мнение - под ножа а? Много цивилизовано гусин атакист.
53
2
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Извинете господине, потърсих фейсгрупа "приятелите на талибаните", но не я намерих. В следващия момент ми хрумна че може би използвате ирония, но имайки предвид че сте горд член на политическо образувание Атака, ми се наложи да изключа подобно предположение. И така, бихте ли ми посочили адреса на тази група, тъй като имам талибанска жилка (прапрапрапрапра... дядо ми Кан Аспарух е оттам) и искам да се присъединя. Благодаря предварително.
52
2
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Яснооооо, ти си от Атака.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички шовинистични глупости тук са писани от един и същ човек, преструващ се на много хора.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-обичам да накарам един драскач да се издаде.