Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово

"Нека случаят не става повод за дискусии за етническа толерантност"
30 апр 2014 19:55,
111
Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово
Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разпореди проверка на случая в казанлъшкото село Розово, където 17 бежанци, сред които 6 деца, бяха принудени да напуснат наетата от тях къща заради недоволни местни жители.

Проверката трябва да установи дали е спазена процедурата по даване на бежански статут на лицата, дали те са спазили процедурите и дали местната власт им е издала адресна регистрация, тъй като бежанците твърдят, че са поискали такава, но са получили уверение, че няма да я получат, обясни Лазаров.

Още по темата
Според него този случай не бива да става повод за дискусии на тема "етническа толерантност" и "етнически чисти градове".

Светлозар Лазаров обяви още, че по-голяма част от лицата, които влизат нелегално в страната ни, минават през зелена граница.

От началото на годината България е приютила над 650 лица. 525 от тях са влезли на наша територия през зелена граница. Други 2367 въобще не са били допуснати в България.

По повод информациите, че нелегалните емигранти са били обект на насилие от страна на граничните полицаи, главният секретар на МВР заяви: "Хората не бива да се сърдят на отношението на колегите, защото те с телата си пазят границата, подложени са на обиди, включително ги замерят с камъни за това, че не пускат някого да премине през държавната граница".

Светлозар Лазаров изрази готовност да разпореди проверка по всеки случай на насилие, стига да има конкретни данни за инцидент и ясен източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май и на г- н Лазаров му се работи в БАН при колежката си преводачка за по 3 бона заплата и това на общия фон е едно абсолютно безобразие!(Няма такава държава!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви сирийци? Кюрди, *** и всякакви араби нелегално влезнали. Стига сте ни натяквали колко сме били нетолерантни. Това са престъпници нелегално пресекли границата, да не говорим, че нямаме обща граница със Сирия и тези не са никакви бежанци.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазаров, връщай ги в Турция и не ни прави насила престъпници, защото търпението ни свърши! Кюрдите не са ни ближни и нищо не им дължим, даже е обратното за техните деди башибозуците... Ближни са ни русите и ги подкрепяме на 100%!
6
3
 
33
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Сега в Розово,скоро и в цяла България.Да последваме примера им.Заедно със сирийците да махме и незаконните *** емигранти!!
5
3
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Не можахте да ги разселите масово по бившите поделения, сега ги препращате из цялата страна поединично? Или разни "бизнесмени" ги настаняват без значение документи,договори и т.н. дали е изрядно? Колко всъщност има из страната, колко изобщо са влезли и къде се намират в момента ? Дали някой може да каже ? Но когато хората сами тръгват да пазят дома си -стават фашисти, ксенофоби и какви ли не. В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА !!!
4
22
 
3
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Ето един разумен човек, който знае какво прави. Браво, г-н Главен секретар на МВР !!!
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте дискутирали, не ги щем тия *** тук.
2
0
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Нека фактът, че Лазаров е главсек на МВР не дава повод за омраза към ***, маймуните в частност.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРУГАРЮ ЛАЗАРОВ НЯМА КАКВО ДА ПРАВИТЕ ПРОВЕРКА. АМИ ПО НАЙ БЪРЗИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ ТЕЗИ СЕЛЯНИ НА ОСТРОВ БЕЛЕНЕ. НАЛИ ТАКА СЕ ДЕЙСТВАШЕ ПО ВРЕМЕ НА ВАШИТЕ СТАРИ ***. ЩОМ КАТО СИ ВРЕДЕН ЗА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТИ СИ ВРЕДЕН ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. ТАКА СЕ ДЕЙСТВАШЕ ЕДНО ВРЕМЕ ДРУГАРЮ ЛАЗАРОВ. Е ТЕБ ЛИ ДА ТЕ УЧА БЕ ДРУГАРЮ ЛАЗАРОВ Я ПИТАЙ БАЩА ТИ ТОЙ Е ОТ ТАЗИ СВЕРА. ТОЙ ЩЕ ТИ ОБЯСНИ ПО ДОБРЕ ОТ МЕН. НЕ ПИТАЙ ПАТИЛО А ПИТАЙ СТАР КОМУНИСТ ДРУГАРЮ ЛАЗАРОВ.