Хотелите ни очакват 80 млн. лв. приходи след празниците

Най-много са туристите от балканските държави
Обновена: 4 май 2014 15:24 | 4 май 2014 14:20,
8
Хотелите ни очакват 80 млн. лв. приходи след празниците
Снимка: Архив, Булфото

80 млн. лв. се очаква да достигнат приходите за родните хотели след поредицата празнични дни, сочат предварителните прогнози на Българска ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Най-голям е броят на туристите от балканските държави, заяви пред телевизия Bulgaria On Air председателят на асоциацията Благой Рагин.

Резервациите за Великден и Гергьовден в Сандански и Мелник са направени още след Нова година, заявяват туроператори в Сандански. Освен приятния климат, доброто обслужване, хубавото вино също привлича много туристи от Западна Европа. В Мелник например може сам да си запечатиш бутилка вино с етикет, на който е изписано името ти.

Въпреки негативните прогнози туроператори смятат, че кризата в Украйна няма да спре руските и украинските туристи да дойдат да се насладят на спа услугите.

"При нас идват туристи , които са с влошено здраве от Русия. Увеличава се нашата популярност, определено кризата няма да повлияе на посещенията в Сандански, това са туристи, които идват ежегодно", заяви Мария Таушанова от Сдружение на хотелиерите и туроператорите.

България вече не е известна само като морска дестинация, подчертават хотелиерите от региона.

"Лятото вече не е само море. Има много туроператори, които предлагат услуги в спа и балнео туризъм. И ние се  вписваме чудесно там", заяви Таушанова.

Виненият туризъм набира все по-голяма популярност в най-малкия град в България – Мелник, известен най-вече със своите изби във внушителните пясъчни кули и крепостта на деспот Слав от 13 век. Тишината и хармонията привличат много французи и испанци. Според Иванка Янева, управител на хотел, през последните години има известен отлив.

"Напоследък туристът е все по-свит. Но се стараем с промоции, пакети да предлагаме различни неща."

Лошото време през последните седмици е в плюс основно за спа хотелите, твърдят от туристическия бранш. 

Още икономически новини четете в Bulgaria on Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Нямало кадри ли? преди 10 години
И защо оревават орталъка, че нямали били кадри? Това си е техен проблем, мен какво ме интересува то, че ден през ден ми набутват такива статии.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заглавието трябва да родните *** очакват приходи, ама няма!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в същото време в Слънчев бряг местните дерибеи реват, че нямало слугинаж за 600 лв месечно възнаграждение.. Иначе като иде на Лукойл за по-малко от 200 лв. не пълни резервоара на S-класата.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хотели държава не хранят, от слугинаж достойно не се живее...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 лев няма да дам на български хотелиер.