Столетница прогледна след 4 години пълна тъмнина

101-годишната баба Василка споделя рецепта за дълголетие
Обновена: 10 май 2014 09:47 | 10 май 2014 09:46,
23
Столетница прогледна след 4 години пълна тъмнина
Снимка: Булфото

101-годишната Василка Костова отново вижда след 4 години пълна тъмнина. Бабата от маджаровското село Златоустово прогледна благодарение на д-р Тянков, който я оперира вчера в Очното отделение на областната болница в Хасково.

"Беше напълно сляпа, заради пердета на двете очи. Лявото око не подлежеше на операция, но видяхме, че на дясното има шанс да се възстанови зрението и успяхме", разказа специалистът, цитиран от Булфото.

Баба Василка пък се разплакала още на операционната маса, като разбрала, че отново ще вижда с едното око.

"Това е първата ми операция в живота. Веднъж, когато бях на 46 години, ми се подуха краката. Докторът каза, че е от бъбреците, спазвах известно време диета и сякаш се оправих", споделя щастливата жена.

Самата тя никога не се е лишавала от нищо. "Имахме много животни, всяка сутрин пиех суроватка, много сирене ядях и айран пиех", споделя своята рецепта за дълголетие. Когато се налагало, ракийка или вино пийвала.

До 96-ата си година баба Василка живеела на село. "Сама си цепех дървата и вършеех по двора", хвали се възрастната жена. Когато обаче губи зрението си, внучката й я прибира в Хасково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Василка Костова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
В първия момент си помислих, че публикацията се отнася на БСП. Да пожелаем и на БПС да прогледа.
20
0
 
3
 
! Отговори
м преди 10 години
днес как можахте да сложите такава снимка като от "Аз робота" на ремонт
19
0
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
Ти ако си загубиш зрението няма ли да искаш да си го възвърнеш? Мисли малко бе.
18
0
 
14
 
! Отговори
До 18 преди 10 години
Помисли, ако Дай Боже жената има още живот, за да се обслужва сама и да се радва на близките си да не е в тежест. Всеки има право на достоен живот, независимо от годините. Всичко е в Божийте ръце. Но всичко е въпрос на разбиране, а твоето е недостойно за отношението към хората. Ако не знаеш приказката за копанката поразпитай и я научи.
17
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 101г. и за кога си го оправя зрението?
16
0
 
11
 
! Отговори
суроватко преди 10 години
Нейната рецепта важи само за нея. Нека не се подвеждаме. Всеки организъм е уникален и реагира по уникален начин към околната среда. -----------------------------------------------------------------------Съгласен!А пък рецептите на веганите са универсални за всички според тях!!!Затова им се дразня!
15
0
 
14
 
! Отговори
Хой преди 10 години
- Кажете, как доживяхте до 110 години?- Ами, каквото и да се случваше, продължавах да живея..
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера защо и на тази хубава новина се говори за политика. Тук става въпрос за една борбена и българка и един лекар който не е отказал да я лекува защото била стара и можело да му умре в ръцете.
13
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всеки ден е ценен ако живота ти има цел и смисъл ...и всеки ден е агония ако си мързелив дроб (тип ***) на когото все някой е пикал в гащите
12
8
 
21
 
! Отговори
чобанин преди 10 години
Тя и нашата столетница БСП има перде на очите и не може да види,че ако така мафиотски управлява и суроватката няма да я спаси.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8.-Не бързайте да я погребвате , може пък да доживее до 120. То и вие слд време ще сте мъртъв/а/ ама не сте легнали от сега да умирате
10
0
 
39
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
журналист отива в едно родопско село да търсии столетници, и вижда пред една къща възрастен човек да плаче, и го попитал.- Дядо, ти на колко си години?- На 101, изхлипал старецът.- А, чащо плачеш?- Тате ме наби!!!- И, защо?- Ами, оплезих се на дядо и му разсипах млякото.
9
9
 
18
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Колкото повече време управляват тройната мафия БСП-ДПС-Атака-ДС , толкова повече мислещите българи виждат , че на този етап единствено ГЕРБ и Б. Борисов могат да изведат България от блатото , в което ни набутаха тройната коалиция. В най скоро време ще се повиши драстично тока , горивата , а от там и всички хранителни продукти. Не случайно Станишев , Сидеров и Бареков се писаха водачи на Евролистите. След изборите ще избягат в Брюксел уж да променят Европейската политика, а ние ще подсмърчаме .
8
50
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 100 години за кога ?След няколко години така или иначе ще е мъртва.
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на бабето, евала на такива хора, като нея - радват ме! Да сме живи и здрави и ние да изкараме по-дълго :) и да не забравяме да се грижим и да уважаме възрастните хора!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нейната рецепта важи само за нея. Нека не се подвеждаме. Всеки организъм е уникален и реагира по уникален начин към околната среда.
5
0
 
45
 
! Отговори
суроватко преди 10 години
всяка сутрин пиех суроватка, много сирене ядях и айран пиех--------------------------------------------------------------------------------------------Много моля,някой веган да даде мнение-от тези,които вадят знайни и незнайни доводи,за да изкарат млякото бялата отрова!?!Ще ми е интересно да прочета пак някои от глупостите им!!!
4
0
 
44
 
! Отговори
alcap преди 10 години
младеж среща старец в едно адски затънтено село и го пита:- дядо, ти на колко години си?- ами...на 110 сине...- ха..., как така ги доживя...пушиш ли , пиеш ли?- цял живот сине и пуша и пия, че иначе умиране няма!
3
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази баба е враг на пенсионната система. Ако живее още 100 години ще фалира пенсионния фонд.
2
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на докторите, а бабето е боец!