Врачански кмет разпределя работни места чрез томбола

Недоволните от идеята: Това е хазарт, а хазартът е забранен
29 май 2014 17:03, Анисия Иванова
9
Врачански кмет разпределя работни места чрез томбола
Снимка: архив Булфото

Врачански кмет осигурява работа чрез томбола, съобщава БНТ.

По идея на кмета Николай Мицов търсещите работа в село Девене теглят жребии за оскъдните места в програмите за временна заетост. Безработните в селото са 119 души, а работните места малко. Конкуренцията за всяко работно място е толкова жестока, че селският кмет се видял в чудо как да обяснява на хората, че не ги взема на работа с връзки или по симпатия.

Поради това Мицов заложил на хазартния принцип за разпределяне на бройките, които му отпускат от бюрото по труда.

Ако са му отпуснати две бройки, например, само на две листчета пише „да“, а на другите „не“. „Мешам ги и казвам – теглете, и на кой се падне, тук сръдня няма”, разказва кметът.

Петър Димитров, жител на селото, казва, че няма нито ден трудов стаж извън временните програми. Той одобрява трудовата лотария. Два пъти е участвал във въпросната томбола  - единият път е нямал шанс.

Преди няколко дни кметът отново го повикал и този път е късметът бил на негова страна – паднало му се „да“ и започнал работа.

Повечето от местните одобряват кметската идея, но има и мнения, че това не е честно и изобщо не трябва да има томбола.

Това е хазарт, а хазартът е забранен, твърдят недоволните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Това се нарича "да не знаеш какво искаш" така било хазарт (забранен) инак било по симпатия или връзки .........и аджеба кмета кво праи в тоя случай ?
8
0
 
4
 
! Отговори
кмет крупие преди 9 години
Тука има и тука нема. Крупие е лице, което ръководи хазартни игри в игрален дом, прибира залозите и раздава печалбите.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е най-правилният начин. И никой не може да каже за кмета, че е дал работа на свой човек. На всеки какъвто му е късметът.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Do nomer 31-2 dupki moje vseki da opravi. Niama nujda ot kmet samo za 1-2 dupki ili za chuchelo.
5
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 9 години
Бърже да плаща акциз за тоя хазарт кмета!
4
4
 
4
 
! Отговори
Do nomer 3 преди 9 години
Unikalno si tup brat mi.. q pak si pro4eti kakvo si napisal i kaji ama 4estno, spored teb ima li logika tova koeto kazvash? Kakvi investicii moje da osiguri edin kmet za selo kato Devene? Choveka si ima reguliran buidjet, koito mu se otpuska i ako pozakurpi edna dve dupki pak e dobre. Za da e dobre ikonomikata v selata trqbva da sme solidni na nacionalno nivo. Po tvoqta logika nito edin kmet ne trqbva da e na posta si pove4e ot 1 mesec? Unikalno tup..
3
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е избран за кмет и не може да оправи икономиката на Девене, значи не е кадърен да остане кмет и трябва да бъде уволнен и да бъде назначен за кмет някой от безработните. Всеки месец по една кметска заплата на безработен и ще намалее безработицата.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zialia jivot e hazart.
1
3
 
23
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Ми то и ези-тура е хазарт.Защо на мачовете го правят в началото тогава? Да ги осъдят за незаконен хазарт веднага!Според мен идеята е наистина добра, а и така никой няма после да е сърдит.Шанс 60:1 не е много, но не е и чак толкова малко.В крайна сметка кмета каквото и да направи все някой ще е недоволен.П.П.: Сетих се, че и в училище си правихме томболи и викторини. Мале, мале... Още от малки ни учат на комар. :D