4-годишното дете е сгазено на пешеходна зона в Стара Загора

Шофьорът не е бил под влияние на алкохол или наркотици
Обновена: 3 юни 2014 12:38 | 3 юни 2014 09:58,
104
4-годишното дете е сгазено на пешеходна зона в Стара Загора
Снимка: Булфото

Инцидентът, при който в Стара Загора беше сгазено 4-годишно дете, се е случил в пешеходна зона. Трагедията се е разиграла в централната част на града около 19 часа, на метри от училище и в близост до 1-во РПУ в града, съобщава Нова телевизия.

Още по темата
По думите на областния директор на полицията Иван Чолаков става въпрос не за висока скорост, а за маневра, която е правена по някаква причина на пешеходната зона.

Инцидентът се е разиграл пред очите на родителите на детето. Шофьорът е около 45-годишен, от Стара Загора. Той е задържан. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при ПТП.

Старозагорци описват инцидента като трагедия. В социалните мрежи хората са се обединили в група. Призивът е в 10 ч. с цвете в ръка хората от Стара Загора да се съберат на мястото, където вчера беше сгазено момчето, и по този начин да подкрепят близките и да се обявят за справедлив процес.

Междувременно говорителят на МВР Стара Загора Ваня Кръстева съобщи в ефира на bTV, че водачът на джипа е бил с отрицателни проби за алкохол и наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа и предстои да бъде взето прокурорско решение за задържането му до 72 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безумие, на това място минават вероятно поне по 1 000 души на час, от там започва пешеходната зона. Отделно супер много хора си правят срещите до училището и банката. По Кольо Ганчев надолу съвсем спокойно се обръща, но не... трябва да обърнем на главната да ни видят всичките джипа.
1
1
 
60
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Мир на праха на детенцето, чакано 15 години. Съболезнования на родителите. Всички шофьори без изключение трябва да се замислим.