Режат 95 милиона на общините за екология

Санкцията цели ЕК да размрази плащанията по ОП "Околна среда"
Обновена: 5 юни 2014 08:15 | 5 юни 2014 07:58, Анисия Иванова
16
Режат 95 милиона на общините за екология
Снимка, архив Булфото

Спират се 95 милиона на общините за екология, това казва в интервю за "Труд" екоминистърът и бъдещ евродепутат Искра Михайлова.

94,7 млн. лв. е сумата на окончателните санкции по европейски екопроекти, които трябва да платят основно общини от собствените си бюджети. Санкциите са една от мерките, с които Министерството на околната среда се надява да убеди Европейската комисия да размрази плащанията по програма "Околна среда".

Първоначално беше обявено, че глобите ще са за 180 млн. лв., но след възражения на общините част от тях са отпаднали.

Министър Михайлова очаква парите по ОП "Околна среда" да бъдат размразени.

Тя казва, че българските власти са направили всичко необходимо - изпратили са национално становище до ЕК какво е направено по всяко едно от изискванията, които комисията е изпратила.

 Договорите са прегледани и са наложени финансови корекции - намаляване на субсидията за проектите заради нарушения.

"Очаквам добър завършек на тази многомесечна сага. Отново подчертавам, че спирането на парите не е нещо изключително. Това е форма на контрол и се прилага и в други страни от ЕС. Да, имало е пропуски,
налагаме финансови корекции и това е нормално", обяснява тя в интервюто.

От спирането на плащания по регионалната програма ще пострадат 130 общини с проекти за интегрирано развитие и туризъм, съобщи за “Труд” шефката на сдружението на общините Гинка Чавдарова.

“Те са сключили над 300 договора за общо около 500 млн. лв., които се изпълняват. Заради спирането на средствата кметовете са в свирепо настроение. Съзнаваме, че бюджетът едва ли ще плати тези пари”, каза Чавдарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
2
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
наивно е да мислите ,че ЕС иска да ни помогне , ние периферните колонии трябва само да им даваме!
10
2
 
3
 
! Отговори
смяна преди 9 години
Ето как изглежда уравнението при мен и всички комшии. Преди две години ВиК и общинатаизработиха и съгласуваха проект за водопровод и канализация, НО канал нямаме и няма да имаме...защото ги няма парите по регионално развитие. Искра в Брюксел, Греков мълчи, Терзиева е в магазина и мери костюмчета.Орешарски се е наврял в *** на Местан и се прави на глух. А на всички ***, които киснат по форумите, да го ***.т.е и вие....
9
2
 
0
 
! Отговори
geerrg преди 9 години
sa tova sa vinovni gerb velikite drugari komunjagi prebojadisani v gerb jivkovisti nosat inf.i kleveti v dr.eu strani prodava bg. sa jalti stotinki palno predatelstvo e tova i sa bg.narod barekov raskasa igraga na drugara jivkovist boiko pojarnikarov i milizionero zwaka zezko debelata lili pavlova e nekadrna amai tja sabogata kato fandakova da si hodat po gorite i selata zeza partiikata ot bkp sedi na parva linaija v parlamenta saschitava gerb a gnusnija raschidov agenta turzina milionera
8
3
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Вчера ми се наложи да посетя Централни Софийски гробища. Беше пълно с ***. Те по някаква програма уж почистваха алеите. Според мен им се плащаше с наши пари за гласовете им в неодавнашните избори. На 10 човека се падаше по една метла. седяха по надгробните паметници хранеха се и пиеха. Три четири леки коли обикаляха и тормозеха многократно посетителите с предрожения да им свършат нещо. Рекетираха. По такъв начин Фандъкова използва финансовите средства. Прави от ЕС са да спират фондовете.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9Ха-ха-ха. Ако бях комунист щях да пиша глупости като теб. Не съм бил привърженик на тройната ламя, но всеки знае, че парите по САПАРД бяха спряни главно поради клеветите на К. Илиева. И не ми давай за пример еврейската комсомолската деятелка Меркел, по баща Кеснер. То и Буш нарече Станишев мистър Клиър ама това не значи че трябва да им обръщаме внимание.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе комунисте #8, забрави ли по времето на Станишко 2005-2009 как САПАРД замразиха пак фондове? Нещо много къса памет имате. Точно ГЕРБ докато беше на власт нищо не беше замразявано, а даже Меркел лично ги поздрави. Къде е Меркел сега? Не ще да види и да чуе нашите управляващи. Изобщо айде мислете преди да пишете, стига толкова облъчване.
5
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Сутринта дори кмета на Бургас каза, че спирането на еврофондовете е нещо нормално навсякъде и не трябва да се драматизира. Подобно е стъновището и на РФ, ама на вас Герберите отдавна трябва да се обяви статут на невменяемост и да се поставите под попечителство.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗНАЧИ дпс ще открадне 95 милиона по малко
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Спирането на парите от еврофондовете не е нещо изключително" то винаги се случва на БСП и ДПС така, че г-жо Михаилова що не си съберете багажа и не напуснете България я към Анадола я към Сибир!!!!!!!
2
11
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Четеш новината като Дявола Библията, периода включва и управлението на ГЕРБ, а спрените пари са за общини с кметове на ГЕРБ.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде излезте горди комунисти и отчетете едно успешно управление.