Дете пострада при игра на електропровод в Плевенско

Има опасност да ампутират ръката му
17 юни 2014 10:55, Анисия Иванова
21
Дете пострада при игра на електропровод в Плевенско
Снимка: архив Булфото

Дете на 10 години е пострадало при неразумна игра върху електропровод в землището на село Ракита, област Плевен, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ - България. От компанията уточняват, че електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели.

Инцидентът е станал около 18.00 ч. в неделя.

Детето заедно със своя 13-годишен брат се е състезавало за бързо изкачване по железорешетъчен стълб, когато се е озовало под напрежение и е паднало на земята. След инцидента е откарано в плевенската болница.

Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана. Братчето му се е разминало на косъм от злополука, съобщават от компанията.

От ЧЕЗ напомнят, че спазването на правилата за безопасност в близост до енергийни съоръжения е задължително.

С цел да информира по-добре децата за възможните рискове при игра в близост до електроенергийни съоръжения през май ЧЕЗ проведе обучителни беседи на тема "Безопасно използване на електроенергията“ сред ученици от първи до четвърти клас в училища в Западна България.

Обученията се извършиха в училища от Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Етрополе, Перник, Кюстендил, Благоевград, Сандански и София. Намерението на ЧЕЗ е да превърне кампанията в ежегодна дългосрочна инициатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето ромски групи от берачи на жица водят мялки момчета, които използват за пробник за наличие на напрежение. Пускат момчето да се качи по стълба и ако падне, продължават към следващия. За целта водят няколко деца-пробници. Където детето оцелее се качват с ножовките и търкат. Виждал съм го с очите си. Обикновено взимат "пострадалото" и го хвърлят в някой язовир, все едно че се е удавило. Но за това явно не са имали време или е възнаквала някаква друга ситуация.
13
0
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Сега ще получава инвалидна пенсия до живот....
12
1
 
14
 
! Отговори
зоро преди 9 години
"Безопасно използване на електроенергията"Такава лекция какво общо има с катеренето по далекопроводите?
11
0
 
22
 
! Отговори
ЖИЦА преди 9 години
Да са се качили големите.Ама те нали се развъждат като зайците,какво му пука на баща му (ако има такъв),че едно *** ще е по малко.Важно да има БАКЪР.Абе глада е по страшeн от тока.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКА Е КАТО НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ПОНЕ ЕЛЕКТРОТЕХНИКУМ !
9
1
 
23
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
По-скоро *** се е опитало да бере жица !!!Сега хем ще трябва да му плащаме лечението, хем да му плащаме по-големи помощи, защото е останало сакато, да беше пукясало по-добре !!!
8
1
 
33
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Ехооо,какви са тия умалителни..***,дете,игра,електропроводче....Това е просто ***,крадец,престъпник и убиец....Смъъърт за гадината !!!
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много моля! Уважавайте ромските културни ценности! Ром бере жица още от времето на македонците преди 10 000 години! Кои сте вие да ги съдите?
6
1
 
33
 
! Отговори
8 преди 9 години
Чак толкова *** не сме, знаем на какво са си играли - как да спечелим пари като оставим селото без ток.
5
0
 
18
 
! Отговори
Истинска случка преди 9 години
Аз си спомням една случка на гара Искър беше през 2000г. Едно *** се беше качило на стъб и като измлати 380v Направо пушек излезна.... Там си остана да виси след 10мин. Дойде Бърза помощ оказа се че е живо но лявата ръка беше напълно изпечена буквално... Кво стана с това дете не знам но със сигурност лявата ръка е ампутирана!!!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, кви са тия статии бре, вчера "печка-стръвница" в Русе намачка дете, днес "електропровод-катерушка" в Плевен налетял на 10год. защо журналята не назовават нещата с истинските им имена.????
3
0
 
44
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Ракита ли??Живи червенобрежки *** са това!!А и инициали няма.Сещайте се :)
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, бе, игра! Учило е занаят. Подготвя се за берач на кабели ,ама не си е било научило урока добре.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Научи по трудния начин за рисковете от електрическото напрежение, явно е нямало кой да му обясни преди това.