Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърбите вече щяха да са пратили цялата армия да спаси града заедно с цивилните граждани. Българинът сега мисли: "идеални условия за крадене!"
15
14
 
18
 
! Отговори
Социялно слаб преди 9 години
Абе по-добре държавата да е социялна и да дава пари на бедните и социялно слабите отколкото да харчи за асфалт, народа асфалт не яде. А природни бедствия, порои и жертви винаги ще има, защо да се харчат пари за асфалтиране когато има милиони бедни нуждаещи се от социални помощи.
14
16
 
7
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Стига ни сте занимавали с глупости.Пишете нещо за Пеевски.
13
7
 
5
 
! Отговори
Никола преди 9 години
НИКОГА повече няма да вляза в ла*йняната Ви медия.
12
9
 
29
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Нямате срама, долни гнусни политиканчета тролски! Хората бедстват, плачат и се молят, вие сипвате. Гнус ме е от вас, гнус. Лека им пръст на хората.
11
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да е затруднен достъпът до квартала, спасителни хеликоптери няма ли? Или те са прекалено "***" машини за Путинска България?
10
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миналата година се палеха, сега се давят. Няма оправия в тая клета Варна.
9
5
 
51
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До АнонименАко не си изхвърляхме *** по улиците и фасовете в шахтите, можеше и по-малко да е наводнението. Обаче нали *** не го е.е и му е все тая за евентуални последици! Родом съм от този квартал и направо настръхвам като гледам снимките - не мога да повярвам на очите си какво се случва там. Нека помогнем на хората!
8
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Логично е това да се случи във Варна, градът на руската мафия и на мутрите от *** и ГЕРБ. Жалко за обикновените хора.
7
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ, КОЙ, КОЙ ?КОЙ трябваше да се погрижи да почисти отводнителните шахти ?КОЙ, КОЙ, КОЙ, не е ли мутренската *** Портних.
6
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКАза некадърния наместник на Мутрата !
5
4
 
85
 
! Отговори
QWERT преди 9 години
Скоро ходих във Варна и да ви кажа(на тези които не са)-това не е град!Било е някога,но не и сега!Направо се чудя кой ходи на море там...Лошото е,че не е само Варна, цяла България!Тук е ДИВ ОРИЕНТ!Жалко за хората.Да умреше от наводнени улици в град,обявен за МОРСКА СТОЛИЦА НА ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ-Е НЯМА ТАКАВА НЕЛЕПИЦА!!!
4
45
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли Орешарски и Станшев са ви виновни бе, долни геберастки ***. Заради вас миналата година хората се палеха, сега се давят. Нещаастници некадърни !
3
38
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастката *** Портних да подава оставка !
2
5
 
26
 
! Отговори
varg преди 9 години
Миналата година бях в Аспарухово.Съвсем различно е сега.Поне 20 градуса разлика в темепратурите.
1
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съболезнования за роднините на жертвите. Докога тази държава и общините ще нехаят за канализациите? Във абсолютно всеки един град има запушени и задръстени шахти, които при едни по-сериозни валежи потапят целия град. Това дали го има в други европейски градове? Днес ми се наложи да излезна в моя град и ме "хвана" дъжда - главните улици бяха наводнени, а шахтите - задръстени. Иначе кметовете "усвояват" - ама по джобовите.. 21 век сме, а канализациите ни са като 18-ти