Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам много близки във Варна и в кв. Аспарухово. Помощ за пострадалите няма, колите се влачели по тинестата вода, никакви спасителни акции, само граждани и купища от репортери със сателитни чинии, които си проправяли път измежду гражданите, които се опитвали да помагат... За какво говорим тогава? Явно сензацията е много по-важна от това да помогнем...
375
0
 
1
 
! Отговори
Бояна преди 9 години
Проблемът е, че няма кой да ни чуе. Всеки си плаща и сече, другия си затваря очите за щетите. Това е огромна трагедия за пострадалите, за Варна, но е още по-голяма трагедия за планетата ни. Всичко е последица от замърсяванията от всички "супер" технологии, от които всички за в еуфория. Миналите няколко години се оплаквахме и притеснявахме от сушите, сега дойде и това. Никой не го интересува, закони няма, няма и страх от нарушени закони, за какво да има тогава?
374
0
 
2
 
! Отговори
Горския преди 9 години
Ето резолтатите от дървената мафия,не закасняха.Европо е задалжила наше депутат да приемат закон за спирене на безразборната сеч на гори във Балгария.Ами нали като няма гори,идват свлачища и въздуха които дишами като няма дарвета няма кои да го преработи.Едно дарво на вечер дава на 15,18 човека въздух.Във Балгария трябва да сегодня приеме закон за спиране на сеченето на горите ни.Във Турция само едно дарво да отсечеш,5 години по бързата процедура затвор.Така и във Балгария трябва да стане.
373
0
 
2
 
! Отговори
Опитният преди 9 години
Вода, ръжда и жена, тръгнат ли, спиране няма!
372
0
 
7
 
! Отговори
реален преди 9 години
Колкото и да ревем, не може да пропуснем факта, че незаконните ромски къщи са построени на пътя на водата. Там, където е имало естествен дол. Водната стихия си следва законите на физиката.
371
1
 
4
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До връщане към старотоНие живеем в края на ледникова епоха. Затоплянето се ускорява заради човешка намеса-карбонизация на атмосферата. Това измества мусонните все по-насевер. В умерените ширини се наблюдават вече явления характерни за тропиците. Това е обяснението, не бъркай Бог тук. Той не е отмъстителен.
370
1
 
1
 
! Отговори
връщане към старото преди 9 години
Тези бедствия не са случайноста изпълнение на ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА КОИТО БОГ ДАДЕ НА ПРОРОЦИТЕ ОТ СТАРО ВРЕМЕНе е мястото и начина на плюене, обвинения, роптаене, ругаене и желания за придобиване на материалностиТОЗИ УРОК НИ СЕ ДАВА ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ВЕЛИЧИЕТО НА БОГ!Да се обърнем от погрешната си ценностна система на материално презадоволяване към скромност и морална чистотасъобразяване с природни стихии и начин на животБЕЗ ДА МИСЛИМ ЗА ПЕЧАЛБИ И ОБОГАТЯВАНЕв гроба никой нищо не е занесъл
369
0
 
13
 
! Отговори
Маркова преди 9 години
Колкото и да ми се иска няма сила, която може да проконтролира *** ***, която безнаказано стои, сече, и краде. Имам много добри идеи какво да ги направи държавата, ама нали сме много толерантни и интегриращи....Питам докога?!!
368
0
 
10
 
! Отговори
държава-ЙОК преди 9 години
Бърза помощ не действа,общините не действат,полицаите пазят НС от народната любов народните изедници престъпността като в Ирак и Сирия.Стрелят се по улиците.Държавата е само да обяви Ден на траурЖурналистите чоплят само Пеевски и подобни мутри.Всичко е на самотек.А милиарди заеми къде потънаха?Народните изедници от НС в петък не работят!
367
1
 
18
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
И какво лицемерие този , който е ДЪРЖАВАТА в този град, се изтъпанчва и казва: "Никой не помага НЯМА ДЪРЖАВА!" !!!!?????
366
0
 
12
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Питайте кои са невинни за тграгедията в кв. Аспарухово, във Варна ! Най, най, най НЕВИННИ са кметовете на квартала и града, шефовете на техническите служби към тези кметства и областния управитеул на гр. Варна с целокупната му администвация. Тези са избрани и назначени първо:,/ и найважно/ да получават смешни заплати и второ : да има кой да изказва съболезнования към близките на загиналите при подобни ситуации !!!!
365
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потресаващо, природата е природа, но безхаберието на държавата ни е недопустимо. Периодично ако се прави анализ на състоянието на водоемите тези инциденти ще се сведат до минимум. Хората по света се борят с огромни реки, които няма и сравнение с нашите. Не съм специалист, но ако водоемите се почистват редовно, глобяват се нарушителите, коритата са достатъчно високи да поемат водата, сечта се конторила следи се нивото на водата и още куп мерки няма да се стигне до тук.
364
0
 
25
 
! Отговори
13 преди 9 години
Ужас на ужасите...Горките хора, всичко по улиците е разрушено, наводнено, мръсно. Това няма изчистване и оправяне. За бедна страна като нашата това е катастрофа. Хайде да пренасочат малко пари да помогнат на тези хора до началото да учебната година да прилича на нещо мястото, където живеят. Стига са приемали бежанци и сме се правили на Майки Терези на всичката *** от арабския свят. Българите имат нужда от помощ...
363
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко полицай охраняваха депутатите от НАРОДНАТА ЛЮБОВ в Парламента И КОЛКО ПОМАГАХА СНОЩИ НА БЕДСТВАЩИТЕ?Йовчев от 1 час дава изявления,имало областен и общински щабове,които не са се чували явно.За какво ще ми идват сега всчики министри -за сеир ли?Махайте се от града и ни оставете да се оправим.
362
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има да ,а аз как и не само аз а и цяла България да се сдобие с такъв автомобил,с 300 лв заплата да чуя как ще стане------тея 300лв се изкарват за ден в щатите, ей добре че се махнахме
361
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
водата е мътилка, като всичко в бг
360
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свиквайте,скоро ще започнат и да растат палми ,а маймуните си ги имаме - близо 7 милиона :))) !
359
5
 
6
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименкола се ползва с цел,за почивки за излизане извън градът , не е за всеки ден
358
9
 
4
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименедин да мисли като мен че афганистанска америка е виновна,и ще видите ако дойде тиквата на власт времето ще е хубаво,и зимата ще е топла,всичко е договорено
357
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е нормално .толкова дълго време да вали има намеса американското оръжие НААРП за беззащитни страни като нашата