Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
24
 
! Отговори
Гагаузина преди 9 години
Къде е кмета , тоя велик комбинатор във Варна ?Хайде бре мискин , пак изпорти нещата , умник крадлив!Като природно бедствие се стовари на Варна тоя ***! и сега варненци ще патим!КОЙ е виновен бе Портних , КОЙ ?Греха си е твой!
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HARP
34
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
по БТВ съобщиха за 10 удавени хора в пороя.
33
2
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Анонимен Пълно безхаберие и празни обещания при всяко бедствие . Никаква предвидливост , празнотата в образованието и *** вече се усещат много сериозно , а след 10 години ще се стреляме по улиците !
32
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е щото Борисов игра курвенската за ЮП. Американците му пуснаха ХАРП-а.
31
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде сте бе мишки червендалести? Издавихте хората и се поккрихте.
30
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наводнение като в Сърбия причинено от американската система ХАРП.
29
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче са леко нагли тролчетата на Моника, как хубаво се намърдаха под статията. "Боко е виновен за дъжда!" и "Да бъдем с Русия, там вали само толкова дъжд, колкото трябва!" явно са новите опорни точки.
28
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Рууни му дреме, че некакви герберсти се давят във Варна, вкара си гол човека.Само АНГЛИЯ !
27
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
продължавайте да сечете горите и да не ви пука. вашите деца се давят.
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28, те и сега се самоубиват, ама за това не се пише много-много, а и не е по толкова зрелищен начин. Иначе наскоро ги изчисляваха 200 човека от началото на годината, в някои дни по 3-4 накуп. А междувременно "ония горе" се дърлят кой да опапка кинтите от Южен паток и как да се дообере хазната (визирам политиците от всички партии). Народът кучета го яли.
25
14
 
11
 
! Отговори
Ели преди 9 години
"Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието." Искам да попитам, а до утре сутринта ще спи ли спокойно? Всички тези дебелокожи и безчуствени ***, които се занимават само със собственото си благополучие трябва да си отидат и никога повече да не прекрачат парламента. Не искаме те да се "Грижат" за нас -обикновените.
24
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
35, Портних нищо не ***. Във Варна лапачите са само едни, всички ги знаят кои са и всяко правителство им се мазни.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ е виновен ? КОЙ, КОЙ, КОЙ ?КОЙ ще понесе отговорност за смъртта на варненци ?Пак ли НИКОЙ ?Има ли Варна кмет и Общински съвет ?От КОЙ се доминират те ? От КОЙ, от КОЙ, от КОЙ ?
22
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си абцолютен *** да политизираш тази човешка трагедия причинена от природно бедствие. По цял свят хората се борят срещу такива бедствия с общи усилия.
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Миналата година се палеха, сега се давят. Няма оправия в тая клета Варна."Това е загадка с паленето. В момента ситуацията е много по тежка от колкото при ГЕРБ. БСП и ДПС буквално опоскаха държавата, поне още 30 години и Господ да слезе няма да може да извади България от мизерията, но няма отчаяни хора и никой не се полива с бензин да се пали от отчаяние както тогава във Варна.
20
14
 
6
 
! Отговори
ртъуиоопп преди 9 години
До Социялно слабНе е случайно,че си социално слаб!Само социално слаб КРАТУН като теб може да изръси подобна глупост!Държавата от къде си мислиш че получава парите,които ти дава бе-хрантутник?Какво да ти обяснявам!Има нации които колонизират космоса,а един социално слаб се гневи че се дават пари за инфраструктура, а за него няма...
19
0
 
18
 
! Отговори
varg преди 9 години
Осем са вече загиналите за съжаление.
18
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството няма как да реагира тъй като в момента има мач а и утре предстоят жизненоважни дебати в парламента относно кой бил гей и кой не
17
2
 
12
 
! Отговори
varg преди 9 години
През 1956 година отново голямо наводнение има в този квартал.