Бобева: Ще се справим в рамките на текущия бюджет

Щетите от поройния дъжд все още не са оценени
Обновена: 20 юни 2014 11:18 | 20 юни 2014 10:57,
2
Бобева: Ще се справим в рамките на текущия бюджет
Снимка: Булфото, архив

Щетите от поройния дъжд, който се изсипа над България и доведе до бедствено положение североизточната част на страната, все още не са ясни, заяви вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева.

Още по темата

По нейни думи оценяването им ще отнеме време. „Всички министерства и екипи на гражданска защита работят и са в готовност“, изтъкна тя.

Имаме перо в бюджета, което гласувахме за бедствия и аварии, посочи Бобева по въпроса за разходите, които евентуално ще бъдат необходими за покриване на щетите.

800 хил. лв. бяха отделени за борба с комарите по р. Дунав, като са били отделени и други средства за бедствия и аварии“ коментира още тя и изрази увереност, че правителството ще се справи в рамките на текущия бюджет.

Вицепремиерът заяви, че  ситуацията във Варна се стабилизира, но Добрич и Велико Търново са в критично състояние и има евакуирани са хора.

Бобева съобщи, че министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в момента пътува за Добрич, а след това ще посети Велико Търново.

Ако някой се опитва да прави политически дивиденти от ситуацията, то не му прави чест, отсече Даниела Бобева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Варнапорой
Още от
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Години наред гледахме по телевизията подобни бедствия в цял свят,но си казвахме,това на нас няма да се случи.Да ама не,ето дойде и на нашата глава,важното е само какво ще се случи сега,след бедствието,до колко ще са адекватни реакциите на правителството и обществеността.Никой не може да предотврати или спре подобно бедствие,важно е какво ще се направи сега за хората и в бъдеще, за да не се повтарят такива трагедии,колкото до русата Златка - Болен Сидер ага ,явно не си е пил хапчетата и чертата.Прочети още на: dnes.bg/politika/2014/06/20/portnih-da-otide-na-syd-zaradi-jertvite-is
1
0
 
4
 
! Отговори
ало шушулова преди 9 години
ШУШУЛОВА ВЕ крАдло *** какви бюджет имащ КАТО БЮДЖЕТЪТ НА ДЪРЖАВАТА Е ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ НА РАБОТЕЩИТЕ И ОСИГУРЕНИ ХОРА ................КВО ИМАШ *** КРАДЛИВА ШУШУЛОВА а