Подбалканският път към морето по-бърз от АМ "Тракия"

5 тапи на аутобана за пътуващите към Бургас през лятото
Обновена: 27 юни 2014 07:21 | 27 юни 2014 07:08,
66
Подбалканският път към морето по-бърз от АМ "Тракия"
Снимка: архив, БТА

Подбалканският път към морето София-Пирдоп-Карлово-Бургас това лято ще е по-бърз, отколкото магистрала "Тракия", пише "Монитор".

Причината са множеството ремонти, които се извършват и предстоят да започнат в горещите месеци по автомагистралата. Според експертите от Агенция "Пътна инфраструктура" шосето през Карлово дори при интензивен трафик ще ни отнеме по-малко време, за да стигнем до Бургас.

Продължават ремонтите на два виадукта на „Тракия” ­ при 61-ви и 67-и км, информират още от агенцията. Завърши обновяването на дясното платно в посока София ­ Бургас при 61-ви км, а през юли ще приключи и ремонтът на дясното платно на съоръжението при 67-и км. От АПИ посочват още, че предстои да бъдат осигурени средства за реконструкцията на лявото платно в посока Бургас ­ София. При започване на работите по него движението ще бъде пренасочено във вече обновеното платно на съоръжението.

Освен това в разгара на лятото се планира да започне и ремонтът на част от старите участъци по „Тракия”, които са в най-тежко състояние. Отсечките са три и са с обща дължина близо 46 км. Първата тапа ще се образува веднага след изхода на София, където ще се обновяват от 5-и до 10-и км. След това ремонти ще има на 27-и км след тунел „Траянови врата” преди Пазарджик. Обновяване се предвижда и при Пловдив от 119-и км до 133-ти км. Така общо в 5 участъка магистралата до морето ще бъдат в ремонт по време на сезона с най-интензивен трафик.

Около 7000 км от пътищата са в лошо състояние и се нуждаят от спешни ремонти, допълва още в друга статия "Монитор". Това е близо една трета от всички близо 20 хил. км пътища в страната.

Най-засегнати са второкласните и третокласните шосета. Предвижда се до края на годината да се рехабилитират около 1500 км. По тях се работи както с европари, така и със средства от националния бюджет и заеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимени като стигна на гарата в Бургас или Варна......до хотела в курорта пристигам КАК??????? пеша....
54
1
 
5
 
! Отговори
бат Миро преди 9 години
По-бързо, само ако тръгваш от София. И пак е съмнително, понеже на подбалканската нормално е 90км, има завои, има изкачвания, спускания, а на магистралата си основно напреди и със 140. Дори да забавиш в проблемните участъци пак е по-бързо. Ако караш над 90 по подбалканската значи и по магистралата ще караш с над 140 и пак ще ти е по-бързо по магистралата. Да не говорим, че на магистрала риска от сблъсък с изпреварващ рисково *** в насрещното е мнооооооого по-малък.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМАМЕ ПЪТИЩА ЗА ТОЛКОВА МНОГО КОЛИ КОИТО СЕ НАРОИХА В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ. ТАКА ЧЕ ЗА ДА СТИГНЕТЕ СПОКОЙНО ДО МОРЕТЕ ХВАНЕТЕ НОЩНИЯТ ВЛАК. ХЕМ ЩЕ СЕ НАСПИТЕ ХЕМ ЩЕ ПРИСТИГНЕТЕ БЛАГОПОЛУЧНО. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ХЕМ ЩЕ СИ СКЪСАТЕ НЕРВИТЕ ХЕМ ЩЕ ИЗГОРИТЕ ЕДИН РЕЗЕРВОАР ГОРИВО. А МОЖЕ И НЯКОЙ АМАТЬОР КАМИКАДЗЕ ЩЕ ВИ СМАЧКА ФАСОНА. И АКО СЕ РАЗМИНЕТЕ САМО СЪС СМАЧКАНИ ЛАМАРИНИ ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ КУРБАН. ТАКАВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА В МУТРО-ТИКВОЛАНДИЯ.
52
0
 
1
 
! Отговори
boy преди 9 години
До opsТочно!
51
4
 
10
 
! Отговори
ops преди 9 години
Аз не знаех че това е магистрала.половината е все едно караш по черен път,а другата половина караш в коловози.Българска му работа.И пътищата ни са такива какъвто ни е и манталитета.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТресете те, защото не караш със 140 км/час, както промениха закона за движение по новопостроените участъци от магистралите. Но трябва и колата ти да е подходяща. Защото се кара ту със 140, ту със 90, ту със 30. Трябва да си супермен и мнооого, мноого концентриран. В противен случай - се изтрепваш, или изтрепвах другите около теб.
49
0
 
3
 
! Отговори
Вакарел преди 9 години
А кога ще оправят отсечката от Вакарел до Ихтиман по стария път за Пловдив?
48
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разликата в случая е следната -- Бойко правеше магистрали за да пътуват хората бързо и удобно ! Тези некадърници сега не знаят какво правят ,затова има проблеми. Или по-точно знаят -- да крадат !!!
47
3
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Явно всички карате супер ниски спортни коли с твърдо окачване. Ние простите хора с нормални коли нямаме проблем с отсечките край Пазарджик и Пловдив. Караме си със 140 в най-лява лента, задминаваме мераклиите да карат в дупките и от време на време пропускаме камикадзетата. Вярно е обаче че трябва да се ремонтира. Но сега като пренасочите всичко по подбалканския, колко повече жертви на пътя ще има, а? Помните ли какво ставаше преди между Стара Загора и Карнобат?
46
2
 
26
 
! Отговори
преди 9 години
Само някой *** може да насочва пътуващите към Подбалканския път, където ще минава цялото тежко движение заради ремонтите по Тракия!!! Ползвайте си магистралата и обходите, които ще са обозначени. На тези които все им е криво нещо "защо през лятото", а защо не! Искате да карате със 140 и повече покрай Пазарджик?? Успех в прелитането над канафките!
45
2
 
16
 
! Отговори
npotes преди 9 години
ХА стига сте се оплаквали само ами си седите в къщи или вземете нощния влак за морето ,така че ако утре затворят цялата магистрала с живота ви е свършено -ТАКА ЛИ ????.....Вече много ни стана сами да се критикуваме и нищо да не правим и видехте ГОСПОД как ни наказва за безхаберието и ПРОСТАЩИНАТА ,която някой ги друса .....ХА СЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ МРЪНКАЧИ..
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50A сега се чувстваш самотен, защото сте само с другарчетата от пр-групата...
43
3
 
10
 
! Отговори
Георги преди 9 години
То поне да го правеха както трябва, не да полагат нов асфалт с големи бабуни, дори и в новата част на магистралата колите откриват огромни дупки.Сега в сезона типично ще правят ремонти един работи и 20 седят както е и в момента с настоящите ремонти.Защо поне веднъж не сме като другите държави за 10 дена се затваря едното платно и се работи 24/7 и се правят супер при това.Хората пътища от бетон правят дето иска време да придобие якост ние тука с асфалт сме 100 пъти по-бавни.
42
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво нещо е PR-ът. Ако беше по времето на Бойко той само щеше да каже - "правя ви пътища *** народе" и ние всички страстно щяхме да му лижем топките...
41
6
 
10
 
! Отговори
do 35 преди 9 години
Да бе, ГЕРБ са назначили цялата администрация. Ти, чуваш ли се изобщо? Това е стара структура от комунизъма, която не е пипната изобщо. Само ГЕРБ са ти на теб в главата явно.
40
3
 
10
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
До 44 men : Е нали днес теглиха нов заем хаха! За стари задължения и дефицит им трябват 2.4, а те теглят 3? А тия 600 милиона къде ще отидат? В джоба, че наближават избори и преди това трябва да се охранят колкото може! Ей пародия! Сълза и смях!!!!
39
3
 
8
 
! Отговори
morski v sofia преди 9 години
По-бързо някой друг път.. 50км ще се кара бавно. ХУбаво. Нека отнемат половин час - 40 мин тия 50км.А другите 310 като си бичиш със 140-150 пак е горе долу 3часа тотала. По подбалканския ще става ли за 2часа и половина ?
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 41Не са я разширявали. Удължаваха я...А ремонтите са на старите участъци.Ако не мислите, няма да съберете пари за море тази година и няма да можете да се убедите сами.
37
3
 
8
 
! Отговори
men преди 9 години
в швейцария магистралите се подържат по правилото 5-15-50 : всеки 5 километра от магистралта се санират/ремонитрат веднъж на 15 години и 50 километра преди и след това няма друг ремонт. на батко и братко пак им е паднала кинта от некаде и юруш на ремонтите. а това че с пари от заеми се кърпят магистрали вместо да се плащат болниците говори доста за приоритетите на управляващите.
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам тази магистрала да я разрушат и да викнат една японска фирма да я направи наново - на японците ще им отнеме 3 месеца да построят наново магистралата отколкото на фирмите на станишката да правят кръпки 1 година.