Подбалканският път към морето по-бърз от АМ "Тракия"

5 тапи на аутобана за пътуващите към Бургас през лятото
Обновена: 27 юни 2014 07:21 | 27 юни 2014 07:08,
66
Подбалканският път към морето по-бърз от АМ "Тракия"
Снимка: архив, БТА

Подбалканският път към морето София-Пирдоп-Карлово-Бургас това лято ще е по-бърз, отколкото магистрала "Тракия", пише "Монитор".

Причината са множеството ремонти, които се извършват и предстоят да започнат в горещите месеци по автомагистралата. Според експертите от Агенция "Пътна инфраструктура" шосето през Карлово дори при интензивен трафик ще ни отнеме по-малко време, за да стигнем до Бургас.

Продължават ремонтите на два виадукта на „Тракия” ­ при 61-ви и 67-и км, информират още от агенцията. Завърши обновяването на дясното платно в посока София ­ Бургас при 61-ви км, а през юли ще приключи и ремонтът на дясното платно на съоръжението при 67-и км. От АПИ посочват още, че предстои да бъдат осигурени средства за реконструкцията на лявото платно в посока Бургас ­ София. При започване на работите по него движението ще бъде пренасочено във вече обновеното платно на съоръжението.

Освен това в разгара на лятото се планира да започне и ремонтът на част от старите участъци по „Тракия”, които са в най-тежко състояние. Отсечките са три и са с обща дължина близо 46 км. Първата тапа ще се образува веднага след изхода на София, където ще се обновяват от 5-и до 10-и км. След това ремонти ще има на 27-и км след тунел „Траянови врата” преди Пазарджик. Обновяване се предвижда и при Пловдив от 119-и км до 133-ти км. Така общо в 5 участъка магистралата до морето ще бъдат в ремонт по време на сезона с най-интензивен трафик.

Около 7000 км от пътищата са в лошо състояние и се нуждаят от спешни ремонти, допълва още в друга статия "Монитор". Това е близо една трета от всички близо 20 хил. км пътища в страната.

Най-засегнати са второкласните и третокласните шосета. Предвижда се до края на годината да се рехабилитират около 1500 км. По тях се работи както с европари, така и със средства от националния бюджет и заеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко пуска серго затапва.
14
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ви е виновен Бойко?Той направи колкото можа,но бай Тошо излезе прав.Не могат да боядисат това дето той е направил.25 години демокрация какво направи,какво построи?Я сметнете от 1944- 25 години-1969 и погледнете какво е било построено след война и го сравнете с демокацията.На бай Тошо на малкия пръст не могат да му стъпят!
13
3
 
26
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
С очите си видях през 1988, как се ремонтира магистралата Лайпциг Берлин, строена някъде половин век преди този ремонт. А бе " инджилерчета" , направете един път, дето да се ремонтира веднъж дваж на 100 години! Техника ли нямате, пари ли нямате, акъл ли нямате, качествени материали ли нямате ? И какво е това чудо? След ремонто ха, ремонт ! И пътя го има само у Гугаля !?!?
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до zeusвсе пак има пролет и есен когато не е толкова натоварено. Пълна простотия е лятото когато всички пътуват да се сещат да ремонтират пътя.
11
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Крайно време беше тези отсечки да се ремонтират, там не може да се кара с повече от 100 и е опасно. Да, в сезона не е добре да е ремонта, ама пък и зимата не става.
10
15
 
13
 
! Отговори
Каруцар преди 9 години
Откакто тройната коалиция започна да управлява пак , всички пътища се скапаха и сега си лапат пари за ремонти. Само за електората ромски е кеф , пътищата стават за каруци . На следващите избори всичкото ром - отново за бесепето и дпесето.
9
1
 
8
 
! Отговори
преди 9 години
Как ги преброиха 5 тапите, хаха. Журналисти помислете малко къде ще се получават тапите на първото място с ремонт откъм Пловдив и на първото място с ремонт около София. Самите стеснения там ще регулират количеството МПС-та и на останалите места няма да има задръствания ;)В частност от Пловдив в посока Бургас АМ Тракия е по-удобна от Подбалканския път :)
8
8
 
36
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
До Даа и ИдиотДа ви коригирам и двамата - комунистите взеха властта през 1945г. и досега все те управляват под една или друга форма (БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС, АТАКА и ...). Затова мисля, че ние разумните хора не трябва да се караме по форумите, а да се обединим и да променим нещата, така както се случва в една нормална държава с гражданско общество. Ще получа минуси от привържениците на цитираните партии, но се замислете защо реално нищо не се случва при управлението на противоположни партии?
7
2
 
33
 
! Отговори
Гатузо Цолов преди 9 години
Тази магистрала какво ви бърка вас? Нали ходите на море в Гърция.
6
1
 
14
 
! Отговори
ХАХХАААА преди 9 години
ВСИЧКАТА ТЪПОТИЯ ДЕТО ЧЕТАТ НА ПРАСЕТО ПРЕСАТ ВЕСТНИК МОНТЬОР .... ПРЕДИ БЕШЕ НА ПЕТЬО ЛЪСКОВ ОТ ДС АМА СЕГО Е НА ПРАСУН,,,ТА ТИЯ ГАЗЕТКИ ОСВЕН ЗА ДА СИ ИЗБЪРШИШ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ЗА НИЩО НЕСТАВА .......ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС КЪДЕ Е ХРИСТО БИСЕРОВ ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА ТРЕТА ЛИЧНОСТ В ДЪРЖАВАТА НАРЕЧЕНА ***.?
5
10
 
17
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
До ДааЗначи да очакваме Бочко, Цецка, Цецко, Лилянчето, младия Младенов и почти всички от *** на ГЕРБ по Подбалканския, така ли? Щом за комунисти задължително...
4
17
 
23
 
! Отговори
Даа преди 9 години
Айде всички на подбалканския път! А комунистите задължително, те магистрали не ядат!
3
4
 
37
 
! Отговори
Kиро преди 9 години
Идеално време за ремонти.Посредата на туристическия сезон.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е, особено около Пловдив и Пазарджик посока София. В обратна посока е по-поносимо.
1
1
 
22
 
! Отговори
ОЛД БЕН преди 9 години
По диагонал прочетох статията и пак намерих грешка. Тунелът "Траянови врата" не е на 27км, а около 55-и. И това само на първо четене и без да се задълбочавам. :)