Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч

Композицията е била управлявана от помощник-машиниста
Обновена: 13 юли 2014 15:29 | 13 юли 2014 09:54, Александър Попов
142
Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч
Снимка: Impact Press Group

Влакът София-Варна се е движил с голяма скорост и това е причината за катастрофата край гара Калояновец. Скоростомерът е бил разчетен и той сочи, че в момента на инцидента влака се е движил със 100 км/ч, при ограничение 40 км/ч, информираха от Националната компания "Железопътна инфраструктура", цитирани от Нова телевизия.

Още по темата
Стана ясно още, че композицията е била управлявана от помощник-машиниста.

По-рано през деня министърът на транспорта Данаил Папазов разкри, че машинистът е изключително опитен, докато помощник-машинистът само от няколко седмици имал право да управлява влак под надзор.

Директорът на БДЖ Християн Кръстев също потвърди, че най-вероятната причина за инцидента е несъобразената скорост на влака.

Около 2 млн. лева ще са щетите след влаковия инцидент. Наблизо е имало река и е можело да стане много по-тежка трагедия, ако влакът е паднал от моста в нея.

Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, коментира още Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Проклятието на България са БКП-БСП-ДПС . Тези престъпни партии когато са на власт започва да властва беззаконието. Всеки ден убийства, кражби, катастрофи и разбира се специалитета на комунистите-фалиране на банките и ограбване спестяванията на хората. Как не го разбраха 80 % от тъпите пенсионери, които още си мечтаят за ТКЗС-тата и гласуват като зомбирани за тази престъпна партия.
21
5
 
4
 
! Отговори
мл.серж.от запаса преди 9 години
ЕДНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ МОЕ;А ВЪЗМОЖНО ЛИ Е НЯКОЙ ДА Е ДРЪПНАЛ АВАРИЙНАТА СПИРАЧКА И ДА Е СТАНАЛА ТАЗИ КАТАСТРОФА!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 18Гунди не е пиел алкохол ли бе? Ти си еб*ти заблудения. Та тоя беше известен като най-големият талант на Левски, но и най-голямата пиянка. Негови съотборници са го карали като труп у тях след като се е напивал като диво магаре в кръчми.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 18Значи дрегер ли имаше след като са изгоряли като факли Гунди и Котков, че знаеш кой е пил и кой не е пил тогава? Много си жалък бе!
18
5
 
3
 
! Отговори
koh преди 9 години
Съгласен съм с две от мненията тук.Може *** да имат пръст ,в много случаи те действат като глутница диви кучета,а не като хуманоиди.И все пак по-вероятно е нещата да са свързани с кражба,комисиони и т.н относно това ново трасе. Вероятно трасето е некачествено направено от фирма подизпълнител взела много яки пари.А фирмата да е близка до някой депутат и тн. Ако трасето е правено от велика европейска фирма то сценария е рушвет.
17
1
 
4
 
! Отговори
alkap преди 9 години
EVROPUT 40 km v chas e tva me razbi. orata izmirat ot skuka u toq vlak dokato stignat do varna
16
3
 
17
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
Някой знае ли какво е инцидент с 100км/ч,имате ли си на представа колко щяха да са жертвите и щетите при 100км/ч с 100т железен ковчег,тия да ги разправят на балъците и бабите на село...
15
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 15Българин ли си бил? А, извинявай, понеже пишеш като неграмотен *** *** и съм се заблудил. Вярно има и такива български неграмотни *** като теб. Не отричам.Извини ме за проявената от мен заблуда.
14
3
 
1
 
! Отговори
до атакист преди 9 години
Ходи до Турция накупувай малко потараци за лидераси ибрици фесове :-)
13
4
 
15
 
! Отговори
Шишо-бакшишо преди 9 години
Евро-железница, а ограничение 40 км/ч. Господа, окрали парите по този евро-железопът, у Европата влаковете се движат с 300 км/ч!
12
3
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
До Анонимен;Гунди не е пиел алкохол Котков да но не и Гунди,не си Левскар тук има неспазване на предимство,а не управление на мпс след употреба на алкохол те са бързали за мач и не са спазили предимство на цистерната.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10, инцидентът е станал на завой и стрелка преди гара, където е нормално да има ограничение на скоростта! 160 км в ч е скоростта която може да се развива по прав участък извън града.
10
0
 
0
 
! Отговори
до атакис преди 9 години
Бутчет си ти *** аз съм чист Българин от София!
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея ги разправяйте на някой друг! Истината е ,че явно нещо в проектирането и изпалнението на този участък явно не е било наред и сега прехвърлят цялата отговорност на машинистите.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 1Левскар съм, но що пък за Гунди трябва да се пише не мога да разбера? Напил се блъснал се, изгорял...и така. Що трябва да пишат за това медиите всеки път на този ден за алкохолният му подвиг?
7
4
 
41
 
! Отговори
. преди 9 години
1. този влак ако вдигне 100 аз съм трамвай ...2. ако влака дерайлира със 100 в завой ... щеше да е на хармоника ...3. най-новият път на НКЖИ ... с ограничение 40 ... и в същото време твърдят че може да се движи със скорост 160 ?Много лесно си намериха неудобният виновен ...
6
3
 
21
 
! Отговори
Може би преди 9 години
Наблизо има *** гето, имайте едно наум
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1: той Гунди не е изтрезнял последните десет години.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките сте професори незнаех че БГ имало толкова таланти
3
8
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Нямам на идея,що за *** може да дава поръчка за ситема на "Alcatel"??Та те правят най-кирливите телефони на света!!!