Бедствено положение след обилни дъждове в Приморско

300 души са без ток и вода
Обновена: 16 юли 2014 14:06 | 16 юли 2014 08:12, Анисия Иванова
46
Бедствено положение след обилни дъждове в Приморско
Снимка, архив Булфото

В община Приморско е обявено бедствено положение заради прелелите реки Ропотамо и Дяволска. По думите на кмета на общината Димитър Германов, цитиран от Нова телевизия, в момента заседава кризисен щаб.

Залята е централната част на морския град. Засега не се съобщава за пострадали хора.

Триста души останаха без електричество и вода тази нощ в хотел в Приморско.

Заради проливния дъжд настанените в хотел „Пламена Палас" прекараха нощта без ток и вода. Рано сутринта кметът Димитър Германов свика Координационния щаб по бедствия и аварии за преценка на обстановката.

Наводнени са приземни етажи и на други хотели и къщи в Приморско. Дворове и пътища в селата Ясна Поляна и Веселие също са под вода. Река Ропотамо прелива и прекъсна пътя Приморско-Аркутино.

Отсечката Приморско-Ясна Поляна е трудно проходима заради паднали от бурята дървета. Разклонът Созопол-Равадиново е трудно проходим, заради заседнали автомобили.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско поради наводняване и паднали дървета. Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

По информация на Нова телевизия пътят преди лонгоса около река Ропотамо е затворен, тъй като има мнго паднали дървета вследствие на силната гръмотевична буря през нощта. Затворени са и обходните пътища, по някои от тях има обърнати автобуси. Единственият начин да се стигне до града е чрез високопроходима техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
5
 
! Отговори
ПОМИЛУЙ ГОСПОДИ преди 9 години
има хора със свръх сетивни способности които могат да манипулират стихиите,но няма кой да повярва на тях,без да гледам прогнозата мога да заявя ,че след 16 ч. няма и да има помен от дъжд
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gledam kartata za vremeto i se 4udia - sibir ima ve4e 4 sezona, izob6to niama nikakvi porazii nad rusia - vremeto im hubavo i spokoino dokato goliami anomalii po dr. 4asti na evropa. kak stava tova?????
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече нямаме лято. Времето навън е леко есенно и цяла седмица го дават така. И зима нямахме. На къде отива това време?
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
H A A R P
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ЛИЧНО ще ходи да оправи нещата
7
2
 
9
 
! Отговори
млад червен бунак преди 9 години
Виновни са онези дето носят прашки с цветовете на дъгата. И хаарп разбира се.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да извикат хидроинжинера !
5
1
 
36
 
! Отговори
S преди 9 години
Неделя се прибирах от Лозенец и минахме през Приморско за обяд. Минавайки по моста над р. Ропотамо беше толкова пълна и си викам "Ако завали един по-силен дъжд, дали няма да излезе от коритото?". Е, аз със своите нулеви Хидро-познания го видях, хората които това им е работата не са! Що за държава сме?!
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приморско станало Подморско!
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма обходен маршрут. И двата пътя до Приморско са наводнени. Никой да не припарва да края на сезона. Които са там ще си седят докато свърши цацата и бирата. И те така...
2
7
 
14
 
! Отговори
ДПС Тролче преди 9 години
Костов е винивен!И Бойко е виновен!И Станишката е виновен!
1
2
 
53
 
! Отговори
Странджанец преди 9 години
Интересно ми е как да се използва обходен маршрут през Царево... ? ? ? :) Пътят през Царево отива до М.Търново!!! Защо бъркате хората ??? Обходния маршрут е Приморско - Ясна Поляна - Ново Паничарево - Маринка - Бургас... Но ако има проблеми около Паничарево няма как да се мине и по този път... Ако е преляла и Дяволска река практически Приморско е откъснато... Обаче колкото и зле да е положението Ропотамо и Дяволска се вливат в Черно Море така че... оттичането се случва бързо !