Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода във Врачанско

Хората бяха предупредени, ситуацията е изключително тежка, отчете Йовчев
Обновена: 3 авг 2014 08:43 | 3 авг 2014 08:43, Красимир Ангелов
60
Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода във Врачанско
Снимка: БТА

Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода в резултат голямото количество валежи от тази нощ във Врачанско, съобщи вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев пред агенция "Фокус“.

Той определи ситуацията в град Мизия като изключително тежка. Министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в момента пътуват към засегнатия район.

Още по темата

"Преливат два язовира през приливниците и падналите дъждове са довели до това, че имаме стотици къщи, които са под вода и десетки къщи, които са паднали. До момента няма данни за жертви, но трябва да се уверим, че под падналите къщи няма хора“, посочи Йовчев.

По думите му в момента има над 300 души от екипите на Гражданска защита, пожарната и полицията. На място са още екипи от Министерство на отбраната с техника, включително и хеликоптери.

Според оценката на Йовчев има добро взаимодействие с местните власти и всичко необходимо се прави. „Трябва да кажа, че екипите на „Гражданска защита“ и полицията извършиха чудеса от храброст вечерта, за да евакуират хората – над 500 души са евакуирани през нощта и този процес продължава“, уточни той и изрази надежда да няма човешки жертви.

„От вчера хората са били предупредени. Екипи на полицията и „Гражданска защита“ са минали по къщите, дори са им издадени писмени заповеди, с които им е разпоредено да напуснат, тъй като има опасност. Но въпреки това, има хора, които са останали на място“, отчете вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКИ И СЪД НА КМЕТОВЕТЕ И ОБЛАСТНИЯ ДРЪВНИК!
21
2
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Бойко, ти ли си бре ??:))) Пази си нервите :)))
20
2
 
24
 
! Отговори
ДО №8 преди 9 години
На 61 г. съм и помня снегове до кръста са падали и пак такъв резил не е бивал! Не че преди не са падали дъждове и не е имало порои, ами всеки си гледаше работата, всичко се следеше имаше ред и знаещи и можещи хора.Сега борбата е за висок пост, добре заплатен и после пей сърце, на кой му дреме за знания ,можене и работа! Безхаберие, хаос, лакомия и простотия съсипват де що е останало нормално в тая държава!
19
12
 
10
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА БКП-БСП+++ДПС Е ВИНАГИ ПОТОП,ЗАТОВА МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА РЕШИТЕ ДА СИ ПРОДАДЕТЕ ГЛАСА НА ТИЯ БОЛШЕВИКИ И АНАДОЛЦИ!!!и точно вчера им беше честването на тия терористи на бузлуджа,и вчера ви го казах тия са проклятието на майка БЪЛГАРИЯ.Над 2милн избити без съд и присъда,три лагера на смъртта пълни с политически затворници,и вчера тази терористична партия има наглостта да чества 123г.съществуване и над 70г.управление на майка България.ВИЕ ТЕРОРИСТИ СТЕ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ,и които не го проумее България ще страда още,идват избори заличете я тази стогодишна *** и
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демокрация пичове,какво да се прави! Има гласност,има плурализъм има пазарна икономика!Има многопартийна система,имаме си мутра-кандидат премиер и бивш такъв,даже осъден бивш министър,който се натиска отново да е такъв и тн.! Радвайте се и да не ви пука!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До възмутен, по река скът не знам да има язовири
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, американски скапаняци, с вашия Хаарп ни е.ахте майката. Да ви се връща тъпкано, ***!
15
3
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Управлението на държавата е от некомпетентни ***.Язовирите не са изпускани когато трябва.Ако ги бяха изпразнили,след като всички знаехме за проливните дъждове това нямаше да се случи.Ама като се обърне колата-пътища много.Горките хора!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега кой ще обезщетява хората които са и без това бедни там? Ще им хвърли държавата по 1000 лева и да си се оправят там. Горките....
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие *** ли сте, бре? Я си оправете заглавието. Какви къщи са под вода бе ненормалници? Да няма 4 метрова вода там, че да са под вода къщи? Напишете че са ВЪВ вода.
12
3
 
3
 
! Отговори
Ами Банките!!! преди 9 години
Олигарски написал във фейса,аз бях кукла на конци,питайте тези дето ми дърпаха конците,защо ви застигна поредното водно бедствие...
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали не трябва да се строи нов Ноев ковчег?
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следствие от апогея на корупцията. Трябва да се обесят всички комунистки номенклатурчици!
9
2
 
10
 
! Отговори
Оридо преди 9 години
Какви предупреждения бе, вчера бях на погребение в Мизия , към 15 и нещо 1 патрука с по 1 полицай а по мостовете хора гледат сеир, безобразна простотия, нито власт нито хорски акъл.На крушовица само ние минахме през залятото ,че бяхме с висок джип..никой не мина после.След 20 ина мин,и ние нямаше да можем.Катафалката се прибра през Лом.Нито една гражданска защита към 15 часа нямаше из Мизия.Само 2 патрулки с по 1 полицай .Няма държава.
8
0
 
12
 
! Отговори
Трудовакъ преди 9 години
Положението е тежко, защото държавата няма на разположение достатъчно жива сила, не може да реквизира незабавно имущество и да мобилизира запасняци. Като за начало един полк от бившите Строителни войски и инженерния полк в Свищов щяха да свършат отлична работа. Превантивно не е работено. Знаеше се какво чудо е във Враца и Мездра, селищата надолу е трябвало бързо да се опразнят със силите на армията и Строителни войски, хората да се настанят в казарми, където винаги има ток, вода, дрехи и храна.
7
7
 
8
 
! Отговори
Край преди 9 години
Няма държава няма община. Вярно е обаче в случая става въпрос за стихиино бедствие. Не може да се предвиди нещо което не е ставало 70 г. нито пък да се спре от някакви институции. Така че временно замразете критиките към управлението на държавата и да се мобилизираме за справяне с бедствието.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не излезе пак, че джипситата са си построили къщи до деретата, водата дошла и ги разтурила? Веднага държавата да отдели по 100 000 лв за всяко джипси, пострадало от наводненията. Не може да си позволим да загубим нито едно от тях, защото те са богатството и бъдещето на България!
5
1
 
5
 
! Отговори
Пръдзе преди 9 години
Архитектът дето е разпешил тези строежи без капка бетон де го?!?!?
4
0
 
16
 
! Отговори
анонимник преди 9 години
Защо предварително не са били изпуснати язовирите, а винаги чакат да стане напечено и тогава започват. Докато продължаваме да мислиме ден за ден, като ***, няма да се опрвиме!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кви данъци кви 5 лева дано цялата държаба бъде потопена да видиме от къде ще крадат обичаните депутати а сега идат избори и слушайте обещания как са говорили с господ да няма валежи и наводнения ,как предишното управление е виновно за невижданите валежи верваите им бегом да гласувате те не живеят в опасни раони