Потвърдиха втора жертва от водния ад в Мизия

Това е възрастна жена, открита в дома си
Обновена: 3 авг 2014 16:15 | 3 авг 2014 14:50, Красимир Ангелов
71
Потвърдиха втора жертва от водния ад в Мизия
Снимка: БТА

Потвърдена е втора жертва от наводнението в град Мизия, заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Става въпрос за възрастна жителка на града, която е открита в дома си, посочи директорът на пожарната.

Както Dnes.bg съобщи, 60-годишен мъж, отказал да се евакуира, бе първата открита жертва от водния ад в града.

Главен комисар Николов обяви, че нивото на водата леко е спаднало и продължават дейностите на спасителните екипи. "Българската армия се включи вече с един модул за издирване и спасяване”, добави той.

Николов посочи, че всички десетима души, за които се знае, че са бедствали, са извадени на безопасно място.

"Проверяват се всички къщи подред, ако има и друг, ще го евакуираме. В момента всички евакуирани се пренасочват към детската градина, която ще бъде дооборудвана за тази цел. Очакваме от кмета официално искане към министъра на вътрешните работи за съдействие по отношение на битово-санитарно оборудване”, каза още Николов.

Той увери, че евакуацията на хората няма да спре, докато не бъдат обиколени всички къщи и се установи със сигурност, че няма бедстващи хора.

В Националната система 112 са регистрирани 169 повиквания от граждани, свързани с бедствената ситуация в Мизия, съобщи пресцентърът на МВР. Над 150 са обажданията между 22 часа снощи и 8 часа днес сутринта. Всички сигнали са обработени и препратени към компетентните органи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
2
 
! Отговори
Въпрос! преди 9 години
След това катастрофално наводнение в Мизия, предизвикано от американската инсталация ХАРП още ли любите американците?
43
8
 
1
 
! Отговори
морски преди 9 години
Това е възмездието за нашата държава подкрепяща фашистите убийци от Киев и дано това да е само началото!!!
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za kogo da glasuvat horata be anonimen 49? Za Boko mojebi vizirash?
41
1
 
4
 
! Отговори
шаранче преди 9 години
Е СЕГА СЕ ЛОВИ РИБА В МЪТНА ВОДА,СЕГА НЯКОЙ ЩЕ УДАРЯТ КЬОРАВОТО,А ДРУГИ ЩЕ ГРИЗНАТ ДРЪВЦЕТО,А БЕ КОМУНИСТИЧЕСКА БОЛШЕВИШКА МУ РАБОТА САМО НЕВОЛИ НА ХОРАТА СЪЗДАВАТ ИЗБОРИ ИДАТ...
40
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До ГaдовеТи сигурно летиш. С тази глава като балон сто процента летиш. Аз не мога да летя и затова гледам Google Earth. Днес го правих, да разгледам района от високо. И какво? Никакви язовири не видях нагоре по течението на реките южно от Мизия. Там селищата са едно до друго. Относително равно е. Защо се случи толкова страшно в Мизия и не в съседните села? Може би някакво аномално високо количество валежи, много по-голямо от другаде? А и близостта на две реки - 1 км? А ти си уникаален ***!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокопайте изкуствени канали с ръкави вързани към речните корита за да се разливат реките далече преди да влязат в Мизия, Бисер, Варна и другите бедствени села и градове. Всяка година дъждовете стават все по-проливни и това е спасение като в долните течения на реките и близо до язовирите трябва да се разлива най-много вода и там трябва да има и най-много ръкави и канали и речните корита да се изкопаят най-дълбоки и най-широки.
38
7
 
5
 
! Отговори
Гaдове преди 9 години
Комунистите си убивaт глaсоподaвaтелите. Пускaт язовирите и зaливaт бедните хирa. Нямaм думи...
37
0
 
1
 
! Отговори
Аз Съм преди 9 години
Коментарът ми се отнася до коментар 21.
36
1
 
0
 
! Отговори
Аз Съм преди 9 години
По-голяма простотия не бях чела.
35
0
 
0
 
! Отговори
MANGAL преди 9 години
SEGA VSICHKOTOT CIGAN OT RAIONA SAMO CHAKA MALKO DA SLEZE NADOLU VODATA I SHTE IMA PIR .....MNOGO MATRIAL SHTE SE IZNASQ. AIDEEEE
34
4
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
До Анонимен;а бе 17г.от тях са на бкп-бсп *** сбъркан оправи си аритметиката *** нещастен,само ликвидацията на 123годишната *** ЩЕ ДОКАРА БЛАГОСЛОВЕНИЕ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ нищо друго!!!ей аман от болшевишка *** смръдлива...
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 37галош ,за 25 години се ликвидира много повече от 2 милиона !!!
32
11
 
4
 
! Отговори
до 31 невежата зъл преди 9 години
Хората НЕВЕЖО:За да не страдат повече трябва да ликвидират 123годишната *** с 70годишно управление на майка България,избила над 2милн.невинни българи без съд и присъда 3 политически лагери на смъртта,тази партия е проклятието на България,като я премахнем злото ще спре!!!А хората страдат именно заради управлението на тази партия,и случая е точно такъв и сега...
31
2
 
13
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
Няма ли някой да се сети да организира кампания за събиране на помощи? Или щом не е във Варна и по националните телевизии не се показват *** с трагични физиономии, и още по трагични слогани, значи няма тргаедия и хората не се нуждаят от помощта ни. Кофти племе сме мамка му.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 25 години България беше държава,защото имаше икономика и производство :)) !Сега няма нищо и я крадат от всякъде !!! Просто отбелязвам :))
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Бойко мачкай комунистите!
28
3
 
2
 
! Отговори
TURCHIN преди 9 години
PRIRODATA NAKAZVA BULGARISTANCITE ZARADI DUSHMANLYKA IM I NAI VECHE ZARADI TUI CHE IS SAMI SE QDAT PO MEJDUSI! BICHA NA VSEVISHNIQ PLIUSHTI PO KRASTAVITE BULGARQ VSEKI DEN!!! DANO SE OSYZNAQT I IM UVRAT PRAZNITE TIKVI AMA NADALI!!!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 28 невежата31,По рождение ли си толкова *** или си" гербер "? И в двата случая не ти е простено да се гавриш с нещастието на хората като намесваш политическите си пристрастия.Ти си просто ***.
26
8
 
4
 
! Отговори
до 28 невежата преди 9 години
До Анонимен;Ало ваше невежество не са 25,а са 70г под вещото управление на 123годишната ***,кога сама кога в коалиция с своите дъщерни партии,всичко се връща кой забравя историята,която е сътворила тази 123годишна *** бкп историята се повтара,решението за спирането на проклятието над България е ликвидация на тази партия и неините производни,ай честито невежо!!!
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСПАми за вече 25 години,не можа ли да проумееш,че няма значение кой УПРАВЛЯВА ?!?! Всички крадат на поразия и при това съвсем ненаказано !!!