Язовир преля край Първомай, евакуираха десетки

Наводнени са 80 къщи, няма пострадали хора
Обновена: 5 сеп 2014 12:54 | 5 сеп 2014 11:29,
17
Язовир преля край Първомай, евакуираха десетки
Снимка: Dnes.bg

Язовир преля в първомайското село Добри дол и заля дворове и къщи, евакуирани са десетки. Няма пострадали и застрашени хора.

Пороите, паднали през последните часове, предизвикаха нови наводнения в различни части на страната. Както Dnes.bg писа, в Берковица е обявено бедствено положение. Тежко е положението в Чипровци и в Георги Дамяново.

Още по темата

Язовир Добри дол е прелял тази сутрин от падналото голямо количество дъжд – 108 литра на кв. м. 30 къщи в селото са наводнени, съобщи пред „Фокус“ кметът на Първомай Ангел Папазов. Той беше категоричен, че няма опасност за живота им.

Папазов разказа, че водата е преляла между 0 и 2 часа тази нощ. От 4 часа на място има противопожарни екипи, които помагат на хората. В 5 часа е бил сформиран и кризисен щаб.

Специалисти са проверили язовирните стени на Добри дол и е установено, че те са здрави.

Има опасност голямо количество вода да залее къщи в шуменското село Долец. Това предупреди кметът на община Дулово Юксел Ахмед. Той разказа, че участъци от пътя край селото са укрепени с чували с пясък, прокопани са и канали за отвеждане на водата. Въпреки това обаче водата не намалява. Първоначално тя се е била събрала при мост на отбивка към селото, но е преляла над съоръжението и наближава къщите.

„Не зная откъде идва това количество, но не мога да се съглася, че става въпрос за наводнение от дъжд”, коментира кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: наводнениеязовирдъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
местен преди 9 години
Турчина дето стопанисва язовира си е ожънал слънчогледа, защото чул прогнозата за дъжд, но не е пуснал водата, защото щяла да се отлее и рибата, а пък хората от селото можем и да ги издавим.Ех, народе, *** народе има още много да теглиш от акъла си !
13
3
 
1
 
! Отговори
Набожен преди 9 години
Забравихте Бога, подигравате се с Църквата и Монашеството - събрайте си попарата, атеистични ***, такива !
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ДПС са гении,и в Сахара ще направят потоп.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси държавата падна един дъжд и ни се разказа играта :)))
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДПС вън от язовиритезащото вече няма специалисти,има само калинки9-децата на онзи и този ,а държавата е на самотек от толкова години,че всичко вече дефектира,май най-вече народа ,щом търпи това положение
9
0
 
19
 
! Отговори
ДПС вън от язовирите преди 9 години
Няма ли най-после съд за всички виновници за наводненията? Стига сте обвинявали природата! Холандия не само е под морското равнище, но и всички кабели, електропроводи и т.н. са под земята! Как става тази работа, защо те могат, а ние нищо не можем? И не ни занимавайте изобщо с избори, партии, квоти и други подобни. Спешно да се излъчат доказани СПЕЦИАЛИСТИ във всички области, да се състави надпартийно правителство от тях, защото България загива!
8
1
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Виновните имат имена!Не от бай Иван,дето трябва да врътне крана да започнат наказанията,а от онези дето трябва да взимат отговорните решения!Напоителни системи - в прегръдката на ДПС"-13.08.2005г.Капитал"Депесари без образование уредени за шефове в "Напоителни системи"17.05.2010 г."От 11 директори в "Напоителни системи" 10 били без професионално образование"-26.02.2012 г.
7
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
До XXLАми не, не плащаме, 35% от икономиката е сива.В комбинация с крадливи и некомпетентни иснтитуции, които се представляват от нас народа - няколко стотин хиляди души, резултатът е рушащи се язовирни стени.Виновни сме както не плащащите данъци, така и администрацията и политиците.Затворен цикъл на масова крадливост и безхаберие.Иначе като не си плащаш данъците, сигурно се чувстваш най-умния тарикат в тая държава, нали :)))
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ги е погледнал тези язовири как се стопанисват ....или давай да крадем и влачим от дъжdвата пък после ще му мислим.
5
1
 
10
 
! Отговори
681 преди 9 години
Айдеее, юруш на изборитее ***, *** и овчедушен народе Избери си пак алчни и гладни обирджии да те доят и стрижат до кожа
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са хората, които трябва да отварят и затварят шлюзовете на язовирите. Е като видите прогнозата, че ще вали след ден-два изпуснете малко от водата...Пак ли няма да има виновни?! Природата и т.н., в другите държави природа и дъждове няма ли, Холандия не е ли под морското равнище, една дига я държи от морето!?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой в крайна сметка контролира язовирите - телевизията, интернет, и МОСВ тръбят за очаквани валежи и накрая язовирите пак преливат. Големи шамандури са тези. Накрая ще се жалваме в Европа, че има наводнения ама няма контрол и пак за наша сметка.Съд по бързата процедура за нанесени огромни (в милиони) материални и нематериални щети на всички в системата.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трагедия,скапана държава,разруха,ПУСНЕТЕ ТОЯ КОКАЛ БЕ ПОЛИТИЦИ И ПОМИСЛЕТЕ ЗА НАРОДА,ПАК ЯЗОВИРИ,ПАК ЖИВОТА НА БЕДНИТЕ ХОРИЦА ЗАМИНА,А ВИЕ СИ ЖИВЕЕТЕ ДОБРЕ НАЛИ???
1
5
 
21
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Всичко е на пустопаш..Плащате ли още данъци и осигуровки?? ДърВени кратуни-кухи ??Плащайте,плащайте..плащайте,плащайте....Глупави роби ;))