Откриха трета жертва на потопа в Бургаско

27-годишният мъж обитавал каравана край Приморско
Обновена: 6 сеп 2014 19:45 | 6 сеп 2014 16:36,
78
Откриха трета жертва на потопа в Бургаско
Снимка: БТА

Жертвите на поредния потоп у нас станаха три. Спасителни екипи откриха тялото на 27-годишен мъж, който е обитавал каравана край село Ново Паничарево, община Приморско. Това съобщиха от МВР. Пред "Фокус" кметът на Приморско разказа, че мъжът е бил пастир и е открит удавен в река Ропотамо. 

Както Dnes.bg писа по-рано бяха открити телата на други две жертви на стихията – 69-годишната Недялка Толева на 21-годишната Камелия Желязкова. Те са загинали, когато колите им са били пометени от вода на пътя между Созопол и Бургас.

В понеделник в Бургас ще е ден на траур. В Приморско днес бе обявено бедствено положение, но по-късно бе отменено.

Още по темата

Над 500 сигнали са постъпилите в оперативния център на пожарната служба в Бургас. Всички те са за извършване на отводнителни, аварийни и спасителни операции.

В следобедните часове екипите на пожарната започнаха да отводняват центъра на Бургас, където има сигнали за наводнени общински и обществени сгради. В рибарско селище Отманли, което е едно от най-пострадалите от водата, са освободени закъсали автомобили и е отводнен участък от пътното плътно.

Предстои закъсалите превозни средства да се изтеглят, за да се нормализира трафика. На територията на областта продължават отводнителни действия в мазета и приземни етажи на жилищни сгради и пътни платна.

Бедствено е положението и в други части на страната. Язовирът в село Странско, община Димитровград е със скъсана стена, съобщиха от полицията. Наводнени са около 20 къщи и са евакуирани хората.

Река Марица повиши нивото си с 2 метра при град Харманли, по течението й в района на градовете Любимец и Свиленград е организирано наблюдение на критичните участъци. До момента са получени близо 100 сигнала за наводнени къщи в Димитровград, Харманли и други по-малки селища. Продължава да е затворен главен път Е80, както и основният път между Стара Загора и Димитровград.

В област Стара Загора е обявено бедствено положение в общините Опан, Гълъбово и Раднево. Евакуирани са над 30 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
gost преди 9 години
едно мие странно що намесват политика с бедствието това е господ какво да се прави а питам същото се отнася и за футбола там кое общото а забравих трябва да ги храним тия лентяи мже
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разблокирваите златният резерв и помагаите на хората. На кои му пука че сме имали 45 тона злато след като хора и животни *** като мухи. Ако не стигнат изнасяите златните тави и чаиници от НИМ и ги продаваите със парите правете диги. Какво ни фъфлите по цял ден по телевизии и радиа ,,ама немало пари ,деистваите че хора без къщи и без нищо и остава само да грабнат криваците и тогава ще ядете дебелия ,мама ви продажни ***
15
2
 
5
 
! Отговори
до20 преди 9 години
Другарю ,,сериозен политик,, Тия нашите народни политици ,първото нещо което правят е да изгонят децата и внуците си във чужбина и то веднага след като откраднат достатъчно пари. Със съкровенната мечта да не би техните наследници един ден да се превърнат във същите скотове като тях, това ужасява политиците и не и дава сън. Трудно за преживяване е всичката тази смърт и нещастие която причиниха на хората . Те обаче нямат вина за нищо ,разбира се
14
5
 
6
 
! Отговори
! преди 9 години
С този клет кмет на Бургас и съветниците му както и тези които симулират работа в общината ...Ако зависеше от мен в най-добрия случай да правят 4токласи пътища в Странджа!Рекламата му е добра, делата са ....
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е от р.Караагач до къмпинг Китен и преди къмпинг Юг.Два страхотни къмпинга. Плюс къмпинг Корал, непосредствено след къмпинг Юг и стигащ почти до с.Лозенец.Разсипаха всичко, окрадоха всичко, убиха истинският туризъм.Всеки има кинти за една палатчица и едно газово котлонче. Останолото е мерак.А сега разни чалгари ви предлагат бетони.Успех!!!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска, остави ги тези с наводненията, кажи събра ли пари за фонда за украинските военни?
11
1
 
6
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
Поради прикъсване на пътищата по южното ни черноморие, МНОГО ТУРИСТИ СА ИЗТЪРВАЛИ САМОЛЕТА СИ и са прехвърляни на други самолети.
10
4
 
3
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
ВОДАТА, сладка или солена, както и скали камани, вулкани, ИМАТ СЕМЕ! Растежа им обаче е ограничен, както всякакъв вид природна интелигенция.
9
1
 
22
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Какво отопление бе колега.ела да видиш на пристанището в Бургас как се изнасят кораби с вековни дървета. Не са спрели цяла година.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама май ще излезе истина лафа, че бургазлии най-обичат да ходят на плаж в Айтос :)
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТИДЕТЕ НА ФЕН СТРАНИЦАТА НА *** И ЧЕСТИТЕТЕ СЪЕДИНЕНИЕТО,ЩОТ ГЕРБАВИТЕ НЕ СМЕЯТ И ДУМА ДА ОБЕЛЯТ,НЕКА ДА ВИДЯТ ЗА КАКВИ ПРОДАЖНИЦИ СЕ ГОТВЯТ ДА ГЛАСУВАТ
6
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В денят на Българското съединение еничерчето Роско отиди да козирува на генералите от НАТО и да им харизва свещената българска земя за мръсните им военни намерения и то срещу братска Русия
5
2
 
40
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Не знам за ХААРП, може и да има нещо вярно, но знам за изсечените гори, за липсата на държава и подръжка на язовири, стени, реки и тн....Знам за незаконно строителство, което запушва водни потоци, така, че уважаеми съграждани, това е началото...Всеки рано или късно си плаща за гяволука.
4
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HAARP ЧЕСТИТКА ОТ ЦИОНИСТИТЕ ПО СЛУЧАЙ СЪЕДИНЕНИЕТО,КЪДЕ Е ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ ? СКРИТ ,КЪДЕ Е МИН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ? СКРИТ,НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА КАЗА ЧЕСТИТО СЪЕДИНЕНИЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ ? НЕЕЕ,ТОВА СА ПРОДАЖНИЦИ КОИТО ВЕЧЕ СМЕЛО ЩЕ КАЖА ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ
3
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе кви са тия морски дет не моат да плуват и се давят кат шамандури Ама жени а офчара е бил сигурнуст пиан
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да ги прости.Кой си затваря очите за изсичането на горите? Такъв потоп не е имало никога.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига бе.бог да ги прости