БЧК осигурява обяд на децата от "Аспарухово", пострадали от наводненията

Мярката е за 70 дни и се отнася за 60 деца
0
БЧК осигурява обяд на децата от "Аспарухово", пострадали от наводненията
Снимка: Булфото

В продължение на 70 учебни дни БЧК ще осигурява топъл обяд за деца от началното училище в пострадалия от наводненията през юни квартал Аспарухово, съобщи днес председателят на областната структура на червения кръст във Варна Илия Раев, цитиран от БТА.

По думите му за изпълнението на проекта са осигурени около 10 хиляди лева, набрани чрез дарителски касички на БЧК, разположени в хранителни магазини в целия град.

Топъл обяд ще получават 60 деца, допълни директорът на училището Стела Петрова. Тя уточни, че те са на възраст от 6 до 10 години. Освен от семейства, пострадали от наводненията, в проекта са включени и сираци, полусираци и социално слаби деца.

Петрова посочи, че помощта за тези малчугани е много ценна, тъй като те не могат да си купуват купони за стола в училището. По думите й храната ще бъде допълнителен стимул да посещават учебните занятия.

Във Варна днес бе поставено началото и на социална кухня, която ще обслужва 400 бедни възрастни. Проектът се реализира за осма поредна година от асоциация "Св. Андрей" и една банка. За възрастните хора ще бъде осигуряван топъл обяд всеки работен ден до 31 март 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БЧКАспаруховодеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари