Радетели за човешки права, качете се веднъж в линейка!

Реформаторският блок защити здравния министър и лекарите
Обновена: 12 дек 2014 14:02 | 12 дек 2014 12:00,
79
Радетели за човешки права, качете се веднъж в линейка!
Снимка: архив, БТА

Правозащитниците, които атакуват здравния министър Петър Москов заради резкия му тон към ромите, да се качат веднъж в линейка и след това да говорят за ксенофобия. Този призив се чу от парламентарната трибуна. В декларация, изчетена от името на Реформаторския блок, депутатът Димитър Шишков защити министъра и лекарите.

Още по темата
„Искам радетелите за човешки права да седнат в една линейка и после да говорят за ксенофобия“, призова той.

Шишков репликира и обвиненията към Москов в ксенофобия и попита дали си ксенофоб, когато искаш да приложиш закона. Депутатът на Реформаторите зададе от трибуната и въпроса какъв е терминът, когато експлоатираш част от обществото за собствени цели.

“Как се наричат тези, които купуват гласоподавателите“, попита той и допълни, че човек, който е готов да бъде купен, нищо не струва. „Циганите като етнос ли ги разбираме или само когато имаме нужда от тях?“, попита още той.

Шишков попита и дали е ксенофобия, когато се нарушава Конституцията. Той цитира член 6 от основния закон, според който всички българи са равни. „Явно някои са по-равни“, констатира той. Депутатът попита и защо не се спазва Конституцията, в която пише, че българският език трябва да се изучава и използва от всички.

Шишков нарече България Сървайвър, в която хем си част от племето, хем се бориш срещу него. Той обясни, че българският лекар е превърнат в евтин слуга, а навсякъде по света медиците са национално богатство. „В България. лекарите нямат право да се оплакват и да протестират, имат само задължения, но не и права“, каза той.

Реформаторът беше репликиран от лидера на ДПС Лютви Местан. „Никой в ДПС няма претенции към усилията на г-н Москов да гарантира сигурността на лекарите, но когато министър си позволи да нарече цял едни етнос "популация", това е ксенофобия“, каза той. Лидерът на ДПС обясни, че за популация може да се говори при кравите и при свинете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: линейкареформатори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано ги качват през задната врата,мошеници
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан какво се е загрижил толковаАко не иска да е популация,да отиде с линейка,него да го биятТо години наред предизборно се агитира срещу докторитеВсеки ,,политик,, е готов да критикува правителството на тема лекари и точно тогава започват екцесиите с линейкитеМосков е първият министър,който знае,че му плащат да организира спешната помощБраво
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан се изложи с тия разсъждения на тема ,,популация,,Бърка я с ,,полюция,,
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Местан не му дреме,че целите Родопи са лишени от качествена медицинска помощТой иска само да *** депутатски кюфтета
42
2
 
7
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Лекари е хора също, нали? Не се учудвайте, но и те искат да отидат от работа вкъщи живи и здрави.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
......какво се случва,ако napadne6 doktor ,koito e do6ul da ti ..pomaga v ..Turcia ...g-n MESTAN?!?!?
40
2
 
19
 
! Отговори
българин преди 9 години
Г - н Москов е прав !
39
2
 
24
 
! Отговори
Julis преди 9 години
А ако самите лекари откажат да посещават *** махали защото се чустват застрашени, тогава кво правим? Уволняваме ги и ги съдим за нацизъм спрямо ромската популация ли? Или те за разлика от *** нямат права, нека да забравят за чуството си за самосъхранение и да се жертват в името ромската популация, щот в противен случай са мръсни нацисти.
38
1
 
24
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Българският народ е зад Москов и сороскити пудели по-добре да си мълчат !!!
37
0
 
13
 
! Отговори
Един Българин(не 39) преди 9 години
Агент Павел (срам за името) да си мълчи когато фактите говорят! Министърът си каза , че статистиката показва кои са рисковите райони. В тях може да има всякакви, но това са рисковите райони - факт.Но проблемът е много по-голям. За да има държава, тя трябва да си обучава населението и насърчава добрите практики. Не всичко е свързано с много пари, а дори и да е те ще се спестят от бъдещите противообществени прояви.
36
3
 
12
 
! Отговори
ПЕНС преди 9 години
Преди време съпругата ми се лекува в отделение УНГ / уши,нос,гърло/ ...Хората я лекуваха колкото могат...Но в епикризата пишеше ,че са и правили пункция !!! Пък моята жена нищо не усетила !!! Ей така, с измислени процедури, доят Здравната каса...
35
1
 
22
 
! Отговори
[[ преди 9 години
МОСКОВ да стане и министър на вътрешните работи. както е било преди 9.10.1944г
34
0
 
35
 
! Отговори
ксе тая преди 9 години
С други думи... Москов е обидил кравите и свинете.Ааааа, СЕГА разбирам защо ДПС са скочилиии...Министърът веднага да се извини за обидата! Как може да сравнява крави и *** с ман... ъъъ ци.... ъъъ.. ромите, бе?
33
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не , че оправдавам ромите , но Радетели за лекарските права, влезте веднъж в провинциална болница и ! се започва с доенето на болния и ако нямаш пари жална ти е майката докторите те подминават като , че ли все едно не съществуваш
32
0
 
34
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
А тук плъзнаха из градовете, носят зарази, гетата са източник на какви ли не болести.
31
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на РБ! най- накрая край на политическото лицемерие към ***. ще гласувам за тях, ако продължат с реформите и с истината
30
0
 
57
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
"Популация" е твърде меко определение за отвратителната *** *** !! В морално отношение *** са много по-ниско дори от животните.
29
0
 
38
 
! Отговори
Малечка преди 9 години
Браво! Браво, едно (първото) добро решение взето тази година!!!!
28
1
 
30
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
Отиде "на кино" / и то за пореден път/ натрапваната фалшива /по документи дори!/ версия за образова-нието на местанчо.Просто е по-ловък от останалите чукундури и е запаметил част от основните зна-чения на думичките,които употребява,за да впечатлява корановите кратуни. Популация има всеки животински вид,другарю.
27
2
 
18
 
! Отговори
До Христо Македонски преди 9 години
Ясен аргумент, Помогна ли Волен за създаването на правителството на Орешарски помогна. Налита ли на бой ( погазвайки по този начин конституцията). Налита. Може да говори верни неща, може да казва истини, само че поведението му показва друго. И така като се държи като *** и подкрепя комунисите, няма как да му повярваш, че е искрен в това което приказва.