Радетели за човешки права, качете се веднъж в линейка!

Реформаторският блок защити здравния министър и лекарите
Обновена: 12 дек 2014 14:02 | 12 дек 2014 12:00,
79
Радетели за човешки права, качете се веднъж в линейка!
Снимка: архив, БТА

Правозащитниците, които атакуват здравния министър Петър Москов заради резкия му тон към ромите, да се качат веднъж в линейка и след това да говорят за ксенофобия. Този призив се чу от парламентарната трибуна. В декларация, изчетена от името на Реформаторския блок, депутатът Димитър Шишков защити министъра и лекарите.

Още по темата
„Искам радетелите за човешки права да седнат в една линейка и после да говорят за ксенофобия“, призова той.

Шишков репликира и обвиненията към Москов в ксенофобия и попита дали си ксенофоб, когато искаш да приложиш закона. Депутатът на Реформаторите зададе от трибуната и въпроса какъв е терминът, когато експлоатираш част от обществото за собствени цели.

“Как се наричат тези, които купуват гласоподавателите“, попита той и допълни, че човек, който е готов да бъде купен, нищо не струва. „Циганите като етнос ли ги разбираме или само когато имаме нужда от тях?“, попита още той.

Шишков попита и дали е ксенофобия, когато се нарушава Конституцията. Той цитира член 6 от основния закон, според който всички българи са равни. „Явно някои са по-равни“, констатира той. Депутатът попита и защо не се спазва Конституцията, в която пише, че българският език трябва да се изучава и използва от всички.

Шишков нарече България Сървайвър, в която хем си част от племето, хем се бориш срещу него. Той обясни, че българският лекар е превърнат в евтин слуга, а навсякъде по света медиците са национално богатство. „В България. лекарите нямат право да се оплакват и да протестират, имат само задължения, но не и права“, каза той.

Реформаторът беше репликиран от лидера на ДПС Лютви Местан. „Никой в ДПС няма претенции към усилията на г-н Москов да гарантира сигурността на лекарите, но когато министър си позволи да нарече цял едни етнос "популация", това е ксенофобия“, каза той. Лидерът на ДПС обясни, че за популация може да се говори при кравите и при свинете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: линейкареформатори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хо хо хо, Местан се изказал, колкото да каже нещо, Шишков го погреба с тия думи! :D
5
0
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ако вземеш по-често да го казваш, може и да се оправи тази държава. Живеете с предубеждения и затова резултата е такъв в България. А можеше отдавна да живеем много по-добре, ако го нямаше това лакатушене на ляво и дясно...
4
0
 
52
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Браво на д-р Москов и депутат Шишков. Така наречените правозащитници са само поредните "гости" на баницата, осигурена със средства от ЕС. Средства, които не се знае къде отиват.
3
0
 
43
 
! Отговори
Бай Брадър преди 9 години
Ама много вярно.. Местан да не се прави на ощипан.
2
0
 
56
 
! Отговори
Популацията е преди 9 години
група индивиди от един биологичен вид, които населяват трайно част от ареала на вида, имат сходни екологични изисквания, кръстосват се свободно помежду си и оставят плодовито поколение. Къде е ксенофобията????
1
3
 
51
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Не вярвах , че ще го кажа , обаче браво на РБ в този случай !