Закъсняват влаковете от и за София

АПИ препоръча да не се предприемат пътувания в Северозападна България
Обновена: 29 дек 2014 20:11 | 29 дек 2014 19:49, Веселина Йорданова
20
Закъсняват влаковете от и за София
Зимата във Враца. Снимка: БулФото

Влаковете, които пристигат и заминават от Централната железопътна гара в София се движат със закъснение поради тежките метеорологични условия, съобщават от БДЖ за "Фокус".

Причината за закъснението на влаковете е, че са замръзнали стрелките на жп линиите.

Поради усложнената метеорологична обстановка в Северозападна България, се спира движението на товарни автомобили над 12 т, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

След потвърждаване, че в участъците няма бедстващи автомобили, третокласната пътна мрежа в Северозападна България ще бъде затворена за движение за всички МПС.

От АПИ препоръчват да не се предприемат пътувания в Северозападна България.

Кризисният щаб, свикан от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, е обявил бедствено положение във всички села на територията на общината, съобщи кметът, цитиран от БТА. Причината е обилният снеговалеж, снегонавяванията и преспите по пътищата към селата.

Най-сериозно е положението в селата Лисец, Баховица, Славяни, Слатина, Владиня и Горан. Затворени са пътищата Горан - Владиня и Деветаки - Брестово.

Движението от Ловеч към част от населените места е затруднено, но няма откъснати села и бедстващи хора, добави Казанджиев. Той каза още, че има закъсали автомобили в преспите, сред които инкасо автомобил в района на село Владиня и автомобил с хранителни продукти в района на село Горан.

Непроходим е пътят към Дома за стари хора "Върбовка" край Ловеч. Там утре сутрин ще бъдат закарани хранителни продукти. Екипи на електроразпределителното дружество продължават да отстраняват авариите в селата Лисец, Слатина, Баховица и Славяни, но са затруднени от силния вятър, който чупи клони и къса жици.

Остава затворен за движение пътят Ловеч - Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А днес само с 45 мин. закъснява 1 влак. Другите с по 20.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера закъсняваха "само" с по 2 часа влаковете. Една позната са я прехвърляли на гара Север в преспите със се багаж.
8
2
 
1
 
! Отговори
Монтаняр преди 9 години
До Герчо Стоянов Геров 13 Герчо, стига си плашил героичния български народ с някакви кранчета.той и преспитеще се стопят, и умрелите ще погребе,но на враг не се дава щом такива като Бойко го поведат.
7
0
 
2
 
! Отговори
Шано до историк-анал преди 9 години
Заради такива като теб сюе на това положение,докато не заработят всички, няма да се оправим. В София работят в офисчета,а в Бургас и околието да живее туризма.Вижте Русия как клекна въпреки производството и износа си, а ние нито произвеждаме, нито изнасяме и понеже една част хора, които даже не си сменят дрехите преди работа взимат огромни заплати се получава така,тези които реално допринасят за увеличаване на БВП и то не с фелацио,да мизерстват,а в северна българия беше истинската промишленост
6
1
 
8
 
! Отговори
Герчо Стоянов Геров преди 9 години
Ами какво би станало,ако сега Путин звърти кранчето ни на газа, като на вражеска страна на Русия,както сами си се определихме?
5
18
 
11
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Другари от Северозападналия район , за вас няма нищо освен комунизъм-социализъм . Вие си живеете с миналото . Държавни фабрики и ТКЗС-та от където да си крадете . Да ама не . Всичко свърши и сега продължавайте да си гласувате за БСП-ДС и те ще ви нахранят . Вижте градовете на ГЕРБ- София , Пловдив , Варна , Бургас , Русе и т.н. , развиват се и хората живеят добре. Вижте сега вашите - Видин , Монтана , Лом , Враца и т.н. мизерия и простотия . Продължавайте да живеете с миналото .
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от общината в София препоръчват да не се движим по кварталните улици тъй като само централните са почистени иначе обясняваха как са изхарчили милиони за да платят на фирмите за зимата и нямало как да ги изненада.
3
0
 
10
 
! Отговори
криминaл преди 9 години
Що не ни кaжете и колко е инкaсото, дa сметнем имa ли смисъл дa викaм бригaдaтa?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северозападна България е забравена от бог и държавата.
1
2
 
15
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Влак да не закъснее, не е влак. От както съсипаха северна България и тежката промишленост не влак, ми пиле не трябва да ходи там, то и без това няма нищо.