185 са непълнолетните родилки в Сливен за 2014 г.

Първото бебе за тази година се родило в дома си
5 яну 2015 16:31, Анисия Иванова
16
185 са непълнолетните родилки в Сливен за 2014 г.
Архив: Булфото

Общо 185 непълнолетни момичета са родилките в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен през 2014 година. Това съобщи за БТА Анка Димитрова, старша акушерка на родилното отделение в болницата.

Най-малката от тях е била на 12 години, пет са били тринайсетсетгодишните момичета, а най-много са седемнайсетгодишните - общо 70. Голяма част от тях са от ромски произход.

През 2013 година съотношението на родените в болницата бебета е било три към едно в полза на ромските деца, каза Димитрова.

Още по темата
През 2014 година в областната болница са се родили общо 1344 бебета, което е с 31 повече от предходната. По-многобройни са били момчетата - 692, родените момичета са 652.

Недоносените деца са били 202 и са по-малко в сравнение с предходната, допълни старшата акушерка. Близнаците са 22 двойки.

Последното бебе за 2014 година е момче, а първото за 2015 година е момиченце. То се е родило у дома си, защото линейката не е успяла да стигне навреме.

Впоследствие майката го е оставила в болницата, за да се погрижи за другите си деца. Това е масова практика, отбеляза Анка Димитрова. След известно време родителите прибирали бебетата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
18
 
! Отговори
SPASENIETO E V ZAKON преди 9 години
Darjavata da izkara zakon koito da zabraniava rajdane ot nepalnoletni maiki. Ako niakoia rodi da niama pravo na pomoshti.Vsiaka maika ostavila deteto si na darjavata da bade vkarana v trudovo popravitelen zatvor. Da raboti i da izdarja bebeto koeto e ostavila na darjavna izdrajka.SPASENIETO E V ZAKONA
5
0
 
20
 
! Отговори
ОсъдениЛиСаРодители преди 9 години
на затвор ефективно заради това, че са продали малолетните си дъщери за сексуални робини?Защото ромското момиче, след като бъде купено уж за булка,става безропотна собственост на купувача си.В много случаи този купувач е уж бъдещ свекър - той твърди, че я купува за жена на някой от синовете си.Всъщност, в много от ромските кланове, след като бъде купена,"булката" е длъжна да прави секс с всички лица от мъжки пол в новото си семейство.Да не говорим пък за сутеньорите,които уж я купуват за булка
4
0
 
23
 
! Отговори
По примера на САЩ преди 9 години
Значи, 185 деца трябва да бъдат отнети в полза на държавата и дадени на чужденци за осиновяване.Така ще им мине меракът да започват да раждат още щом влязат в пубертета!Законът да предвиди зверски санкции за всеки,който продаде малолетно или непълнолетно момиче на лице, което купува това момиче с цел сексуални контакти.Ако продавачът е родител на момичето, да се предвиди затвор 20 г. - защото, да продадеш дете с подобна цел,значи да осакатиш живота му и да обрмениш хазната да издържа ***
3
0
 
34
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Защо пишете от кой етнос са?Ние знаем.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да прости България.
1
0
 
57
 
! Отговори
Пърчо преди 9 години
А колко от бащите са в затвора за секс с малолетни?