Ако има пари, магистралата Русе - Велико Търново ще е готова през 2020 г.

110 км ще струват 800 млн. лв, съобщи Лиляна Павлова
15 фев 2015 18:49, Надежда Бочева
42
Ако има пари, магистралата Русе - Велико Търново ще е готова през 2020 г.
Снимка: архив, Булфото

 При осигурено финансиране магистралата Русе-Велико Търново може да бъде готова до 2020 година. Това каза в Русе министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Павлова обясни, че изграждането на магистралата е основен приоритет за региона. В бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" вече са заложени 4 млн. лева за идейния проект на пътя, а след това и за техническия проект. Ако всичко върви по план, догодина се очаква да се направи отчуждаването на земи.

Магистралата ще бъде с дължина 110 километра. Нейната индикативна стойност е повече от 800 млн. лева, като ще се търси външно финансиране.

Павлова коментира, че докато магистралата бъде изградена, пътят Русе-Бяла ще бъде поддържан в добро състояние, като в момента се обмислят мерки и за неговото допълнително обезопасяване заради честите катастрофи.

Тя допълни, че по оперативна програма "Региони в растеж" ще се заложи проект за ремонт на пътя Русе-Червена вода-Тетово-Кубрат-Дулово, който е с дължина 53 километра.

По повод на проблема от години с булевард "България" в Русе, министърът каза, че заради изпълнителя има лошо качество и дефекти, които трябва да бъдат отстранени, за да се издаде акт 15 и след това да има приемателна комисия по акт 16. "Имаме мобилизация този изпълнител да бъде заставен, за да свърши работата, като се надявам през пролетта това да бъде факт", обясни Павлова.

Тя информира още, че вече е одобрена програмата за трансгранично сътрудничество "България - Румъния", която е с общ бюджет почти 260 млн. евро. Русе вече има готови проекти, с които да кандидатства за финансиране.
В крайдунавския град Палова участва на среща с граждани, свързана с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Русенец преди 9 години
Не ни занимавайте с глупости от сорта магистрала Русе-Търново. Няма кой да се вози по нея до Търново. Направете магистрала отсечката Русе-Букурещ, че сега е претоварена и тия мижави 60 км са цяло изпълнение някога.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2020 ще има лятящи коли ...за къв ви е тая магистрала :)
26
1
 
2
 
! Отговори
Видимо Доволен преди 9 години
Това за кой месец 2020-та става въпрос, че аз мисля да ходя към Русе около юли.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ако?И от Лилето става спестовна касичка, АКО е с главата нодолу :) Хем ще събира повече.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието с други думи казва: слушайте кво ви говорим, не разсъждавайте, важното е да сме на власт и да ни върви далаверата. МОже ли това да са думи на отговорен човек, на човек, който знае какво прави. Те парите да не падат от небето...
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знае ли Лилянка за колко време се правеше магистрала от има няма 100 км по времето на социализма? За година максимум
22
0
 
1
 
! Отговори
тол преди 9 години
"Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Световната банка подписаха споразумение за въвеждането на ТОЛ система." 13,02,15гледайте на какво попаднах !!??
21
2
 
4
 
! Отговори
Homer преди 9 години
110 км. щяли да са готови до 2020 г. !?!?!?!?!? В белите стани това е работа за не повече от 5-6 месеца....
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз око имам пари ще се махна от България!
19
2
 
5
 
! Отговори
ллл преди 9 години
Стига с тези магистрали. Стена имаме да строим, на границата с турция......
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24:Възможно е да се строят много пътища в Турция,това си е тяхна работа.Лошото при нас е:-Боко и другите мафиоти вземат държавни борчове за това, което ни прави Гърция 2. Между другото Гърция има чудесна инфраструктура останала от Олимпиадата - и какво цъфтят и вържат. Най-важното е икономика и индустрия.-Мафията ще източи тези пари чрез техни фирми, така че една магистрала при тях = на 5 при ефективно управление. Боко освен корумпиран е и ***.
17
2
 
2
 
! Отговори
хаха преди 9 години
В Турция до 2023 ще построят сумати проекти ние една магистрала смях ....
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Катастрофите по този път стават защото е пълно с турски тирове.По времето на алцхаймера Рейгън ЦРУ се чудеше как да разрушиикономиката на Бг. Знаем за исканията на нашите турци за автономия, което доведе допреименуването, знаем за Сергей Антонов след което БГА Балканпътуваше празна.Другото бе бизнеса от танрспорт м/у Европа и близкия Изток, койтобе изцяло наш. Политически бяхме блокирани, в допълнение имашенападения с/у наши Тир-ове в Турция, и така докато те взеха този бизнес.
15
3
 
7
 
! Отговори
злобният трол преди 9 години
Честито, започна се отново. Сега слушайте само за строежи - докато отново паднат от власт.А скоростта по магистралата може да се вдигне до 160 по заповед на Б. Б.
14
3
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
Само се чудя как се справят по европата , защото "най-лесното" е да се направят магистрали с ?-пари ,а после кой ще даде за ремонти, от Варна до Нови Пазар са 60 км и знаем в какво състояние се намира, ами като станат 460 ,ами след 2-3години като станат за ремонт последните постижения на ГЕРБ
13
1
 
4
 
! Отговори
Христов преди 9 години
Русе-Червена вода-Тетово-Кубрат-ДуловоТо поне да запълнят дупките там,че сервизите бая пари направиха от потрушените коли.Ама едва ли ще се получи.А за пътя Русе -Търново трябва да се убие някой голям човек / да не дава Господ/ и пари ще се намерят и пътя ще е готов в най-кратък срок.
12
0
 
19
 
! Отговори
ПАРИ преди 9 години
Ако няма пари - през 3000 ната
11
1
 
16
 
! Отговори
Канавку преди 9 години
Да не пропуснете да сложите опасните и безсмилено дълбоки канавки. Толкова некачествени опасни. Трябва да кандидастваме за най-опасни канавки. Ще спечелим със сигурност.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей не бързайте с магистралите само след 50 години ще се дават пари за да се разрушават природата да се въстанови.Така че последните ще станат първи.
9
9
 
22
 
! Отговори
me преди 9 години
Ей това е управление - взимат 16млрд. и какво правят с тях? Магистрали! За да може България да бъде по-удобна транзитна зона! А това, че народът гладува, че няма никаква икономическа стратегия, че няма никава инвестиция в каквото и да е - наука, технологии, малки и средни предприятия, технопаркове, някакви сериозни планове за индустрия, за каквото и да е? НИЩОООО! Само тия скапани магистрали! Е, нищо, продължавайте да ги избирате. Всеки народ си заслужава управниците!