Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море

Посещението във Варна било част от ротационни тренировки
Обновена: 8 мар 2015 18:53 | 8 мар 2015 16:27, Веселина Йорданова
1037
Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море
Корабът "Виксбърг". Снимка: БулФото

При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямсън на пресконференция на борда на американския кораб VICKSBURG.

Още по темата
Уилямсън е командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО /SNMG 2/, която е на посещение във Варна.

Той обясни, че не иска да класифицира поведението на руските кораби, защото по думите му "те си изпълняват техните планове, а ние нашите, и не е имало нищо притеснително", предаде БТА.

Контраадмиралът допълни, че посещението на групата на НАТО в Черно море е планирано през миналата година и е част от ротационните им тренировки.

Уилямсън уточни, че корабите на НАТО според Конвенцията от Монтрьо не могат да останат в Черно море повече от 21 дни.

В Черно море корабите на НАТО ще имат съвместно учение с българските и румънските Военноморски сили.

От българска страна в учението ще участва фрегатата "Дръзки". Част от подготовката в съвместното учение ще са маневриране от близко разстояние, операции с хеликоптери и други упражнения.

В пресконференцията на борда на флагманския кораб на групата на НАТО участва и командирът на Военноморската база-ВМС, комодор Мален Чубенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до колкото знам русия има излаз на черно море и е нормално да си има кораби и подводници в него , но според мен трябваше в статията да пише че руски кораб е засякъл американски съд в тяхни води,какъв *** търсят тук американците , струва ми се че слвдващата статия ще пише че американски безпилотен самолет е съобщил че нагли руснаци се разкарват по червения площад и нарушават минските договорености
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън НАТО от България!
75
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СПОКО.....СПОКОЙНО МОРЯЦИ НАТОВСКИ ШАШАРДИСАНИ..., ТОЗИ ПЪТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА "ПРЕЦЕДЕНТКАТА" НА *** - РАСИМКА-РОСКА ПЛЮВНА-АЛИЕВА ОФШОРЛИЕВА И БАШ - ПЛАЗМОДИЕВА СА ОСИГУРЕНИ ПАМПЕРСИ - АРОМАТИЗИРАНИ С БЪЛХАРСКО РОЗОВО МАСЛО ... ..БЪЛГАРСКАТА ФРЕГАТА "ДРЪЗКИ" НЕ Е ФРЕГАТА, А САМО ФОРМАЛНО СЕ ВОДИ ЗА ФРЕГАТА, А ВСЪЩНОСТ Е СЕКРЕТНА МОДЕРНА ПЛАВАЩА ФАБРИКА ЗА ПАМПЕРСИ,
74
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато ще се разширява на изток, вероятно до Владивосток.
73
0
 
9
 
! Отговори
2,71 преди 9 години
Според blitz.bg/news/article/323694янките пак са се посрали.
72
25
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Най ме кефи, когато *** се захласва да хвали руското оръжие... - накрая завършва с оргазъм...
71
0
 
4
 
! Отговори
do 91 преди 9 години
Ti varvach li che amerikancite che dargat na dumata si? opitvat se da pokazvat mocht....ama tva e vse edno da plachich kuche s kokal.tia ne mogat da povarvat che Rusia se izpravi i e mocht i sila
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде са нашите Медии. Къде е Любица Курвалезич. Къде е Иво Минджев, Агент Алберт Коритаров, ами ***-*** виктор Николаев и плевенската *** Ани Цолова от Нова ТВ утре ще я прочетат ли тази новина. Къде са нашите Шарлита.
69
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май си гледал много американска фантастика, но в живота реалността е друга, тези кораби са пратени само за провокация. Руснаците ще ги потопят преди да са изтреляли и една ракета и екипажите много добре го разбират и затова се стресират.
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая черупка "Дръзки" още ли плава?
67
0
 
23
 
! Отговори
ХАХАХА преди 9 години
А руснаци, случайно, в Русия да са засекли...Егати циркаджиите - тия ли ще ни пазят от лошия Путин?!? Майко мила...
66
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новите руски ракети БУЛАВА ВМФ-62-Д поразяват цели в далечна Камчатка с точност до 2 метра, при това изстреляни от подводни усановки намиращи се в Средиземно море, така че грингосите да си направят добре сметката преди да дърпат лъва за опашката.
65
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
а сега две руски подводници да се разходят по манхатън да видим какво ще настанетогава какво дирят тука гадните янки нарочно го правят да създават напрежение
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците имат наземно базирани установки, които за 7 секунди могат да потопят всички вражески съдове, намиращи се в Черно море. Въобще не е нужно да вдигат самолети или да създават работа на Черноморския си флот, базиран в Севастопол. Всичко ще трае точно 7 секунди и холивудските *** няма да имат врема дори да напълнят гащите - просто ще бъдат изпарени, както 4-та китайска армия през 1972 година.
63
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2233..."А може би причината е в самият изтребител, който е подобие на американския F 22 Raptor, въведен на въоръжение през 2003 г. Американският Раптър ще бъде спрян от производство през 2011 г. и заменен с нов. А руският Т 50 ще влиза на въоръжение от 2015 г. Това явно изоставане от САЩ и очевидната имитация на американския оригинал не дават много аргументи на защитниците на руската техника. И руските медии признават, че за пръв път Русия конструира самолет по технологията Стелт. Доколк
62
13
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
След 21 дни Порошенко е поканил Обама в Ялта...
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ТАКА ТРЯБВА КВО ТЪРСЯТ В ЧЕРНО МОРЕ АМЕРИКАНСКИ КРАЙЦЕРИ. НАШИТЕ СМЕШНИЦИ СЕ РАЗПИЩОЛЕХА ДА СЕ МАЗНЯТ И ДА СЕ НАВЕЖДАТ НА ОБОНГО..ТА ВСИЧКО ИЗНЕСОХА НА ПОКАЗ..ДОКАРАЙТЕ ТУКА НАТОВСКИТЕ ИДОЛИ И ГИ НАБУТАЙТЕ В КАПАНА..ДА ВИДИМ КОЙ КОГО ЩЕ ПАЗИ.ПРИСАДКАТА ТРУДОВАК ША МУ ОКАПЕ ПЕРЧЕМА.
60
7
 
4
 
! Отговори
Въпрос към ТАСС преди 9 години
Като са толкова панирани екипажите на корабите защо идват пак ?
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше някакви договорки, макар и само на думи, че НАТО няма да се разширява на Изток...тези нахалници още малко на руският бряг ще си паркират корабчетата и ще обвинят Русия за агресор...
58
0
 
17
 
! Отговори
Му ха ха ха.... преди 9 години
Е.Ж.Каза, че НАТО са забелязали и извънземни кораби....