Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море

Посещението във Варна било част от ротационни тренировки
Обновена: 8 мар 2015 18:53 | 8 мар 2015 16:27, Веселина Йорданова
1037
Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море
Корабът "Виксбърг". Снимка: БулФото

При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямсън на пресконференция на борда на американския кораб VICKSBURG.

Още по темата
Уилямсън е командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО /SNMG 2/, която е на посещение във Варна.

Той обясни, че не иска да класифицира поведението на руските кораби, защото по думите му "те си изпълняват техните планове, а ние нашите, и не е имало нищо притеснително", предаде БТА.

Контраадмиралът допълни, че посещението на групата на НАТО в Черно море е планирано през миналата година и е част от ротационните им тренировки.

Уилямсън уточни, че корабите на НАТО според Конвенцията от Монтрьо не могат да останат в Черно море повече от 21 дни.

В Черно море корабите на НАТО ще имат съвместно учение с българските и румънските Военноморски сили.

От българска страна в учението ще участва фрегатата "Дръзки". Част от подготовката в съвместното учение ще са маневриране от близко разстояние, операции с хеликоптери и други упражнения.

В пресконференцията на борда на флагманския кораб на групата на НАТО участва и командирът на Военноморската база-ВМС, комодор Мален Чубенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това за миноносеца е вярно което казва нео , самолета изобщо не са успели да го прихванат а тои е направил 5-6 бръснещи спускания и тия се посрали , има го в интернет и в новините , само дето не е дописал че като са се прибрали в сащ целия екипаж си е подал оставката и са казали че не са утишли да умират
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали хамбургераджиите са дошли на учение, руснаците просто са се включили, за да бъде по ефективно. Каква е тая паника?
55
6
 
1
 
! Отговори
легхорн преди 9 години
бреи каква военна мощ страхуват се от многото русофили и руснаци в бг дапомогнат на личният състав на ватрешните бази щом са във варна сигурно ще се наложи
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос:Какво ставо с българския боен параход "Дръзки",който трябваше да се включи в тази флотилия,въглищата ли свършиха?
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските кораби са си у дома. Какво правят тук американските? Явно защитават интересите на САЩ, или подготвят нов терористичен акт на което са майстори. Корабите и самолетите им нямат място и работа в Черно море. Братя американци, НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ тук!
52
0
 
2
 
! Отговори
do Strangata преди 9 години
No kakvo se sluchi s mnogo amerokanki voinici sled "Pustinna bura" a.a kolkoto do vietnamcite ami taka che pravat USA sa bili agresori za tah.i chuval li" na kriva raketa i Kosmisa i e kriv" tova e za tova che se opita da opravdaech USA.
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мнимата атака" на руските изтребители срещу американския крайцер и турската фрегата са предизвикали паника сред екипажите на двата бойни плавателни съда" Пак са се изпосрали и са замърсили морето. Путин, пращай кораби около Куба, на учения.
50
0
 
30
 
! Отговори
много възмутен преди 9 години
Ами не мога си го представя. Руснаци в Черно Море и българи в България. Ама това е наглост да има такива все още. Варак Хюсен не ви ли каса да ва няма повече рубладжии смотани. Никакви Българи тук е нато.
49
1
 
25
 
! Отговори
pedro преди 9 години
*** хамерикански ***
48
22
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Странджо, 64След мъчителните минути на очакване - първи Хрусшчов сви знамената и обърна корабите... - ти прецени кой е победител от Карибската криза...
47
0
 
22
 
! Отговори
456 преди 9 години
До СТРАНДЖАТАНе знам за колко прехвалена е бира иракската армия ,ама не ми хвали натовската ! Изпотрепаха се едни други с приятелски огън! Дадоха повече жертви от страх отколкото в бой! Тъй че по кротко с хлвалбите,това войната не е по холивудски сценарий!
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Шест кораба на НАТО, които навлязоха в Черно море в опит да провокират Русия " Точно казано! Друга причина няма.
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофобите се възбуждат от фактът, че турски генерали ще командват и без това жалката и изгубила всякакъв авторитет българска армия.
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме новина! Руски кораби в Черно море!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нео дай доказатеслство сайт?
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СУ30 е страховито орьжие ВИБРАЦИИТЕ и ЗВУКОВИТЕ ВЬЛНИ предизвикват такьв резонанс че е пукат тьпанчета прьсват се вени и капиляри в мозька на моряциете -опитни мишки на корабите.А като добавим обльчването сьс СВЧ генератори разположени в задната част на СУ30 не можем и да си представим УЖАСА който са изпитали американските и турските моряциРезулата есрашни сухови ивизуални халюционаци пост травматични разстройсва страхови неврози нволни изпускания тремор и ужас.СУ30 може да крьжи като ХЕЛИкОПТЕР над целта и да обльчва сьс СВЧ генератори екипажа 20секунди.После рапорта за напуксане на моряците
41
26
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До zeusРезултатът от Карибската криза е само големите транспортни разходи на Русия... - да пренесат хиляди тонове ръждиво джилязу до Куба и после пак да си го приберат в Рашата...
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците спешно да изратят още две флотилии в Черно море - едната, натоварена с памперси, а другата с течен *** и ароматизатори.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ттт ..по принцип не коментирам подобни твърдения но си мисля,че е добре да научиш нещо..""Боинг" подписват предложение за продажба на седемстотин тридесет и седем самолета "Боинг" с потенциална допълнителна продажба на 15 самолета на руската авиокомпания "Аерофлот". Няколкото милиарда долара за продажба ще доведе до създаването на приблизително 44,000 нови работни места в тази индустрия."
38
2
 
32
 
! Отговори
2233 преди 9 години
Ха ха ха , нашите медии нищо не пишат.Още на 3 март руски самолети са прелетели над два кораба, един турски и един щатски, и са симулирали атака, както го направи един стар СУ миналата година.Отново е имало паника сред екипажите, но нашите нищо не пишат....