Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море

Посещението във Варна било част от ротационни тренировки
Обновена: 8 мар 2015 18:53 | 8 мар 2015 16:27, Веселина Йорданова
1037
Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море
Корабът "Виксбърг". Снимка: БулФото

При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямсън на пресконференция на борда на американския кораб VICKSBURG.

Още по темата
Уилямсън е командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО /SNMG 2/, която е на посещение във Варна.

Той обясни, че не иска да класифицира поведението на руските кораби, защото по думите му "те си изпълняват техните планове, а ние нашите, и не е имало нищо притеснително", предаде БТА.

Контраадмиралът допълни, че посещението на групата на НАТО в Черно море е планирано през миналата година и е част от ротационните им тренировки.

Уилямсън уточни, че корабите на НАТО според Конвенцията от Монтрьо не могат да останат в Черно море повече от 21 дни.

В Черно море корабите на НАТО ще имат съвместно учение с българските и румънските Военноморски сили.

От българска страна в учението ще участва фрегатата "Дръзки". Част от подготовката в съвместното учение ще са маневриране от близко разстояние, операции с хеликоптери и други упражнения.

В пресконференцията на борда на флагманския кораб на групата на НАТО участва и командирът на Военноморската база-ВМС, комодор Мален Чубенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
1
 
30
 
! Отговори
какъв ужас преди 9 години
Руснаци в черно море и Москва. Това вече не е за вярване. Идиотиии....
516
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ги е срам тези агресори руснаци да пускат кораби в Черно море и да заплашват по този начин България, Румъния и др. Само САЩ имат право да правят войни, преврати, убийства, да свалят самолети и т.н. в името на демокрацията и правата на човека! Янките съвсем демократично лично или чрез подставени лица избиха милиони в Ирак и Афганистан, Либия и Югославия, Сирия и Украйна!
515
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Контрадмирала що не каза как руските самолети са прелитали много ниско над тях и са имитирали нападение? Руснаците си проведоха тренировката в условия близки до реалните! А контрадмирала се самоуспокоява, че не били нарушавали международните договори! За сведение на кнтрадмирала руснаците са си в Черно море, а той кво дири тука?
514
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До абе нещо---------манипулираш....както са си взимали 60-70 хиляди рубли така и си ги взимат----получават рубли-харчат рубли.Курса на валутата не ги е.бе.....Единствено цените са се вдигнали с 10% но това е бял кахър--почнаха да падат вече.Та за твое сведение,и цените са им по-ниски от нашите,и заплатите много по-високи.А индексации на пенсиите ги получиха още през януари с 12% ....та това с москвича е стара партенка...
513
0
 
2
 
! Отговори
Tangra преди 9 години
Ta edno vreme rusko turskata voina ta nie kato chast ot Turcia to e bilo togavasnoto NATO spored niakoi umnici sme bili extra. Sega kato priemat i Turcia v ES pak shte doidat tezi vremena
512
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските кораби нямат място в Черно море?Да -> +Не -> -
511
22
 
10
 
! Отговори
абе нещо преди 9 години
вие питате, ние отговаряме============Преди санкциите Руснаците взимаха едни ?700-800, сега взимат средно ?380. Ама хей, успяха да заграбят Крим, вместо да ходят по плажовете на Южна Европа, качват се 5-6 човека в москвича и ваканция в Крим. Ово е стандарт!
510
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До абе нещо----------само с лозунгите на сорос си останахте--нищо конкретно няма в твърденията ви.А иначе всеки ден пищите,че руснаците правят учения и летът самолети.А за санкциите един бонус от мен------от началото на санкциите Русия е сключила договори за над 880 милиарда долара....а Е.С. вече е загубила над 36 милиарда евро.......та кой е балъка в случая---схващаш ли--по просто немога да ти го обясня.......
509
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До абе нещоИДИОТ
508
4
 
15
 
! Отговори
Е преди 9 години
Добре, че не са срещнали испански фар, а само руски кораби
507
31
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Черно море да не е на ...има 4 НАТО-вски държави около него....къде са тръгнали пияндостанците
506
9
 
29
 
! Отговори
ТТТТТТТТТТТььььььььь преди 9 години
Що пищят америкосите и натовците--имало руски кораби и подводници--ми ще има,,,,,те са си у дома.Натовците са свикнали да воюват само с талибани и джихадисти-при които най-модерната им техника е камили и някой откраднат джип....А русите имат всичко...така че купувайте пуканки,и гледайте пак голямонто нас.ране в Ч.Море......
505
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Русия граничи с Черно море, нормално е да има разположен флот там. С коя част на Черно море граничи САЩ?
504
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Видяхме руски кораби в Черно Море"Ами нормално... къде да ги виите иначе - в басейна пред Белия Дом ли?
503
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво Нато бе, руснаците ще бият и факат обратните психопати от Нато, докато се наакат и им се разхвърчат плетките, а после ще ги бият щото, са се наакали. Каква е мотивацията на натовския войник, пари и любов с брата по оръжие. Нали скоро приеха в Нато да се включат повече третополови същества, та видите ли, така като има любовни връзки между тях, това щяло да ги мотивира да се бият повече защитавайки любовника си. Абе пълни откачалки, психично болни.
502
5
 
33
 
! Отговори
Ай стига бе... преди 9 години
При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямс--------Поредният хАмерикански Неандерталец, който понятие си няма от география ))))))Не, тия са наистина изкуфяли кравари ))))))))) видял руски кораби в Черно море!!!!!!!!!Без съмнение - Простотията се е родила в хАмерика.... Доказано ))))))))))))
501
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народен съд :)Мамка ви комунистическа,не ставате за нищо и умирате от злоба че другите са постигнали нещо.
500
9
 
37
 
! Отговори
русофил преди 9 години
по добре да съм изтърсака в руското семейство ,отколкото копелдака в еврогейското
499
8
 
29
 
! Отговори
съвецкий трол преди 9 години
То Черно море си е руско...
498
23
 
7
 
! Отговори
Карата преди 9 години
Само нискоинтелигентната маса е за Русия. Колко процента е това не е ясно още.