Пускат безпилотни самолети над взривените складове на ВМЗ-Сопот

Спешното замерване на въздуха показва, че няма опасност за населението
Обновена: 22 мар 2015 07:35 | 22 мар 2015 07:30,
46
Пускат безпилотни самолети над взривените складове на ВМЗ-Сопот
Снимка: Dnes.bg

Военното министерство пуска два безпилотни самолета и два бронирани автомобила, които ще разучат и влязат в дълбочина в складовете. Това съобщи военният министър Николай Ненчев, който пристигна в района на взривените складове.

„Възможно е да пуснем и три безпилотни самолета, това ще се случи възможно най-рано”, каза още Ненчев.

Още по темата
На място дойде и икономическият министър Божидар Лукарски, чието министерство е принципал на ВМЗ-Сопот.

„Подчертаваме, че става дума за складова база, която не е свързана с работния процес. Там има само двама охранители. Единият от тях е подал сигнала, а по-късно са били евакуирани”, съобщи Лукарски.

Министърът на икономиката уточни, че това е така нареченият цех "Шести холандски склад", в който е имало складирани около 2000 неуправляеми ракетни снаряди - НУРС. При взривяването си те предизвикват ефектни взривове, което паникьосало хората, коментира той.

Взривът от складовете във ВМЗ-Сопот е изпочупил прозорци на къщи в Иганово. Това съобщи пред Dnes.bg кметът му Стефан Данчев. Пътят към Иганово е затворен, пропускат се само пожарни, линейки и полицейски автомобили.

„250 човека от селото са евакуирани, има счупени прозорци на къщи”, съобщи Данчев.

По-късно през нощта част от хората се върнаха по домовете си.

"Има останки от снаряди, които падат около нас". Това разказаха пред Dnes.bg хора от Иганово, които живеят само на два километра от взривените складове.

Първият сигнал за инцидента е получен в 19.30 часа от охранител на складовете. Според запознати взривната вълна е обхванала 20 склада. В тях се съхраняват неуправляеми реактивни снаряди.

Спешно замерване на вредните емисии във въздуха показа, че няма опасност за населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
420 преди 9 години
Въй лек, ми начи в "Шести холандски склад" много са се нагърмели ..
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам всиччки реклами изписани по коли ,бусове и автобуси да бъдат изписани наопаки като акйенил
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би надписа линейка е наопаки защото цялата държава е наопаки. АКЙЕНИЛ ТОВА СОМО ШОФЬОРУ И СПЪТНИЦИТЕ МУ ГО ЧЕТАТ,ХАХА
26
3
 
3
 
! Отговори
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ! преди 9 години
Ей, Хора На вас какво ви е? Вземете се в ръце все още дишаме и сме живи! Имаме деца!!! Борбата трябва да е за тях!!! ЩОМ СМЕ ЖИВИ ЖИВА Е И БЪЛГАРИЯ!!! ТРУДНО Е НО ЩЕ ДОЙДЕ ДОБРО ВРЕМЕ!!! ИМА ЗАГОВОР ПРОТИВ НАС НО ЩЕ УСПЕЕМ!!! ВЯРВАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ И В СЕБЕ СИ!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква Украйна? ВсичкОтО "гръмнали" бомби заминава за НАТО. Разни чешки тирове с танкове на тях се движат напред-назад по българските пътища, а по новините никъде ни вест, ни кост. Интересно колко още неща се случват в страната без да се дава гласност.
24
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
Странно..... склад за боеприпаси охраняван само от двама,предполагам пенсионери охранители, ако така се охраняват тези опасни снаряди всеки психопат може да драсне клечката и да направи тази беля..... все пак хубавото в случая е че няма пострадали и жертви !!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
С тези взривове заличиха експорта за Украйна на снаряди и други боеприпаси българско производство.Путин обаче знае всичко и ще накаже виновните !Този път прошка няма да има !Съд и смърт за националните предатели !!!
22
0
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 9 години
Свинкя и Тиквун не ги пускайте заедно у самолето да не вземе да падне от тежест .... :)
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MUTRA DEMOKRAT ? IMA LI TAKOVA NESHTO?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZAMITANE NA SLEDITE SLED KRAJBATA. MISLEH CHE V BALGARIA PO-LOSHO NEMOJE DA STANE NO NASHITE POLITICI DOKAZAHA CHE MOJE.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17"Линейка,защо надписите са наопаки ?ХАХАХА,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,ЛИНЕЙКА АМА НАОПАКИ ДА СИ ГО ЧЕТЕ ШОФЬОРА,ХАХАХА,ТОТАЛНО СБЪРКАНА ИСТОРИЯ"Ти си 100-процентов ***!Че си го подчертал с големи букви, да не пропусне някой да те види какъв си ***!
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция е най прекия път на България към Евразия.Долу ЕС ,да живее Турция
17
1
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Всичките ни военни складове и заводи ще изгорят! От както влязохме в ЕС всяка година горят по 1 завод и 2 склада! Стига сте ни правили на ***! Убихте сумати народ! Спрете да лижете з.дниците на тия от ЕС!
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ СЪМ МЮСЮЛМАНИН СЪС ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ И НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН СЪС ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДИ БЪЛГАРИЯ,АЗ ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ АНЕКСИРАНА КЪМ ТУРЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ВСИЧКИ ХОРА ОТ БОГАТИЯ ЕТНОС НА ТАЗИ СТРАНА ДА ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО.
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Линейка,защо надписите са наопаки ?ХАХАХА,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,ЛИНЕЙКА АМА НАОПАКИ ДА СИ ГО ЧЕТЕ ШОФЬОРА,ХАХАХА,ТОТАЛНО СБЪРКАНА ИСТОРИЯ
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете територията на Турция.Реално България няма и 200 години като независима държава.Това е Турска територия открадната от руската инвазия
13
0
 
8
 
! Отговори
aha преди 9 години
Работата е ,че някой е откраднал тия НУРСове и е взривил склада,че да няма доказателства Инак представяте ли си ,какво чудо ще е ако се взриви наистина пълен склад с ракети а ????? За пореден път се краде и се замитат следи,като се взривява Сякаш имам дежавю с взрива миналата година ,дето уби 15 човека и дето беше потулен набързо
12
0
 
6
 
! Отговори
х преди 9 години
Немааааааааааа такава държава!!!!!!!!
11
10
 
2
 
! Отговори
Волен преди 9 години
Ботуша на Альоша се усети отново
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако искате да живеете добре ,анексирайте България към Турция по скоро.