Пролет е! Видин е! Вън ухае на... мърша!

От седмици крайдунавският град е потънал в купища боклуци
Обновена: 27 мар 2015 11:39 | 27 мар 2015 10:36, Екип на Dnes.bg
66

Снимка: Булфото

Пролет е. Вън ухае на... мърша. Поне така е във Видин, град, потъващ бавно в мизерия и беднотия, забравен от Бога и всички държавни институции.

Така започва разказа си във Facebook Ивайло Кехайов, занимаващ се с частен бизнес и приятел на Dnes.bg, живеещ в крайдунавския град, който от две седмици тъне в мръсотия.

Дотук се стигна след спорове на общината с концесионера кой какви пари дължи и на кого.

Въпреки споровете, фактът е потресаващ – препълнени кофи и смрад, пише Кехайов и продължава: "Днес имах гости от съседна държава. Бяха шокирани от ужасната гледка и вонящата миризма, която се носеше в града. Обясних им за какво иде реч, даже им споделих, че си имам мое лично депо за боклуци.

Добра идея, нали, вече не хвърлям хартия, кашони, бутилки, неща, които не подлежат на разваляне, защото са обемни. Те извадиха камерите и започнаха да снимат и казаха, че никой няма да им повярва, ако не покажат снимките. Каква реклама ще ни направят, питам се аз, може би туристопотокът да се увеличи.

Днес забелязах, че една жена от магазин се мъчеше да обърне преливащото улично кошче в найлонова торбичка. Наистина гледката е потресаваща.

Питам се аз, какво сме виновни ние, гражданите, нима не плащаме данъци, нима не плащаме такса смет. За какво ни наказват и как ще ни компенсират институциите, които отговарят за тази аномалия?

Къде се губи връзката - в безхаберието на държавата, а може би и на народа, защото сме търпеливи и не си помръдваме пръста. Нали не е нашият двор. Но ако и утре се качат температурите какво предстои освен миризми, замислете се...

Ако бяхме народ като народ, може би всеки щеше да си вземе чувалите с боклук и да ги стовари на площада пред общината. Защо не направим едно временно сметище там? Така ще помогнем на някои да осъзнаят, докъде са я докарали.

Все пак се успокоявам, че скоро ще има кампания "Да изчистим България за един ден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре дошли в ***. Така посрещат Европейците по новия Дунав мост.
6
10
 
75
 
! Отговори
кмет на видин преди 9 години
кво ми дреме за ***, нали си купих Х6-ца
5
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, тия нещо май не са се разбрали за комисионните, обикновено подобни проблеми в общините възникват в началото на всеки нов мандат, веднага като се смени властта по места.
4
14
 
61
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
25 години се гласува за "Станишката" ,Първанката" и за Партията.Всеки знае,че и там е бум на *** раждаемост!!Меката за издаване на фалшиви документи!!!Да продължавам ли ?
3
18
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северо западнал район
2
28
 
49
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
--Че много *** правите в Видин - на фона на беднотията в Северозападнала България - би трябвало казаните да са абсолютно празни ) !!
1
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
jivotnite sa po-chisti ot nas horata. te nikoga ne si myrsiat byrlogata.