Скъсаха се четири диги на Тополница и Луда Яна

В Пазарджик е обявено частично бедствено положение
27 мар 2015 18:30,
3
Скъсаха се четири диги на Тополница и Луда Яна
Снимка: архив Булфото

Четири диги по реките Тополница и Луда Яна са скъсани. Две от тях са в близост до Пазарджик и село Пищигово. Обявено е частично бедствено положение. Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков определи ситуацията като аварийна, съобщи БНР.

Още по темата
Той разказа, че местната управа прави всичко възможно, за да няма наводнение. Четирите диги били подложени на авариен ремонт. Те са в критично състояние. Едната е при ДЗС-Пазарджик, другата е при плажа "Вионас" и в землището на село Пищигово по поречието на река Луда Яна.

„Това, което ще бъде готово до утре сутринта, е така наречените "кюнета" на реките да бъдат коригирани, за да може водата да остане в естествените им корита”, обясни Величков.  След това щели да  бъдат направени диги от едроломен камък. Надеждите са, че това ще спомогне за овладяване на ситуацията.

Очакванията на областния управител са, че в следващите два дни ще паднат около 20-30 литра на квадратен метър.Величков призова медиите и гражданите да са спокойни и да не се всява излишна паника, тъй като навреме се взимат необходимите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: рекадигаПазарджик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Лозето и мотиката преди 9 години
Отговорните органи наблюдаваха нивото на реките.Да, ама лозето не ще молитва а мотика.Та и дембелите от общините трябваше да поработят, а не само да сърбат каавета.
1
10
 
3
 
! Отговори
до зевс преди 9 години
Братле, стига ака! Върни назад новините, дори и на този сайт и ще видиш, че състоянието на дигите бе известно. Прочете ли и новината, която кжментираш или караш по заглавие?! Всичко е под контржл тук, не ни мисли.