Ямболлия изобрети вечна батерия

Александър твърди, че с нея не плаща сметки за ток
1 апр 2015 12:13,
49
Ямболлия изобрети вечна батерия
Снимка: Novatv

Физикът Александър Александров от ямболското село Люлин твърди, че е изобретил вечна батерия.

Според изобретателя, в бъдеще тя ще замени досегашното използване на ток и хората вече няма да плащат сметки. 

С батерията Александър успява да си зареди телефона, да пусне радиото и да включи лампите в дома си.
 
Батериите направил от подръчни материали. Една от съставките е смес от сажди и други химични елементи, които обаче остават в тайна, разказва той пред Нова телевизия. Нарича я магическата смес.

На основата на електролизата плюсът, в случая идващ от саждите, и минусът – добавен от веществата на солената вода, ученията започва да получава енергия.

Александър е на 65 години и по образование е физик. Миналата година токът в дома му е спрян заради неплатени сметки. Оттогава мъжът е без електричество и от няколко месеца разработва батериите.
 
Мъжът има и други открития, които преди години е успял да патентова. Новооткритите батерии обаче все още не са, тъй като се страхува, че ще му ги откраднат. Александър изчислява, че ще са му нужни 3000 лева, за да направи батерии, които да могат да захранват всички уреди в дома му. Надява се да открие спонсор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
21
 
! Отговори
Пешо-Електрото преди 9 години
яз съм го изобретил отдавна, кат съ вържа направо на жиците на стъбла до къщата и на мен ми е безплатно, че и на комшии давам. А сего сериозно: поредното перпетумм мобиле изобретено у нас! Явно дипломата му е менте.
18
8
 
10
 
! Отговори
fsb преди 9 години
моите почитания към такива хора, но да не забравя, че има много заинтересувани от САЩ, службите и къде ли не, такива открития да не виждат бял свят... затова да бъде много внимателен и да не се хвали на ляво и дясно... иначе евала на човека!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е физик, да пусне една научна публикация за тая магическа смес вместо да вика жълтите вестници...
16
8
 
11
 
! Отговори
antiES преди 9 години
жалко,поредното изобретение което няма да види бял свят
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тез, дето пишат, че е шега за 1ви април - сбъркали сте, това го има в други източници отпреди седмица. В днес.бг са го пуснали чак днес :)
14
14
 
6
 
! Отговори
ДД преди 9 години
Точно тук в този вестник, един преди време, пак от някакво бг село бе изобретил перпетум мобиле. Друга една ***, размаза световната фармацевтика с цяр за рак - бг инфалтилна общност бе добре информирана от 24ч и за това. Сега още вече имаме ***-физик който изобретил пак поредната глупост....Абе ***, научете се да гледате домати и краставици първо, а ако въобще имате някакъв интелект - научете се да не се опитвате да изумявате света с него!
13
7
 
5
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
Честит Първи април
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно такива хора променят света.Учевидно коментиращите в този форум са част от зомбираната тълпа робуваща на кланове и олигарси.
11
2
 
15
 
! Отговори
бубс преди 9 години
Пфу, фанах се :)
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като пропуснем датата ..."вечна батерия" е странно словосъчетаниеако нещото произвежда ток, по-точно е да се нарече генератор
9
0
 
24
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Е ся им разказахме играта на ЕРП-тата :D :D :D
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахах 10 човека са толкова *** че да не проумеят шегата! Честит първи април!
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Батерията от галванични елементи е изобретена преди повече от 200 години. Този човек не е измислил нищо ново, просто е създал галванични елементи с подръчни материали. Елементарна батерия може да направиш и с помощта на картоф и два забити в него електрода от цинк и мед. Но това не е нещо ново. Спомената в статията батерия използва химичната реакция между отделните елементи, за да генерира електродвижещо напрежение. Така, че тя не е вечна и не може да бъде такава.
6
4
 
26
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Коя дата е днес...
5
0
 
16
 
! Отговори
dp преди 9 години
Е това е, напред към бъдещето по пътеките на изследователите от 18-и век.
4
0
 
24
 
! Отговори
23 преди 9 години
То точно това е проблема. Практическото реализиране на една идея. Целият принцип може да е доста добър, но практическата реализация да среща проблеми. И студеният термоядрен синтез е една хубава идея, но практическото му реализиране така и не се осъществи.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bog da pasi choveka, zashtoto NIKOI ot glavorezite v sveta niamat interes za tova izobretenie.
2
5
 
18
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Намирисва ми на нещо като ало измамник.
1
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Не че е невъзможно ама съм скептичен. Всеки който нарича проводимата среда "магическа смес" ми се струва не особено рентабилен защото повечето физици говорят за елементи вместо за материали като саждите. :)Но пък ще поживеем и ще видим.