Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...

Луксозният имот на Тодор Попов е построен в село Паталеница
Обновена: 22 апр 2015 08:33 | 22 апр 2015 07:22,
192
Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...
Снимка: bTV

В ново имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри живее кметът на Пазарджик Тодор Попов, съобщи bTV.

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му.

Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, скъпо озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?", попита журналистите Тодор Попов.

"Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината", заяви общинският съветник Румен Петков.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания.

От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет. 

"Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни кметът на Пазарджик.

"По преценка на специалисти само оградата му е над 150 000 лв. Влагоуловителната система за басейна е над 80 000 лв.", посочи общинският съветник Румен Петков.

"То не е точно басейн. Едната половина е джакузи, другата половина е жилищна", уточни кметът.

За сградата срещу басейна той обясни, че е фитнес. "То е около 50 квадрата, където си спортувам. Това е гараж, това си е гараж и това е. Общо къщата ми с всички неща заедно със пристройките струва около 300 000 лв., всичко. Оградата струва 86 000 лв.", посочи кметът.

"За последните пет години семейството ми е декларирало 1 300 000 лв доходи", твърди Тодор Попов, въпреки че подобни доходи не фигурират в декларациите в Сметната палата.

В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем. Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната, декларация за държавните служители през последните седем години са под 700 000 лв.

"Аз няма за какво да се оправдавам, освен, че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", категоричен бе кметът на Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали най-накрая държавата ще вземе мерки?!Този *** коли и беси в Пазарджик,снаха му....Мая Попова-съдийка,с цялото си обкръжение е сложил ръка на всичко в общината,абсолютен терор за местния бизнес...и тн.ДО КОГА?!КОКАЛА Е ОГРИЗАН АМА ТОШКО СМУЧИ ЛИ СМУЧИ....
66
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип подкрепям издирването на далавери и кражби. Но това снимане на къщите е грозно. Не се казва какво и как е крал, а в каква къща живее. Казвам го защото и нашата къща изглежда подобно, но не съм крал нито лев или мамил някой. Просто в тази къща си влага моето семейство парите, на баща ми парите и на брат ми. А имота е наследство от дядо ми.. Усещам как някой хора ме мразят, защото имам пари. Ако човек *** - нека го накажат. Но ако си изкарва парите с труд - нека го похвалят.
65
2
 
14
 
! Отговори
До Сидни Ав$$тралия преди 9 години
Сидни Ав$$тралия, Умнико, не четеш ли, че ДРУГИ ДОХОДИ НЕ СА ДЕКЛАРИРАНИ. Ти май наистина си ***. Аборигените явно те скъсват от работа и любов и си си загубил и малкото интелект с който бе роден.
64
0
 
26
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Крадец
63
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този ли му думнаха секретарката, а в дома й намериха надписани пликове със стотици хиляди левове вътре? Голямо крадене бе ***.
62
1
 
26
 
! Отговори
. преди 9 години
Проблема не е в богатите хора, а във факта че е като научна фантастика да се забогатее по честен начин в България без да ти извадят душата. В Щатите мой приятел отиде със зелена карта и тръгвайки от нищото на шестата година вече има 4 бизнеса. Питам "с какви хора играеш". Отговор "аз не продавам жени и наркотици, плащам си данъците - не е необходимо да играя, с който и да е". Тука е друга схемата и това е големия проблем.
61
0
 
39
 
! Отговори
:) преди 9 години
Ако не е от ГЕРБ ще го отнесе, ако е гербаджия ще се окаже, че "не са дюни, а пясък" и нещата ще си продължат по старому. Случили са на народ от роби и ще крадат.
60
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички читави разследващи журналисти да обикалят държавата да снимат и да показват тези ненаситни МАРОДЕРИ на светлото бъдеще-демокрацията.
59
0
 
37
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
58
1
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този кмет е пълен безсрамник, окраде града. прави паркове и градини само и си слага в джоба. Жалкото е, че дори след този репортаж нищо няма да се промени. Дано само не го изберат пак на кметските избори.
57
1
 
20
 
! Отговори
Бо преди 9 години
И ти ли кмете?
56
6
 
44
 
! Отговори
КМЕТ ОТ ГЕРБ !!! преди 9 години
Гледах доброто предаване на BTV за имотите на въпросния кмет.Слуша внимателно !Сега чета и тази статия ....Никъде не чух и не прочетох, че този кмет е КМЕТ НА ГЕРБ !!!Ако беше от АТАКА, БСП или друга политически сила платените *** щяха да се скъсат да го повтарят и напомнят.Сега обаче понеже е ОТ ГЕРБ се казва само "кметът на Пазарджик" ...КОЙ е издигнал този кмет ?КОЙ му е гласувал доверие ?КОЙ го е избрал ?ГЕРБ ! ГЕРБ ! ГЕРБ ! ГЕРБ ! ... И пак ГЕРБ !
55
1
 
19
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
До- Toшо.Не съм съгласен.Крадяха всички .Разходна норма на камион шкода с 25. т товар бе 55 л.реално 35-40. Строиш къща купуваш бетон пясък и др.на черно.Крадеше се на всякъде от всичко.Сега обаче могат да крадът само политиците.Другите масово работят в частни фирми и частника не позволява да го крадът.Друг е въпроса как някой е станал " частник.."
54
0
 
32
 
! Отговори
Спонджбоб преди 9 години
Добре, че само кмета на Пазарджик си живурка в такава " мизерна барака " тип бунгало...., а другите кметове са по квартири и общежития... Трябва и при тях да се разрови, не мислите ли?!...Няма Държава !!!
53
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама...те и заплата ли му давали???
52
0
 
40
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
Я, СТИГА СТЕ НИ ПЛЮЛИ КМЕТЧЕТО, БЕ! РАБОТИ, ОТ СУТРИН ДО ЗДРАЧ... И ВСИЧКИТЕ НИЕ РАБОТИМ ЗА НЕГО...И ТАТЯНКА СТОЯНОВА РАБОТЕШЕ ЗА НЕГО, АМА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ...КЪЩИЧКА СЪС ДВОРЧЕ(5 дка) И РЕКИЧКА СИ Е НАПРАВИЛО КМЕТЧЕТО, АМИ В КОЛИБКА ЛИ ДА ЖИВЕЕ... В РЕКИЧКАТА ЩЕ СИ ПЕРЕ АКАНИТЕ ***, ЗАЩОТО ТОКА Е СКЪП. ПЕСТИ КМЕТЧЕТО... И ОТ ЗАКУСКИТЕ Е ПЕСТЯЛ ДА СИ НАПРАВИ ГАРАЖЧЕ И КОЛИЧКИ ДА СИ КУПИ...АМА И ВИЕ СЕГА ЗАВИДЯХТЕ МУ НА ФИТНЕСЧЕТО И НА ПАРНИЧЕТО ЗА РОЗОВИ ДОМАТКИ. А С КАКВО ДА СИ ПИЕ РАКИЙКАТА?
51
0
 
16
 
! Отговори
fred14 преди 9 години
да да пият и то с кмета и в имота на кмета ...!и в много други имоти кафе пият, та нали тия с имотите ги назначават - на тях трябва да слугуват.Всяко чудо за три дни по голямото за седмица.
50
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е само тоя хубосник ли е.преди години журналята нали снимаха такива имоти на мутри .и кво стана-НИЩО.
49
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този кмет е капка в моретоПредставете си какво става нагоре
48
0
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 56 Старите комунисти си бяха що годе поносими:Голям апартамент,2-3 етажа вила,автомобил без ред и кьор-софри с и без повод.Обаче новите демократи-до един бивши комунисти,си е.бали мамата!От милион надолу-за нищо го нямат!Гладни,ама гладни!Целия свят да налапат-малко ще е!