Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...

Луксозният имот на Тодор Попов е построен в село Паталеница
Обновена: 22 апр 2015 08:33 | 22 апр 2015 07:22,
192
Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...
Снимка: bTV

В ново имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри живее кметът на Пазарджик Тодор Попов, съобщи bTV.

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му.

Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, скъпо озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?", попита журналистите Тодор Попов.

"Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината", заяви общинският съветник Румен Петков.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания.

От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет. 

"Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни кметът на Пазарджик.

"По преценка на специалисти само оградата му е над 150 000 лв. Влагоуловителната система за басейна е над 80 000 лв.", посочи общинският съветник Румен Петков.

"То не е точно басейн. Едната половина е джакузи, другата половина е жилищна", уточни кметът.

За сградата срещу басейна той обясни, че е фитнес. "То е около 50 квадрата, където си спортувам. Това е гараж, това си е гараж и това е. Общо къщата ми с всички неща заедно със пристройките струва около 300 000 лв., всичко. Оградата струва 86 000 лв.", посочи кметът.

"За последните пет години семейството ми е декларирало 1 300 000 лв доходи", твърди Тодор Попов, въпреки че подобни доходи не фигурират в декларациите в Сметната палата.

В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем. Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната, декларация за държавните служители през последните седем години са под 700 000 лв.

"Аз няма за какво да се оправдавам, освен, че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", категоричен бе кметът на Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
12
 
! Отговори
Баце преди 9 години
До 107Кандидатът е "безпартиен", издигнат от инициативен комитет с неговото име, не е от ГЕРБ, не е и от крадливото БСП или ДПС...
86
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната ,,парлама ,,на *** от ГЕРБ. Преди години имаше подобна ,хеликоптери ,Драгалевци ,Симеоново , Белия Дом ,съдии и накрая ,ДРЪН . Нищо!...Нищичко ! Всичката пара ,във свирката. Нали са си комунисти ,работят по комунистически. Т. е. по наследство.
85
0
 
18
 
! Отговори
Ми тая сграда тука? преди 9 години
"Тваааа, тва е на ТИЯ МОИТЕ ХОРА..." аз така и не разбрах кои са твоите хора на кмета, щото го каза 100 пъти
84
0
 
30
 
! Отговори
Корупция! преди 9 години
А колко още такива случай има уха! Всеки ден да показват по един по телевизията! В нормалните държави щом доходите ти не могат да покрият разходите, имуществото се иззема. Всеки който знае за подобен случай да сигнализира!
83
0
 
11
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Гузен негонен бяга.
82
3
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Не го знам тоя какъв е, но е отвял кандидатите на ГЕРБ и БСП с 69.01% срещу съответно 10.88% и 13.22%...
81
1
 
23
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До 76Ти нормален ли си. С 2000лв ще са ти нужни 200 300 години да направиш, това. Кмете ти ли си бе?!
80
0
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Ти кмет на коя община си?
79
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко са крали кметовете на София, Варна, Бургас, Ст.Загора, Търново, Враца, Видин, Русе, Шумен, Разград, особено Кърджали, Пловдив, Ловеч и т.н. Стотици милиони!! Имате ли съмнения? Аз никакви.
78
0
 
31
 
! Отговори
:) преди 9 години
Ако знаете в малките селца, колко такива или подобни имения има из цялата страна.. И повечето от тези хора точат пари от обществени пооръчки или се занимават с наркотици. Но с протекцийте на политици естествено. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. Точно тези хора няма да го позволят, а те не са малко.
77
35
 
8
 
! Отговори
76 преди 9 години
Завистта е голямо нещо.При заплата 2000лв. много неща могат да се направят стига човек да има желание, вкус и да не го мързи.Къде видяхте скъпо озеленяване.Мераклийски поддържан двор,добре окосена трева,насадени тук таме иглолистни, които хич не са скъпи по 9-10лв.са.Басейни има почти във 50%от дворовете.Стигате бе хора,нищо луксозно не показаха в репортажа.Понеже е кмет и има поръчка да го оплюват преди изборите.Крайно време е да се сложи край на поръчковата журналистика.
76
1
 
31
 
! Отговори
Абе тва преди 9 години
къщи и луксозни коли на приятели докога? И някъв надрусан кмет обяснява нагло.. В другите страни дали са ТОЛКОВА НАГЛИ?
75
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ами секретарката за какво я гръмнаха нищо не е случайно сега ако и негогръмнат никой няма да се учуди
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един снаряд дано да падне на имота ти построен по нечестен път нахалник и ще се оправдава че другата половина е на аверите му ха ха ха и той самия не си вярва
73
2
 
10
 
! Отговори
ож преди 9 години
ей милост нямате , тази къща е на жена му пък тя е безработна ,защото има достатъчно !
72
8
 
9
 
! Отговори
az преди 9 години
Това е пълен смях, само вижте какви са официалните доходи на съпругата му и ще разберете, че немогат да го пипнат, да бяха помислили по-добре преди да се занимават от бтв
71
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Ако не бяха гръмнала секЛЕЦарката му НИКОГА НЯМАШЕ ДА НАУЧИМ ЗА ПАЛАТИТЕ НА ТОЗИ КМЕТ !
70
3
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
От коя партия е този кмет ?! Пак ли е от крадливите *** ? :)Не се разбира от статията ...Не се разбра и от предаването на БиТиВи ...Да не би да е от ГЕРБ, че го толкова много прикриват партийната му принадлежност ? :)
69
1
 
16
 
! Отговори
бай Ганю преди 9 години
Ами ще крадат , нали за това стана преврата на 10 ноември 1989 г. За да имат право повече партийци да крадат , а не само Политбъра на БКП. Сега крадат и производните на БКП партии защото са си извоували правото като са спечелили избори .
68
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля, не ме убеждавайте, в ГЕРБ няма корумпирани, дори и кметове. Честност, справедливост и откритост, с тези качества се характеризира тази партия. Помните на изборите логото - Имаме воля. Да, имат воля гепенето да започне....т.е. да не спира. Ега ти ***! Убедете си гласувалите за вас, че мислите и работите за България а не за лукса си. Какво ли са накрали в ГЕРБ ядрото на партията щом този *** е крал толкова? И нима ядрато не е знаело? Нямаме шанс с тези крадливи музаверници.