Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...

Луксозният имот на Тодор Попов е построен в село Паталеница
Обновена: 22 апр 2015 08:33 | 22 апр 2015 07:22,
192
Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...
Снимка: bTV

В ново имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри живее кметът на Пазарджик Тодор Попов, съобщи bTV.

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му.

Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, скъпо озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?", попита журналистите Тодор Попов.

"Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината", заяви общинският съветник Румен Петков.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания.

От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет. 

"Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни кметът на Пазарджик.

"По преценка на специалисти само оградата му е над 150 000 лв. Влагоуловителната система за басейна е над 80 000 лв.", посочи общинският съветник Румен Петков.

"То не е точно басейн. Едната половина е джакузи, другата половина е жилищна", уточни кметът.

За сградата срещу басейна той обясни, че е фитнес. "То е около 50 квадрата, където си спортувам. Това е гараж, това си е гараж и това е. Общо къщата ми с всички неща заедно със пристройките струва около 300 000 лв., всичко. Оградата струва 86 000 лв.", посочи кметът.

"За последните пет години семейството ми е декларирало 1 300 000 лв доходи", твърди Тодор Попов, въпреки че подобни доходи не фигурират в декларациите в Сметната палата.

В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем. Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната, декларация за държавните служители през последните седем години са под 700 000 лв.

"Аз няма за какво да се оправдавам, освен, че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", категоричен бе кметът на Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
40
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Те заради такива селски къщи ги стрелят.Лошото е че всички знаем че тоя не е единствения и че нищо няма да се случи.Не Република България трябва да пише на границите а. Корупция България.Мисля че ще е по правилно.
46
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нима не се е виждало какво и как се строи, нима няма икономическа полиция, прокуратура, съд и НАП? Има но всички са се оплели като свински черва, крадене, крадене , жестоко крадене от бедстваща България. И този *** ще работи в ползу роду!?!? Глупости! Защо пазарджиклии търпят? Пометете селяка, конфискувайте откраднатото за да стане детска градина, център за сираци или стари хора.
45
0
 
53
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА РАЗБЕРЕМЕ ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА!!!!!!!!!!!!!!! АКО НЕ ДА ГО ОБЯВИМЕ ЗА ЗВЕЗДА И ДИРЕКТНО В ВИП БРАДЪР.
44
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНС кафе ли пият икономическа полиция в междучастие ли са
43
1
 
13
 
! Отговори
Respect преди 9 години
До не е комунист *** ли си или на такъв се правиш ?
42
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
старите Комунистите крадяха по-малко от децата си --ФАКТ и имаше за народа.....сега малките комунисти са решили че цели свят трябва да откраднат
41
0
 
33
 
! Отговори
Байо преди 9 години
Елате в Кюстендил, тука кмета разпродава общината на безценица. Подчинил е полиция и прокуратура . Иначе не взима заплата хаххахах
40
1
 
54
 
! Отговори
mda преди 9 години
Ако беше в Германия, щеше да дава интервю от затвора, а не да ми казва "Ааа, това там ли? Това там е фитнесче".
39
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** гепеха но тия се ос.аха. Бах нахалството! Но какъвто шефа, Рапона, такива и подчинените. Той даде тон с грабенето и сега как да каже на този лаком *** да спре! Тази лакомия и алчност бързо убиват България.
38
0
 
25
 
! Отговори
Sefte преди 9 години
...samo toi li eeeeeeeeeeee?!!!!!!!!!
37
6
 
11
 
! Отговори
hasan agata преди 9 години
asgkolsun na kmeta neka vi go turikmeta ni e vinuven bulgarite sa tipi i prust narod dukoga ste gi tirpite tezi upravnisi du kogani e li krayno vreme da gi podgonime ut parl;amenta sis sopi
36
7
 
31
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Алоооу, тия, които останахте в България, за да се борите! Еми айде де, борете се! Хахахахах... :)))
35
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДААААААААаааааааааМи те тези същите са децата на комунистите и ви лъжат, че демокрацията е виновна за кражбите им - ФАКТ!!!
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден път се убеждавам, че гражданите трябва да вършат работата на институциите. Дано се намерят хора да му хвърлят няколко коктейла в двора. Аз бох го направил, ама ми е малко далеч. Като се опожарят няколко такива къщи и ще се замислят.
33
7
 
43
 
! Отговори
ДААААААААааааааааа преди 9 години
Комунистите крадяха по-малко--ФАКТ и имаше за народа.....
32
2
 
32
 
! Отговори
тошо преди 9 години
Да де навремето крадяха само комунистите а сега всеки си прави партия да си краде спокойно,и закони да са недосегаеми. Никой вече не може да ги спре.
31
0
 
17
 
! Отговори
Бармалей преди 9 години
До 37.Кмете, ти ли си?
30
0
 
36
 
! Отговори
копелета истински преди 9 години
Пиночет, и на стадиона нищо друго. Обикновения човек ако скрие и 5 лева ще го ровят, ще му бъркат в *** да видят от къде са.....но за тези може...... все пак кмет на Пазарджик не къде да е, предадоха и този град на арабите.....
29
1
 
35
 
! Отговори
воран преди 9 години
Иде видов ден! Иначе казано - "НА ВСЯКА *** И ИДВА КОЛЕДАТА"!
28
1
 
45
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
За пореден път медийте вършат работата на прокуратурата и полицията.