"Асфалтирани" дървета във видински капан!

В "сивата" клопка попадат 50 дървета в крайдунавския град
29 апр 2015 08:45,
112

Снимка: Facebook

Снимки на "асфалтирани" дървета потресоха Видин и възмутиха потребителите на социалната мрежа Facebook.

Фрапиращата гледка се намира в центъра на Видин, на улица "Цар Александър втори". На всичкото отгоре за "сивите" дървета видинчани са си платили 5 милиона лева, тъй като са попаднали в проект за реновиране на тротоарите.

В асфалтовия капан са се озовали около 50 дървета, които са на около 30-40 години.

От общината коментираха пред Нова телевизия, че грешката ще бъде поправена и асфалтът ще бъде премахнат до средата на май.

Последва и предупреждение към изпълнителя на проекта повече да не асфалтира дърветата. От фирмата обаче, казаха, че грешка няма и всичко се изпълнявало по заложения план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** работа.Сега ще разкъртят асфалта,ще отрежат дърветата и ще асфалтират на ново ,като засадят от новите дръвчета по 2лв парчето.И всичко това ще е за сметка на данъкоплатеца а фирмта ще лапне още парички.В друга държава,собственика на тази фирма вее щеше да е в ареста със запорирано имущество а наследниците му щяха даоправят ясичко за тяхна сметка за да му спасят ***.А тук.........НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
42
2
 
20
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
Още един пример защо на България трябва да й бъдат спрени всички еврофондове.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много прости хора има в България!
40
2
 
15
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Нали са прибрали парите по някое измислено европроектче, "нашите" фирмички ще асфалтират....Добре, колко *** трябва да си, за да го направиш това, общински съветници, кметове, къде са бляли?!?
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42асфалтират се алеите, било то пешоходни или велосипедни, и се използва друг тип асфалт:) а на тротоарите съпътставщи булеаврди и улици се слагат плочки, не за друго, а защото под тях обикновенно има инфраструктура и когато се налага някакво разкопаавне, плочките се вдигат, копа се и после се нареждат отново, по-ефтино, по-бързо и по-красиво
38
2
 
9
 
! Отговори
Ангелин преди 9 години
Има една много добра приказка... Строителството е проста работа за умни хора. Е, по снимките горе, май трябва да се пращат тези, които са направили тротоара така, да им се налива акъл, за да могат да свършат простата работа.Аз ако бях на мястото на видинчани, нямаше да оставя нещата така. Жалби до общината, дали там, дали чрез интернет, докато горното безумие не се приведе във вид както наистина трябва да бъде. Не става само с възмущение... Дела трябват, а не думи...
37
2
 
17
 
! Отговори
Тракийски преди 9 години
До Асфалтаджия Така се прави? Чесно? Дървото се залива с горещ асфалт? И няма никакви поражения за него, които могат да доведат до вътрешни корозии на сърцевината му? Къде го пише това? Честно? Ако има утвърдена практика, трябва да е публикувана черно на бяло, някъде.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по принцип под реноавция на тротора би следвало да се разбира пренарежадне на тротоарните плочки и подмяната на счупените, по-ефтино :) ама в случая сигурно старите плочки са извадени ударена им е една пароструйка и с шитнати някъде :) а отгоре замазано с асфалт и то от тоя черния, дето лятото като го напече слънцето и става ужас :) а можеха тоя асфалт да го използавт за пътното платно, което както се вижда от снимките не е в много добро състояние ...... абе уродска работа
35
4
 
5
 
! Отговори
до 19 и 25 преди 9 години
не е малоумие да асфалтраш тротоар,практично е.В много страни е практика.Лесно е за правене и ползване!,не е оскъпено ,неизносваемо поради потока и лесно за поддръжка.Колкото до това как се асфалтира с наличието на дървета-не се асфалтира до тях!Винаги има гумен ограничител ,мълч или решетка ,което дава възможност на водата да достига до корените.В този случай тази възможност е отнета,от което най-вероятно ще пострадат дърветета.Да не споменавам и естетитчната страна,меко казано е нелицеприптн
34
2
 
12
 
! Отговори
Тракийски преди 9 години
Няма такива ***! От първия до последния свързан с това!
33
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С всеки изминат ден се обеждавам все повече,че това е най малоумната страна която има на света. Всеки ден една нова простотия,това е някакъв феномен. Как е възможно на толкова малко територия, да има толкова много ***,толкова много предатели и продажници и зомбирани.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обаче изпълнителя и той кипи от ъкъл (така било по план). Нали точно след половин година асфалта около стъблото на дървото ще се напука и ще унищожи цялата пътека.А може би фирмата няма да я има след половин година, абе схеми всякакви.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На глупаците не им ли хрумна, че тези дървета не са там само за красота, ами и за да обират излишната вода, стичащата се по тротоарите по време на дъжд?
30
2
 
19
 
! Отговори
Асфалтаджия преди 9 години
Така се прави - полага се асфалта, след което се изрязва около дърветата и се слага метална решетка, но понеже в България асфалтирането е рядка гледка никой няма потенциала да се сети...
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно колко *** трябва да си, за да не ти мине през акъла, че дърветата не са статични, а растат на височина и дебелина, и този асфалт ще се напука и натроши?
28
3
 
18
 
! Отговори
Луд с мотика преди 9 години
Аз не мога да разбера... хайде че простотията са я свършили то ясно, ама не разбирам едно. Пътя им разкопан и целия в дупки, те тротоара асфалтирали????? Асфалта не беше ли за пътното платно а плочките за тротоара? Сега плочки ли ще редят на пътното платно? Баси тъпите управници има тоя град, честно. Кой нареди да се прави така? Видинчани, попитайте ги бе хора... заради кметове и общински съветници без грам мозък сте на този хал, да знаете.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те такава държава нема.*** то ......
26
2
 
5
 
! Отговори
Гопето преди 9 години
До ЧиновникЕто такива коментари показват,че най-простите хора се имат за граждани и нещо,кой знае какво!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вижте сега, не случайно това е най-западналият регион и град в Европа, там управниците нямат грам мозък.
24
3
 
7
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Като им гледам работата имам чувството, че ако им беше по-лесно щяха да изкоренят дърветата за да не им пречат на асфалтирането. :)