Установиха некомпетентност при събарянето на хотел "Вероника"

Недопустимо е било присъствието на хора в този момент
Обновена: 30 апр 2015 21:26 | 30 апр 2015 21:25,
12
Установиха некомпетентност при събарянето на хотел "Вероника"
Снимка: Булфото

Техническата експертна комисия, назначена за обследване на причините, довели до аварията на хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден", приключи своята работа и излезе със заключение, пише БНР.

В него се посочва, че инвестиционният проект съответства на визата за проектиране и проектът напълно отговаря на действащата нормативна уредба. Налице е обаче своеволие и напълно неспазване на конструктивния проект. Отчита се некомпетентност от страна на изпълнителя.

Заключенията на експертната комисия са, че причините за аварията са предприетите некомпетентни действия за събаряне на съществуващата сграда, което е довело до претоварване на носещи констуктивни елементи и моментално рухване. Недопустимо е наличие на хора в сградата в този момент.

Посочва се също безотговорност и липса на компетентност от страна на ангажираните строителни фирми и координатора по безопасност и здраве, които без да уведомят проектантите, са променили етапността на изпълнение на строително-монтажните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
МИНЧЕВ преди 8 години
До Анонимен: КРАДЛИВИТЕ ЛИКВИДАТОРИ /СЕГА РЕФОРМАТОРИ / НА ИВАН КОСТОВ ,СИ МИСЛЕХА ЧЕ СЛЕД 1989 Г. САМО ТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ОБЛАЖАТ ОТ ТОВА ,КОЕТО НАРОДА ПОСТРОИ СЛЕД 1944 ГОД. С ТРУД ,ПОТ И КРЪВ ! ЗАТОВА ПЛЮЯТ НАЛЯВО И НАДЯСНО ХОРА ОТ БСП,КАТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПАРТИЯТА Е ВЕЧЕ НА СМЕТИЩЕТО ! НЕ ,ГОСПОДА ЛИКВИДАТОРИ,ПАРТИЯТА Е БИЛА ,Е И ЩЕ БЪДЕ ,НО ВАС ПАК ВИ ОЧАКВА СМЕТИЩЕТО ,КЪДЕТО БЯХТЕ ,САМО ЧЕ СЕГА С ГЕРБАДЖИИТЕ ПРИ КОИТО СЕ ПРИЮТИХТЕ И ВИ ДАДОХА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ ОТ КОЛКОТО ЗАСЛУЖАВАХТЕ !
7
0
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Оставаше да установят компетентност и тогава съвсем щяхме да закрием тази държава.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИдеалистТъй като собственикът е алчния и арогантен Гергов, нищо особено няма да се случи. След 2 години съдът ще обяви -няма виновни.вчера съда оправда Батко и Братко - съдийката не била присъствала на даването на парите. Щом не го е видяла с очите си, значи престъпление няма.
5
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименСамия факт,че собственикът е Гергов,говори,че има престъпление!И не става въпрос само за живота на няколко индо-българи.Набързо издаденото разрешение(явна корупция) е за ремонт и реконструкция,а не за събаряне и ново строителство!Гергов спестява милиони по тоя начин,а държавата ги губи!А знаете ли как Свинаря заграби Пловдивския панаир и което е по-важно,какво смята да прави с него?Поинтересувайте се,ще бъдете шокирани!
4
3
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Това си е чисто предварително планирано убийство. Тъй като собственикът е алчния и арогантен Гергов, нищо особено няма да се случи. След 2 години съдът ще обяви -няма виновни. Вечерта ще го съобщят в нощните новини и забравете.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на комисията - за един месец стигнаха до извода, че не трябвало да има хора в сградата по време на събарянето и.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Собственика свинар,зидар,крадлив ***, изказал ли се е до момента? Или не,на него му стига да краде, той за друго не става. Жалко че не затри някой свой близък,като оня масонски боклучец,който изпепели сина си от лакомия.
1
3
 
17
 
! Отговори
бсп преди 8 години
Гергов пръв сред БСП-социална партия, затрива социално слабите.