Битото момиченце може да отиде в приемно семейство

Имало типичното поведение на малтретирано дете
1
Битото момиченце може да отиде в приемно семейство
Снимка: архив, БулФото

Най-вероятно битото двегодишно дете от търговищко село ще бъде настанено в приемно семейство. Това съобщи Маринела Иванова, началник отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане" в Търговище пред БНР.

Още по темата

По думите й най-важно е здравословното състояние на момиченцето и когато то бъде овладяно, ще се извърши преценка за предприемане на най-подходящата мярка за закрила.

Маринела Иванова сподели, че детето е имало "типичното поведение на малтретирано дете" в болницата.

Сигналът за упражнено насилие над 2-годишното дете, което се лекува във варненската болница "Света Марина", е получен на 30 април.

При операцията на 1 май са установени счупени ребра и увредени вътрешни органи. Полицията е установила , че майката на дето е нанесла побоя. С прокурорско постановление тя е задържана за 72 часа.

Майката и детето са на територията на община Търговище от края на месец февруари. За детето не е постъпвала информация, както и сигнал, до 30 април.

"Извършваме оценка на сигнала. Информация ще поискаме, вече сме направили стъпки, от дирекцията, от чиято територия идва майката. Също така поддържаме и контакт с колегите от отдел "Закрила на детето" във Варна, които ни подават информация във връзка със здравословното състояние на детето", обясни още Иванова.


1
Още по темата: ТърговищеБито дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо в приемно семейство, направо да се осинови он хора, които заслужават да дадат любов и шанс на това дете да живее добре. Какво ще чакаме, да се осъзнаят родителите или....и да сме много социални и да им го върнат след няколко години.