Възможно ли е? Селска полиция срещу джигитите

В Румъния моделът работи вече 8 години
17 май 2015 22:19,
44
Възможно ли е? Селска полиция срещу джигитите
Снимка: Булфото

Наричат района между София и Драгичево "участъка на смъртта" заради огромния брой катастрофи. Голяма част от тях - заснети от свидетели. Светофар край селото е сложен, за да намали инцидентите, но напразно.

"Те се движат по един международен път, а всъщност тук има светофар. И високата скорост, и наклонът, особено в дъждовно време, е предпоставка за много сериозни катастрофи”, обясни пред bTV Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Край Драгичево има и втори участък, наситен с катастрофи. Навсякъде там са разпръснати части от автомобили. Има и много паметници на загинали.

Местните хора твърдят, че в селото рядко патрулират полицаи. А спасение им предлага Асоциацията на българските села – селска полиция. Модел, който работи вече 8 години в Румъния.

"Една патрулна кола покрива територията в зависимост от броя на населението на няколко села. Знаете, който е минавал през Румъния, че никой не може да си позволи да кара с над 50 км в час през дадено село”, казва Борислав Борисов - председател на Асоциацията на българските села.

От МВР засега не поемат ангажимент да превърнат в реалност тази идея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
монархокомунист преди 8 години
Не пискайте,демокрасти,който не иска държава,живее в безхаберие!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз споделям казаното от 10 -моат опит е за участъка Калафат-Турно Северин-Тимишоара-Чадча.Спазват само там където има патрулка.
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойЯвно сте направили някакво нарушение, за Ви искат рушвет или?
9
2
 
8
 
! Отговори
Б.М.Б. преди 8 години
Какво е станало в Румъния? Ние отдавна сме ги "задминали" !
8
4
 
60
 
! Отговори
boc преди 8 години
Караш си в Румъния.В селото е спряла една никаква кола с камера.Щраква те и след няколко км те спира истинската полицейска кола.Нарушението ти е документирано, самоличността също и не може да кажеш, че е карала женка ти или баба ти.Няма предупреждения, че има камера, няма глупости.Има ефективен контрол!Толкова просто!Най-ефективни са най-простите неща, а не да си играем на демокрация и адвокати!!!
7
8
 
19
 
! Отговори
някой преди 8 години
Само селски полицаи не са ми искали рушвет.
6
4
 
21
 
! Отговори
boc преди 8 години
Глупости, ти наистина говориш глупости!И аз ходя често в Румъния и виждам, че даже мотористите(донорите) си карат с позволената скорост от 30, 50 или 100 км/ч.
5
16
 
21
 
! Отговори
Глупости преди 8 години
В Румъния си караш на цялата газ, никои не спазва ограниченията. Всяка седмица съм там. Въпроса е че карат по толерантно и затова не се избиват толкова. Тука сме *** всеки *** си мисли че е в правото си и не се съобразява с другите.
4
3
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
imame bol policia 60xil xrantutnici vqrno mogat da gi razxvarlqt po selata,ama kak 6te stane kato e sviknal da vzema ru6veti v grada ot selo ko 6te zeme,4u6ki domati
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простите работи не се правят от прости хора.
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спешно да се разреши притежаването на огнестрелно оръжие без специално разрешително! Само това ще оправи проблема!
1
2
 
52
 
! Отговори
Развеселен преди 8 години
То градска полиция няма, ще мечтаем за селска!?!?